Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 12, 2012 19:55 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Neigh pisze:Wiecie też się nad tym zastanawiałam ( w sensie z tym kurierem ) a jak by tak ktoś rąbnął?

Proste. Zgłaszasz brak dostawy i prosisz o skan dokumentu z Twoim podpisem jako odbiorcy. 8)

Kiedyś tak postraszyłam DHL kiedy zostawił cholernie ciężka paczkę u sąsiadki, która zeznała, ze nic nie podpisywała.

Za fałszowanie podpisu klienta grozi sankcja prokuratorska.

Wszystkim wojującym z firmami kurierskimi - nie ma, że dostawa TYLKO do16. BZDURA.
Każda firma kurierska ma tzw subkontraktorów, którzy dostarczą i do 22:00. Tylko że wtedy ani kurier firma kurierska nie zarobi wiele, stąd te upory, ze oni tylko do...

Wiem o czym piszę. 1. pracowałam 6 lat w DHL. 2. przerobiłam wojnę z i z DHL i z GLS. Wygrałam. Robię tylko grzeczność kurierowi, że spieszę się do domu z pracy a on wpada tuż przed 17:00. A każdy kurier grzecznie dzwoni przed i pyta czy jestem w domu.
Chyba we wszystkich firmach kurierskich moje dane wiszą na tablicy z ostrzeżeniem. :mrgreen:

Neigh - czekam na sygnał.

Bolkowa, w tym roku to poznański klub robi wystawę na zadupiu. Nie wiem czy pojadę.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw sty 12, 2012 19:56 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

TŻ ostatnio odbierał paczkę od kuriera o 7 rano! 8O kurier wcześniej zadzwonił :roll:
a na Śląsku jakaś wystawa? najlepiej w okresie letnim? ewentualnie do marca włącznie, w kwietniu to już mogę się kulać, o tak: :ryk:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Czw sty 12, 2012 20:00 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

ezzme pisze:a na Śląsku jakaś wystawa? najlepiej w okresie letnim? ewentualnie do marca włącznie,

Owszem, Mysłowice. Koniec lutego:
25-26 lutego 2012.
Miejsce: Hala MOSiR Mysłowice,
ul. Ks. N. Bończyka 32z, 41-400 Mysłowice,
Będę z Roksi. :) Kicorek z Hestią. Kocurro z Gio. Atka z ... a czort wie z czym, pewnie z Gullis i bengalami. Wystawa TICA, wiec egzotyka dla nas, FIFe-owców.

Tu rozpiska wystaw FIFe:
http://www.felispolonia.eu/PL/wystawy
Obrazek

MariaD

Post » Czw sty 12, 2012 20:06 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Neigh pisze:KA (koteczkanusi) - musiałaś zrobić na mnie piorunujące wrażenie. Nie zapominaj, że dałam Ci kota w ciemno!!!!!!! A POTEM była po adopcyjna. Wiesz......nieczęsto mi się zdarza spotkać osobę z kocim zajobem większym ode mnie :ryk:
Co mówiłaś nie pamiętam, ale pamiętam ze lekko oniemiałam - bo się zgubiłam przy nastej nazwie karmy chyba....

Wiecie ONA do mnie przyjechała na wizytę ZAPOZNAWCZĄ - a wyszła z kotem. Był to pierwszy i jak dotad ostatni taki raz:-)

Może się chciałaś kota pozbyć zanim wszystko w domu zeżre (albo to była tylko ściema i mi do tej pory wmawiasz, że kot wszystko jadł, gdy on miał od zawsze WYSOKIE WYMAGANIA i dlatego tak szybko mi go wciskałaś)?
A bo ja w ogóle dziwna jestem, no bo kto chciałby kota, który podczas wizyty adopcyjnej tak go kompletnie olał, że nawet dzień dobry nie powiedział? (Zazwyczaj dziewczyny po takich wizytach narzekają, że "państwo" stwierdzali, że supermiziasty kot jest za mało miziasty.) To nas przecież Melania z taką suczką gościły...
A transporterek na tej wizycie miałam tylko na wszelki wypadek, bo mnie tak coś tknęło, żeby wziąć, bo maila, żebym wzięła, nie doczytałam... I w ogóle, że my się w mrozie, śniegu i po ciemku na zadupie po kota 40 km wlekliśmy, gdy w Warszawie to ich setki dają :wink:

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw sty 12, 2012 20:08 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

MariaD pisze:
ezzme pisze:a na Śląsku jakaś wystawa? najlepiej w okresie letnim? ewentualnie do marca włącznie,

Owszem, Mysłowice. Koniec lutego:
25-26 lutego 2012.
Miejsce: Hala MOSiR Mysłowice,
ul. Ks. N. Bończyka 32z, 41-400 Mysłowice,
Będę z Roksi. :) Kicorek z Hestią. Kocurro z Gio. Atka z ... a czort wie z czym, pewnie z Gullis i bengalami. Wystawa TICA, wiec egzotyka dla nas, FIFe-owców.

