Skierniewicka banda i arystokracja

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 11, 2012 14:48 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

kiche_wilczyca pisze:mam chusteczki :mrgreen:
szkoda chusteczek, oszczedzaj, Tusk kazał pasa zaciskać :mrgreen:

Petka pisze:tylko w którą stronę
w każdą :twisted:

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Śro sty 11, 2012 14:49 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

mnie wystarczy obecny bubel prawny i to co ludzie potrafią z nim zrobić - "sprzedam smyczkę za 550zł. York gratis" :evil: :evil: :evil:

Monika, szkoda mi rękawa :mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro sty 11, 2012 14:50 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

6. Schronisko, do którego będą przyjmowane koty bezdomne, musi spełniać następujące warunki:
1) posiadać specjalne pomieszczenia do obowiązkowej kilkutygodniowej izolacji nowo przyjętych zwierząt;
2) w jednym pomieszczeniu (boksie) nie może przebywać więcej niż 12 kotów;
3) minimalna powierzchnia pomieszczenia (boksu) nie może być mniejsza niż 10 metrów kwadratowych;
4) pomieszczenia (boksy) powinny być połączone z wybiegiem.

Co autor miał na myśli, otóż w momencie trafienia kota do schroniska powinien on być izolowany kilka tygodni, te które przeżyją tą izolację muszą zostać przeniesione do boksów z wybiegami przy czym w jednym boksie nie może przebywać więcej niż 12 kotów. Idąc dalej tym tropem, w Łódzkim Schronisku są trzy boksy, czyli że pojemność schroniska wynosi 36 kotów, zatem w pomieszczeniu izolacyjnym powinno przebywać w sezonie około 100 kotów przy czym pomysłodawca nie określił wielkości pomieszczenia izolacyjnego. Dodatkowo nie przewiduje się np: klatek dla kociaków. Co więcej wiekszość schronisk w Polsce posiada zaledwie po 2-4 boksy, więc nawet nie chcę wiedzieć co się będzie działo z kotami w pomieszczeniu izolacyjnym w myśl tej propozycji. Byłoby śmiesznie gdyby nie było strasznie i to podobno pisali miłośnicy zwierząt.

EDIT to mi się podoba szczególnie
3. Zabrania się chowu zwierząt futerkowych w celu pozyskiwania futer.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Śro sty 11, 2012 15:15 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

kiche_wilczyca pisze:mnie wystarczy obecny bubel prawny i to co ludzie potrafią z nim zrobić - "sprzedam smyczkę za 550zł. York gratis" :evil: :evil: :evil:

Wycinek z Regulaminu Allegro:

Artykuł 4. TOWARY ZAKAZANE
4.1.
Sprzedający zobowiązują się do niewystawiania na Aukcji Towarów, którymi obrót narusza obowiązujące przepisy prawa lub uprawnienia osób trzecich (w szczególności prawa autorskie i inne prawa własności intelektualnej), jak również których wystawienie może być uznane za naruszające dobre obyczaje.
4.2.
Niezależnie od postanowień art. 4.1. zabronione jest wystawianie przedmiotów wymienionych jako zakazane w Załączniku nr 1 do Regulaminu.
4.3.
Przedmioty, o których mowa w art. 4.1. i 4.2. nie mogą być oferowane wraz z Towarami jako bezpłatny dodatek (gratis).
4.4.
Wystawianie niektórych rodzajów Towarów wymaga spełnienia dodatkowych warunków, określonych w Załączniku nr 1 do Regulaminu.

Czyli u nich takie oferty są zakazane. Nie wiem, jak w przypadku innych portali typu tablica, gratka, bo z nich nie korzystam.
Ale jeśli ktoś musi uciekać się niby do takiego podstępu, to znaczy, że na danym portalu jest zakaz handlu zwierząt, a co za tym idzie pewnie i punkty odnośnie gratisów są podobne.

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Śro sty 11, 2012 19:34 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

ale jajco 8O

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw sty 12, 2012 8:38 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

Obrazek

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Czw sty 12, 2012 9:10 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw sty 12, 2012 9:10 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

Obrazek

WarKotka

Post » Czw sty 12, 2012 11:29 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

Jaki tam dobry , dobry to by byl jak by słoneczka troche było albo śniegu i mrozu!!!!!!!Obrazek
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Czw sty 12, 2012 11:33 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

o masz, tej się zimy zachciało :roll: :mrgreen: Przez dwa lata miałaś mrozy i śniegi, jeden rok może być bez tych atrakcji :lol:

A ja się dorobiłam kolejnych dwóch kotków :mrgreen: PhiLemonka bedzie mieć towarzyszy :ryk:

WarKotka

Post » Czw sty 12, 2012 13:08 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

A nam słońce dzisiaj wyszło! O! Bry. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw sty 12, 2012 17:09 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

Obrazek

A ja sie witam czwartkowo

To , co piszecie , jest straszne. Kilkanaście lat temu znałam pewnego psiego fryzjera, który na działce hodował rottweilery i kaukazy, w domu sznaucery - miniaturki. Podobno były to hodowle zarejestrowane, ale jak ów pan , w stanie wskazującym na mocne nadużycie, przyniósł mi w kieszeni kilkugodzinnego szczeniaczka i opowiadał o problemowym porodzie, gdzie szczeniaki wyciągał na siłe, po czym mamusię zszywał na okrętkę :strach: to jeszcze nóż mi się w kieszeni otwiera :evil:
A teraz pomysłowość ludzka niestety wzrosła :evil:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw sty 12, 2012 21:27 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

:evil: :evil: :evil:

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt sty 13, 2012 9:02 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

Obrazek

Mały kudlaty sympatyczny piesek szuka domku na cito!!!!

WarKotka

Post » Pt sty 13, 2012 9:34 Re: Sk-ka banda i arystokracja - Kremóweczek już rok z nami :)))

Witamy w piątek 13!!Obrazek
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

[poprzednia][następna]