Przygarnę kotka/ kotkę ok. 6mscy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 12, 2012 19:04 Przygarnę kotka/ kotkę ok. 6mscy

Witam!
Chciałbym przygarnąć kota lub kotkę (bardziej odpowiadała by mi kotka) w wieku około 6 miesięcy. Specjalnych wymagań nie mam, oprócz jednego... Zwierzak musi być w kolorze białym (cały, może mieć kilka plamek innego koloru) albo rudy (również cały).
Jestem z okolic Częstochowy, więc myślę, że odbiór na jej ternie albo okolice. Możliwy dojazd, ale nie za daleko od Czewy.
Oczywiście zagwarantowane będą kotu jak najlepsze warunki i dołożone największe starania, aby kotek czuł się w nowym domu jak najlepiej.
Czekam na informacje z ew. kontaktami pod postem!

ManOfFire

Od: Pt gru 09, 2011 1:38

Post » Czw sty 12, 2012 19:11 Re: Przygarnę kotka/ kotkę ok. 6mscy

czyli będzie to drugi kot :?:
viewtopic.php?t=136748
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw sty 12, 2012 19:18 Re: Przygarnę kotka/ kotkę ok. 6mscy

Zaznaczę krajana i poczytam....
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw sty 12, 2012 19:21 Re: Przygarnę kotka/ kotkę ok. 6mscy

ManOfFire pisze:Witam!
Chciałbym przygarnąć kota lub kotkę (bardziej odpowiadała by mi kotka) w wieku około 6 miesięcy. Specjalnych wymagań nie mam, oprócz jednego... Zwierzak musi być w kolorze białym (cały, może mieć kilka plamek innego koloru) albo rudy (również cały).
Jestem z okolic Częstochowy, więc myślę, że odbiór na jej ternie albo okolice. Możliwy dojazd, ale nie za daleko od Czewy.
Oczywiście zagwarantowane będą kotu jak najlepsze warunki i dołożone największe starania, aby kotek czuł się w nowym domu jak najlepiej.
Czekam na informacje z ew. kontaktami pod postem!

Czyli rozumiem, że rodzice się już zgodzili?
Czy jednak się nie zgodzili i znajoma z tego powodu odmówiła Ci kociaka?
Obrazek Obrazek Obrazek

Aneta.I

Od: Sob gru 03, 2011 10:43

Post » Czw sty 12, 2012 19:28 Re: Przygarnę kotka/ kotkę ok. 6mscy

Polecam poczytać inne posty tego autora, zanim zaczniecie wrzucać propozycje.
viewtopic.php?f=1&t=136748
Założyłem konto specjalnie po to, żeby się od Was dowiedzieć czegoś więcej na temat kotów. Otóż...
Niedługo narodzi się długo oczekiwany przeze mnie kotek, którego otrzymam na początku lutego. Kotka, która urodzi moją kicie znajduje się u mojej dobrej koleżanki. I tak... Chciałbym się dowiedzieć, czy łatwo jest nauczyć kota, że w momencie kiedy mu się chce załatwić swoje potrzeby fizjologiczne, to żeby zasygnalizował mi to np. staniem pod drzwiami? Dodaję, że kota mam zamiar trzymać tylko w moim pokoju. Od pokoju do wyjścia na dwór mam około 5m. w linii prostej z tym, że po drodze jest para drzwi. Kuweta nie wchodzi w grę. Sprawa druga to taka, czy kotek musi mieć drapak, czy niekoniecznie (żeby mi mebli nie poniszczył ;D). Kolejną sprawą jest fakt, że mój plan dnia wygląda następująco...
W poniedziałki, wtorki i piątki wstaje o 5:40 i wychodzę z domu o 6:15
We wtorki i środy wstaję o 7:00 i wychodzę z domu o 7:40. W większości dni wracam o godzinie 15:30. Zaraz po mojej pobudce i powrocie do domu, będę wypuszczał kota na dwór. Czy kot dostosuję się do załatwiania swoich potrzeb w tych godzinach? Przyzwyczai się, skoro są one tak różne w zależności od dnia?
Kolejną sprawą jest karma i utrzymanie ogólne kota. Jaką kwotę musiałbym przeznaczać miesięcznie na kota i co mu kupować (jaką karmę). I jeszcze chciałbym wiedzieć, jak okazać kotu, że go kocham i że tego samego oczekuję od niego?
Myślę, że opis w miarę jasno sformułowany i nie będzie problemów z odczytem. :D
Czekam na odpowiedzi :)

