BIAŁASEK - Biały Marcepan [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 12, 2012 0:39 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

Dziękuję bardzo jutro powinnam mieć na mailu kwotę z dzisiejszej lecznicy...mogę zapłacić do 1-go..więc luzik, zapłaciłam też dzisiaj za conve+wczorajsze badania..wyszlo ok. 42 zl..jakoś tak. Jutro Marciński...dzwoniłam do lecznicy ale kazali mi się rano kontaktować z recepcją bo to dyżur nocny i oni nic nie wiedzą. będziemy działać...jutro kroplówa..mówili coś o drugim pobraniu płynu z brzucha....żeby sprawdzić jego jakość bo ponoć może się zmieniać..nie wiem co o tym myśleć..kot jest cały pokłuty..nie wiem najzwyczajniej w świecie

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Czw sty 12, 2012 10:34 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

...jaka radość! lekarz rano napisała tak:
CZeść,

w załączniku wyniki kota - póki co morfologia + biochemia. wyniki są jak u zdrowego zwierzaka, dzwoniłam do laboratorium - ponoć może tak być przy żółtaczce mechanicznej.

Czyli narządy kota funkcjonują prawidłowo - i do USG musimy tą funkcjonalność utrzymać = krosemid, witaminy i ew Duphalyte (aminokwasy) oraz kontrola temperatury.

Elektroforeza pozwoli wykluczyć FIP ale to dopiero jutro.. Póki co złap dr. Marcińskiego - najprawdopodobniej jakiś twór uciska wątrobę ( guz lub poprostu powiekszony węzeł chłonny) i stąd to zażółcenie oraz płyn w brzuszku.

pozdrawiam i trzymam kciuki za kota! :)
dawaj znać, jak się czujecie!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

enedue

Post » Czw sty 12, 2012 10:45 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sty 12, 2012 11:00 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

udało sie! dr Marciński na 12.40! ekstra! teraz organizacja kasy. transport już mam

enedue

Post » Czw sty 12, 2012 11:28 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

kasa pożyczona..młody polizał Conva troche i wlasnie usiłuje wenflon rozbroić ..heh

enedue

Post » Czw sty 12, 2012 11:29 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

Uważaj, żeby mu się nie udało ;)

Wieści z rana dobre, oby tak dalej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Trzymam cały czas i bardzo mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw sty 12, 2012 11:30 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

kolor noska mu częściowo wrócił...przedwczoraj był biały jak ściana, wczoraj żółty..dzisiaj się zaróżowił.. strasznie kochamy tego kota.

enedue

Post » Czw sty 12, 2012 11:31 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

Wcale się nie dziwię ;)
Słodziak z niego :1luvu:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw sty 12, 2012 12:44 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

trzymamy mocno za zdrówko , no i pogadaj z nim czyli z Marcepankiem żeby się tak nie wygłupiał więcej :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw sty 12, 2012 13:23 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

Rany, bardzo przepraszam ale dopiero teraz zajrzałam na wątek Marcyśka :(
Enedue, nie zapomniałam o Was - podaj na pw numer konta - pomogę z kasą.

I nie panikuj...
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Czw sty 12, 2012 19:56 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

złe wiadomości :( opinia dr Marcińskiego:
Obrazek

czyli jak widać..:/ doktor rzeczywiście..bardzo fajne podejście..niestety nie daje wielu szans żeby to nie był fip, choc jak mówi to tylko usg...pokazywał mi ten płyn i te "wicie" też były widoczne na usg :/ :( potem od razu pojechałam z nim na kroplówkę..3 godziny kroplówy..to samo co wczoraj. Mały spał te 3 godz. wróciliśmy do domu to żywym krokiem poszedł do kuchni domagać się jedzenia i ocierając się o wszystko co było w zasięgu heh...zeżarł Conva mięsnego trochę, jadł łapczywie. posikał trochę (ze 3 razy) po moczopędnym środku...teraz śpi..nie wiem. nikt nie daję szans ..wszyscy mówią, że nie ma ratunku..:/ ale dopóki się ociera, burczy, je (jako tako) i czasem trochę poasystuje w kuchni...będę robiła co mogę. jutro kolejne wyniki badań... z surowicy krwi.hm....a potem...muszę się skonsultować z Wetem co dalej... Ciężko prosić mi o datki...a z drugiej strony jeśli to na niego to nie mam skrupułów..z innej strony mam wyrzuty sumienia, że mi brakuje już...:/ narazie jestem winna lecznicy Marcel za dzisiaj za kroplówkę ze 45 zł (nie pamiętam końcówki ale to było jakoś tak..powiedziałam, że zapłacę jutro), za usg zapłaciłam 106 ale rachunku nie dostałam- kasę pożyczyłam więc ta sprawa jakby załatwiona...z lecznicy z Targówka rachunku nie dostałam....ale myślę, że chyba nie dostanę...zobaczymy. Ktoś powie, że jestem nieogarnięta i że tego nie zbieram..ale wiem to prawda. skupiam się na drukowaniu i zbieraniu wypisów z weterynaryjnego komputera..by miec te dane..:/ wezmę jutro ten rachunek za kroplówkę.....
pozdrawiam Wszystkich..przestałam myśleć o tym co będzie...przestawiłam się na opcję : teraz.

enedue

Post » Czw sty 12, 2012 20:24 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

wysłałam PW. Zobacz proszę

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt sty 13, 2012 12:08 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

Czy mały miał liczony stosunek albumin do globulin?
Na Gagarina wetka mi wyciągnęła z kota ten płyn strzykawką, pokazała mi jego ciągliwość i wyjaśniła, że taki lepki, ciągnący się jest właśnie płyn FIPowy.
Ale nie każdy płyn w brzuchu kota to musi być FIP... więc warto walczyć :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt sty 13, 2012 12:16 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

właśnie czekam na wyniki badań :/ płyn pobrany 3 dni temu był żółty nie był ciągliwy, na usg widać było wici w tym płynie. zobaczymy..ale jak już MArciński powiedział, że to raczej jest Fip :/ nie wiem..dziś z małym jest gorzej :(

enedue

[poprzednia][następna]