KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 12, 2012 21:16 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Dzis spedzilam na chatce ok. 3 godz. przyszla o 15 a wyszlam ok.18, caly czas bylam z Ewa.
Nie wiem o jakich niespodziankach napisze Ewa, bo jeszce zostala, jedynie o ile to niespodzianki to chory Biedronek goraczka 40 st. i nie calkiem zdrowy Jozio, ktoremu nie wiadomo co ale cos sie wykluwa, ale to wszystko miala ogarnac Agata ktora to miala sie pojawic o 18 i jak czytam to sie pojawila wiec napisze co i jak z nimi.
Byl pan z ktorym sie umawialam, celem adopcji Arniego, ALE Arni na widok mezczyzny sztywnie, moze to potwierdzic Ewa sama widziala i pan zreszta bardzo sympatyczny stwierdzi ze gdyby go wziol to beda sie wzajemnie stresowac i tak moze z tego nic nie wyjsc, widocznie Arni ma awersje do panow :(
Jak nie Arni to w oko wpadla mu Malgosia i juz na nia zdecydowal, dostal do reki ankiete przedadopcyjna i umowe do zapoznania sie i wypelnienia i na wtorek bylby gotowy.
Sterylke jak przyjdzie czas przeprowadzi we wlasnym zakresie zgodzil sie.
To tylko w poniedzialek pojedziemy na testy i 1 szczepienie. Dalsze zalatwi.
Pan ok.30 lat, mieszka z bratem, w S-cu na Sobieskiego balkonu nie posiada a w oknach ma moskitiery, a zarazem uchylne.
Tak mi sie wydaje dosc tak jaki na moje wymagania i ma jakie takie pojecie w temacie KOT.
Tak mi sie wydaje ze bedzie ok. Oby tylko nie zdezerterowal :lol:
Natomiast co do Arniego odpisalam pani ktora dopituje o niego od grudnia ze dalej jest do pokochania.
Tak sie wahałam bo to jest dom z ogrodkiem wiec gdy bedzie chcial to bedzie mogl wychodzic i tego sie boje. W miedzyczasie przyszla jakas bezdomna kotka i pani ja przygarnela wiec beda dwa bo tak chciala docelowo. Ma dzwonic jutro. Pani z Modrzejowa.

Bylam u bezdomniaczkow byly 2 ale skarpetek i krotki ogonek Skarpetek jest zawsze i zawsze poje, dostaly mleczko i papu oczywiscie zjadly one zawsze :D a jak nie dojedza to inne wyproznia tacki.
Martwie sie o rodzicow dawno ich nie widzialam.

Teresa przywiozlas Jasia?

Jest wynik z badania szczegolowego na bialaczke RENI - NEGATYWNY :ok: wiec choroby musza szukac dalej.

BETI przynioslam saszetki Whiskasa Delicje czy jakos troche zjadla, ale z wyjscie jest problem bardzo boi sie innych kotow syka, przypuszczam ze ona byla sama gdzies w domu nie miala kontaktu z innymi i stad ta reakcja a poza tym ok.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw sty 12, 2012 21:30 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

W trakcie mojego pisania napisala Agata wiec sie niespodzianka wyjasnila :lol:
Teresa jak byc mogla to wez dyzur we wtorek po poludniu to byc byla przy adopcji Malgosi,oczywiscie jak mozesz byloby fajnie :lol:

jadziaII

Post » Czw sty 12, 2012 21:31 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Po dyżurku:
Na początek:
Wiadomość - niespodzianka, na którą tak czekacie to: MANIA POJECHAŁA DO DOMKU, DO FREDZI :!: :!: :!: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

Państwo są wspaniali, już od dawna myśleli o Manii, no a teraz trzymajmy mocno :ok: żeby się z Fredzią dogadały, bo najbliższe 2 tyg, będą decydujące.
Luiza i Maurycy baaardzo mocno żegnali Manię jak już była w transporterku :wink: :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Czw sty 12, 2012 21:33 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

:ok: Super Mara cała przyjemnosć po mojej stronie :1luvu:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw sty 12, 2012 21:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

:D :D :D :D Mania się w końcu odstresuje :ok: Suuper :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw sty 12, 2012 21:36 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

A to o tej niespodziance nie wiedzialam Ewa nic nie mowila chyba zeby nie zapeszyc :lol:
Suuuuuuuper Mania :ok: :ok: :ok: nareszcie Marcys nie bedzie Ci dokuczal.

jadziaII

Post » Czw sty 12, 2012 21:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.01.-22.01.2012 r.
16.01. pon. rano Beatka wie. Teresa
17.01. wt. rano Marta wie. brak
18.01. śr. rano Beatka wie Cookie
19.01. czw.rano Marta wie. MaraS.
20.01. piat rano brak wie. brak
21.01. sob. rano Iwonka wie. brak
22.01. niedz. rano Dorotka wie. brak

Jeśli można, chciałabym zapisać się na dyżur we wtorek :roll: oraz sobotę.