Z dalszych postów wynika m.in., że kotek mieszkałby tylko w jednym pokoju, nie miałby kuwety w domu, poza tym kolega nie widzi nic złego w tym, że koleżanka sobie rozmnaża kota...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw sty 12, 2012 19:29 Re: Przygarnę kotka/ kotkę ok. 6mscy

Szalony Kot pisze:Polecam poczytać inne posty tego autora, zanim zaczniecie wrzucać propozycje.
viewtopic.php?f=1&t=136748
Założyłem konto specjalnie po to, żeby się od Was dowiedzieć czegoś więcej na temat kotów. Otóż...
Niedługo narodzi się długo oczekiwany przeze mnie kotek, którego otrzymam na początku lutego. Kotka, która urodzi moją kicie znajduje się u mojej dobrej koleżanki. I tak... Chciałbym się dowiedzieć, czy łatwo jest nauczyć kota, że w momencie kiedy mu się chce załatwić swoje potrzeby fizjologiczne, to żeby zasygnalizował mi to np. staniem pod drzwiami? Dodaję, że kota mam zamiar trzymać tylko w moim pokoju. Od pokoju do wyjścia na dwór mam około 5m. w linii prostej z tym, że po drodze jest para drzwi. Kuweta nie wchodzi w grę. Sprawa druga to taka, czy kotek musi mieć drapak, czy niekoniecznie (żeby mi mebli nie poniszczył ;D). Kolejną sprawą jest fakt, że mój plan dnia wygląda następująco...
W poniedziałki, wtorki i piątki wstaje o 5:40 i wychodzę z domu o 6:15
We wtorki i środy wstaję o 7:00 i wychodzę z domu o 7:40. W większości dni wracam o godzinie 15:30. Zaraz po mojej pobudce i powrocie do domu, będę wypuszczał kota na dwór. Czy kot dostosuję się do załatwiania swoich potrzeb w tych godzinach? Przyzwyczai się, skoro są one tak różne w zależności od dnia?
Kolejną sprawą jest karma i utrzymanie ogólne kota. Jaką kwotę musiałbym przeznaczać miesięcznie na kota i co mu kupować (jaką karmę). I jeszcze chciałbym wiedzieć, jak okazać kotu, że go kocham i że tego samego oczekuję od niego?
Myślę, że opis w miarę jasno sformułowany i nie będzie problemów z odczytem. :D
Czekam na odpowiedzi :)

Z dalszych postów wynika m.in., że kotek mieszkałby tylko w jednym pokoju, nie miałby kuwety w domu, poza tym kolega nie widzi nic złego w tym, że koleżanka sobie rozmnaża kota...

Dodatkowo rodziców (kolega niepełnoletni) chce postawić przed faktem dokonanym..
Obrazek Obrazek Obrazek

Aneta.I

Od: Sob gru 03, 2011 10:43

Post » Czw sty 12, 2012 22:03 Re: Przygarnę kotka/ kotkę ok. 6mscy

Czy coś się zmieniło od czasu, gdy pisałeś:
ManOfFire pisze:Okey... bardzo pomagacie.
A macie jakieś doświadczenia z kotem a waszymi rodzicami?
Bo ja muszę się przyznać, mam taką sytuację...
Postanowiłem wziąć kota, mimo że rodzice się nie zgadzają.
Mama mówi, że nie lubi kotów, ale jak babci kota wezmę na ręce to go głaszcze. Myślę, że mogę im powiedziec, że wziolem kota na próbę. Jeśli się nie sprawdzę to go oddam. A pewnie i tak zostanie u nas. Wiem, że może źle robię ale
LEPIEJ BŁAGAĆ O WYBACZENIE NIŻ O POZWOLENIE
napiszcie co o tym sądzicie?

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Czw sty 12, 2012 23:47 Re: Przygarnę kotka/ kotkę ok. 6mscy

Aneta.I pisze:Czyli rozumiem, że rodzice się już zgodzili?
Czy jednak się nie zgodzili i znajoma z tego powodu odmówiła Ci kociaka?

Myślę, że żadne z kociąt koleżanki nie jest "całe białe albo całe rude" :evil:

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Nie sty 15, 2012 16:43 Re: Przygarnę kotka/ kotkę ok. 6mscy

Sytuacja jest taka...
Rodzice zgodzili się na kota
Kuweta będzie stała w pokoju

ManOfFire

Od: Pt gru 09, 2011 1:38

Post » Nie sty 15, 2012 16:50 Re: Przygarnę kotka/ kotkę ok. 6mscy

Super, teraz tylko powiedz rodzicom, ze jak znajdziesz dla siebie kotka to czeka ich wizyta przedadopcyjna sprawdzajaca warunki w jakich kotek bedzie mieszkal :)

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06