BIAŁASEK - Biały Marcepan [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 27, 2011 21:26 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!! - ZNALAZŁ :)

leczymy grzyba..smarujemy, zmywany, marujemy, witaminy jemy, uszy zakraplamy. kot mnie nienawidzi..hehe...a ja liczę na to, że znudzi mu się wierzganie tą nogą...bo jeszcze kawał czasu leczenia przed nami:/

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Śro sty 11, 2012 20:09 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!! - ZNALAZŁ :)

Podnoszę, bo Marcepan ciężko chory :(

Wczoraj miał wysoką gorączkę, dziś 36 z kreskami, jest b. słaby, nie je, ma płyn w otrzewnej.
Płyn w badaniu nie wygląda fipowo, ale podejrzenie i tak jest. Dziś była pobrana krew do analizy, test na białaczkę wyszedł pozytywny, reszta wyników jutro.
Na pewno ma żółtaczkę, a prawdopodobnie też anemię - wczoraj był b. blady, dziś już żółty :(((

Jest bardzo źle.

Wiem, że enedue wydała już wszystkie pieniądze, mimo załatwienia taniego leczenia. Musi zrobić USG u Marcińskiego - jutro będzie próbować się dostać na cito.

Oni bardzo potrzebują teraz wsparcia duchowego i finansowego :cry: Proszę o pomoc w ich imieniu :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro sty 11, 2012 20:30 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

Dziękuję za zmianę tytułu.

Marta jest przerażona :(

OKI

Post » Śro sty 11, 2012 21:01 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

:( nie jest dobrze :( młody ma małe szanse. nie walczy. serce mi pęka. zrobię wszystko co najlepsze, żeby go uratować. jak sie troche ogarne to pozamieszczam wyniki badan:/

enedue

Post » Śro sty 11, 2012 21:02 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

:( nie tak miało to wyglądać :( Podrzucę chociaż wątek,bo nie mam jak teraz pomóc...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro sty 11, 2012 21:02 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

Trzymajcie się

OKI

Post » Śro sty 11, 2012 21:09 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

Pozwoliłam sobie poprosić o pomoc finansowa dla Was na watku "nasze białaczkowce" i na moim...może ktoś wesprze... :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro sty 11, 2012 21:11 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

Bardzo dziękuję

OKI

Post » Śro sty 11, 2012 22:33 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

spróbuję tak po części chociaż opisać jak się potoczyło...
Po wszystkich przejściach odkąd mam Marcysia, po wyleczeniu grzybicy nastały wesołe chwile w naszym domu. Maluch biegał hasał był wesołym łakomczuchem.wszystko zaczęło się jakieś 2 tygodnie temu...ale zaczynało się stopniowo. spał więcej niż zwykle, zaczął wybrzydzać z karmą, dogadzaliśmy mu jak tylko potrafiliśmy i wydawało się ok. Aż pewnego razu zauważyłam, że w ogóle się nie bawi..nie interesują go pluszowe myszki, piłeczki, nie czai się na ruszające stopy:/, zauważyliśmy, że nie budzi nas z rana i że przestał poruszać się biegiem. spał coraz więcej. tłumaczyłam sobie to na różne sposoby..ale to chyba nie ważne teraz. byłam umówiona na dzisiaj u lekarza z nim na testy fiv/felv. Wczoraj nie wytrzymałam. wzięłam go do lecznicy pod domem na kontrolę. Co się okazało:

gorączka: 41 stopni (przestaliśmy mierzyć dalej bo już się wnerwiał i info i tak już istotne)
bolesność brzucha, opuchlizna brzucha
szybkie usg- płyn w otrzewnej
pobranie próbki płynu.
kroplówka

dane z komputera w lecznicy z wczoraj:
T- 41
węzły chłonne powiększone
blade spojówki
płyn w jamie brzusznym w obrazie usg
po nakłuciu jamy brzusznej- żółty płyn.

morfologia płynu z jamy brzusznej:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

zapomniałam zrobic zdjecia części dalszej morfologii płynu:
białko calk. (6.0-8.0 g/dl) .
Amylaza (433-1248 U/L) .
GGT (do 10 U/L)

dostał kroplówkę i zastrzyki:
Tolfine inj.
Baytril 2,5%
Combivit
Intravit
Duphalyte 500ml
NaCl 0,9% 250ml
Koplówka

płyn z jamy brzusznej nie był płynem typowo Fip-owym...nie był gęsty i lepiący się. ale był żółty.