Jadziu, ja też nic nie wiedziałam - dostałam wiadomość w ostatniej chwili :lol:
Mania ucieszyła się i bardzo lgnęła do nowych opiekunów :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Czw sty 12, 2012 21:49 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Co z Jasiem?

Czy jest klatka łapka w KCH?

The Szops

Post » Czw sty 12, 2012 21:57 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocia Mama Ewa pisze:Wiadomość - niespodzianka, na którą tak czekacie to: MANIA POJECHAŁA DO DOMKU, DO FREDZI :!:

Ooo! Warto było czekać :smokin:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw sty 12, 2012 22:04 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

The Szops pisze:Co z Jasiem?

Czy jest klatka łapka w KCH?

No wlasnie co z Jasiem?
Klatka lapka jest na "zdrowej" w przedsionku.

jadziaII

Post » Czw sty 12, 2012 22:04 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Ciag dalszy :wink:

Na "zdrowej" tylko Pędzelek ok.
Biedroneczek był bardzo rozpalony, Jadzia pisała - 40 stopni gorączki! Wspaniale, ze Agatka :1luvu: pojechała dzisiaj z nim i Józiem, który leżał na boczku, słaby, pozwalał się głaskać, wręcz przytulał główkę, jakby prosząc o pomoc. Ma bardzo przekrwione dziąsełka, zjadł miseczkę Whiskas Delice i najważniejsze, że otrzymał leki.
Arletka pociąga mocno noskiem, ale jakoś się trzyma.
Zuzia przede wszystkim śpi, ale wyszła z koszyczka na jedzonko, chyba jest jakaś poprawa.

Kwarantanna: zmartwiłam sie gdzie jest Jaś, bo nic nie wiedziałam, ze pojechał do weta. Przeszukałam całą kwarantannę...

Michasia zrobiła dziś wielkie postępy :ok: :ok: :ok: Chętnie się głaskała, wychodziła sama z boksu, zaczęła się bawić piłeczką z Arnim, no i przez cały dyżur miała otwarty boks. Chciałam tak zostawić na noc, ale niech się powoli z tym oswaja. Bardzo niepokojące ma czerwone zmiany na obu łapkach :?
Madhuri po wyjęciu z boksu tak zaczęła się kulić z przerażenia, że zamknęłam ją od razu.
Weroniczka siedziała na szafie z lekami przez połowę dyżuru tak wystraszona i wycofana, ze przeniosłam ją do boksu do Małgosi, gdzie też początkowo bała się nawet podejść do miseczki z wodą, ale później spokojnie zasnęła. Uwielbia obserwować koty, ale boi sie z nimi obcować. Mauryś wodził za nią wzrokiem, ale nie robił jej kompletnie nic, a ona po prostu się boi. W boksie będzie na pewno szczęśliwsza, jak Madhuri.
Kicia Beti głaskana dzisiaj się przełamała i zjadła sporo Whiskasa Delice, to taka arystokratka :mrgreen: Jest przepiękna, ale panikuje na widok innych kotów, syczy i nie ma szans póki co na wypuszczenie jej na kociarnię.
Tak jak pisała Jadzia, Arni był totalnie przerażony na widok Pana, który miał go adoptować. Nie było szans na kontakt. Za to Małgosia Pana zauroczyła z wzajemnością. :ok:
Arni to taki zawadiaka i zadzior, zaczepia inne koty, podgryzał Dakotka, gonił Sabinkę. Byłby chyba idealny do tego domku z ogrodem.
Dakotek już się praktycznie wcale nie boi. Cudnie się bawi, buszuje swobodnie po kociarni, super! To taki księciunio :D

Przyjechała Pani Małgosia (od Paulinki) z jedzonkiem dla kociaków, pomogła mi w dyżurku , wypieściła Michasię i przywiozła zabaweczki. :1luvu:
Mauryś-moje cudo- świetnie poszalał z piłeczkami i wędką, bawił się ze wszystkimi :ok: A Luiza to wielki pieszczoszek :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Czw sty 12, 2012 22:13 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

gosiakot pisze:
AniaK S-c pisze:Obrazek

Klimkowe pozdrowienia slemy!!!! :kotek:

Klimus ale wyladniales, pamietaj kotku , zadnych wiecej narosli , juz wyczerpales dozwolony dla kazdego kotka zakres chorob :ok:

KLimulek - Aniołek jak cudnie wygląda :1luvu:
Oby tylko z jego zdrówkiem wszystko było w porządeczku :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Czw sty 12, 2012 22:25 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Jadziu a czy Jaś i Małgosia nie powinni iść razem do nowego domu - chyba są dość zżyte ze sobą?

Super wieści o Mani i szansie na domek dla Biedronka.
Co z tą zbiórką na enisil-f?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw sty 12, 2012 22:29 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

:ok: :ok: :ok: :1luvu: Za wszystkie kotki i te adoptowane i za te które czekają na domki w kch !
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw sty 12, 2012 22:32 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Na enisil-f mamy 28 zł , jeszcze sporo brakuje :(
Nikt nic nie wie o Jasiu?? Oni z Małgosią powinni iśc razem do domku. Ogłaszamy ich w dwupaku :wink:

The Szops

[poprzednia][następna]