Tu rozpiska wystaw FIFe:
http://www.felispolonia.eu/PL/wystawy

muszę to ładnie zgrać z wizytą u lekarza i transport do Mysłowic uzgodnić, może przy dobrych wiatrach się uda :D

w ogóle to mam wrażenie, że maj przyjdzie w tym roku wyjątkowo szybko :?

ezzme

Post » Czw sty 12, 2012 20:09 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Dzień dobry 8) Mozna?

Się wetnę w dyskusję z zaproszeniem :P MariaD przyjeżdżaj,rogaliki marcińskie czekają :ryk: :ryk: Jak sama wiesz (zresztą widziałaś) jestem w stanie dostarczyc każdą ilośc :ryk: :ryk:

dziękuję.
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Czw sty 12, 2012 20:12 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Miałam taką sprawę z podwykonawcą Poczty. Ichniejszy listonosz kradł paczki, czy co z nimi robił, w każdym razie ludzie twierdzili, że nie dochodziły, nie ich podpisy itp. Zgodnie z nowymi przepisami firma nie może przez 3 lata umowy z Pocztą podpisać. Adieu Fruziu, a firma chyba tylko z tego żyła. W Trybunale Sprawiedliwości UE zapytanie mi wisi o zgodność z przepisami.

koteczekanusi

Post » Czw sty 12, 2012 20:14 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

A po co Kicorek z Hestią? Ona już chyba wszystko ma...

koteczekanusi

Post » Czw sty 12, 2012 20:15 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

koteczekanusi pisze:A po co Kicorek z Hestią? Ona już chyba wszystko ma...

żeby się można było pogapić :mrgreen:

ezzme

Post » Czw sty 12, 2012 20:25 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

kotka doroty pisze:MariaD przyjeżdżaj,rogaliki marcińskie czekają :ryk: :ryk: Jak sama wiesz (zresztą widziałaś) jestem w stanie dostarczyc każdą ilośc

Rogale! Marcińskie! Masz argumenty kobieto. Walnęłaś jak siekierą. Przemyślę. :lol:

koteczekanusi pisze:A po co Kicorek z Hestią? Ona już chyba wszystko ma...

Nie w TICA. To jest pierwsza w historii wystawa tej organizacji w Polsce. :) Szalenie jestem ciekawa jak będzie. Zupełnie inne ocenianie, do tego stopnia, że przed wystawą hodowcy z kotami przejdą szkolenie by się nie pogubić. :D
Obrazek

MariaD

Post » Czw sty 12, 2012 20:29 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

kotka doroty pisze:Dzień dobry 8) Mozna?

Się wetnę w dyskusję z zaproszeniem :P MariaD przyjeżdżaj,rogaliki marcińskie czekają :ryk: :ryk: Jak sama wiesz (zresztą widziałaś) jestem w stanie dostarczyc każdą ilośc :ryk: :ryk:

dziękuję.

Dzizas.....Maria jedz........uwielbiam marcińskie - a tu je można kupić tylko w jednej cukierni na Starówce.....i też jakby nie to samo :x
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sty 12, 2012 20:30 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

O pardą,nie siekierą jeno jak rogalikiem :ryk:
Myśl,myśl ino pozytywnie 8)
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Czw sty 12, 2012 20:33 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

A tak w ogóle to nie wiem czy to posłanie nie jest za małe....w sensie za krótkie - niby ma taki sam wymiar jak poprzednie, ale kształt inny......i jakieś takie mikre.

Zła jestem na siebie, ze je kupiłam - jednak takie rzeczy to trzeba namacalnie. Siax nooo jak pomyślę o zwrocie/wymianie

Nie wiecie ile odesłanie kosztuje do zooplusa?

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Czw sty 12, 2012 20:34 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

aaaaa Maria, a kogo Ty w tym Legionowie wystawiać będziesz, a?

Obrazek

Neigh

Post » Czw sty 12, 2012 20:37 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Nie opłaci się odsyłanie,. Wystaw na Pchli Targ.

Neigh pisze:Dzizas.....Maria jedz........uwielbiam marcińskie -

Wysyłasz mnie w delegację? Diety płacisz? :lol:
Neigh pisze:a tu je można kupić tylko w jednej cukierni na Starówce

I koło mnie w cukierence obok mięsnego, ale tez jakby nie takie same.

kotka doroty - i coś narobiła? Silą mnie wypchną. :ryk:

Neigh - Desnę, kończy najwyższy tytuł.
Obrazek

MariaD

[poprzednia][następna]