Do domu wracałam becząc w niebogłosy. Po powrocie z lecznicy mały poszedł do misek- dałam mu kurczaka surowego, bardzo ładnie zjadł wszystko co dałam.Dzisiaj trochę się ogarnęliśmy i zaczęłam działać dalej. Mały kiepsko się trzymał jak wróciłam z pracy. JEchaliśmy do znajomej lecznicy na targówku (ja z mokotowa).
i tak:
temperatura 36 stopni!!!!!!!!
żółte tkanki miękkie! uszy, nosek..
kot nie walczy..poddaje się...
testy Fiv/Felv...Felv dodatni

pobraliśmy krew i surowicę krwi do badań wyniki mają być rano...
ma założony wenflon. dostał kroplówkę (NaCl sc i iv), zastrzyk z witamin, furosemidum, eurobiflox, combivit

po drodze do domu siusiu było do kontenerka i przy okazji mi na bluzę..potem było jeszcze siusiu w domu raz w kuwecie, raz na mnie a teraz Marcyś śpi z termoforkiem i misiem.. Jutro wzięłam wolne ... do czasu zrobienia usg u dr Marcińskiego kroplówki mają być codziennie. poskubał troszkę schabiku. kupy nie ma 3 dzień....Jeśli coś poprzekręcałam to przepraszam..mam nadzieję, że w miarę dokładnie opisałam co się dzieję... Pęka nam serce jak go takiego widzimy on nie ma nawet roku

enedue

Post » Śro sty 11, 2012 22:35 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

Tamten wątek jest do zamknięcia, czy osobno?
Przepraszam, wiem, że jesteś zdenerwowana

OKI

Post » Śro sty 11, 2012 22:52 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

do zamkniecia..juz tam napisalam. pomylilam sie

enedue

Post » Śro sty 11, 2012 22:57 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

Będę kibicować małemu :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro sty 11, 2012 23:07 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

dziekuje....kciuki w sparcie sie przydadza....narazie trzeba go ustabilizowac:/

enedue

Post » Śro sty 11, 2012 23:59 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

pozwoliłam sobie wpisac się w tamtym wątku, jesli to ma jakies znaczenie

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw sty 12, 2012 0:02 Re: BIAŁASEK - Biały Marcepan w ciężkim stanie, potrzebna pomoc!

asia2 pisze:pozwoliłam sobie wpisac się w tamtym wątku, jesli to ma jakies znaczenie

Ma na pewno, dziękuję :)

Wstawię tutaj, nie wiem, czy Marta tam zajrzy - na razie nie ma głowy do niczego :(

asia2 pisze:ja tez mam kota z bialaczką o ktorego walczyłam i mi się udalo. Chłopak żyje. jedno co na 100% moge doradzić to idz do lekarza ktory ma doświadczenie z tą właśnie z tą chorobą. jest wielu dobrych wetów którzy przy białaczce rozkładają ręce. Twoj traci krwinki czerwone i trzeba o to zagrać. Moge polecic dr. Czubek z Białobrzeskiej i Uznańska z Zamiany 12.
Jagielski to wiadomo tez z bialobrzeskiej. jednak moze uznańska . Ona pracowała na białobrzeskiej a jest bardzo dokładna i ma sporą wiedzę i co najważniejsze w jej lecznicy teraz nie ma takiego młynu jak na białobrzeskiej. Nie czekaj bo on odejdzie . Pomoge finansowo. deklarowałam się na bialaczkowcach już. Myśle tez że konsultacja z uznańską może być teraz pilniejsza niż Marciński. Trzeba wdrożyć prawidłowe leczenie bo będzie za poźno.

Marciński przyjmuje jutro na Gagarina 10-14, będą próbowali się dostać do niego.

OKI

[poprzednia][następna]