Zaginione-znalezione koty - SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2012 18:47 Re: Zaginione-znalezione koty

właśnie widziałam na Fb i weszłam tutaj -nie skojarzyłam ,że na fb to Ty :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie sty 08, 2012 22:56 Re: Zaginione-znalezione koty

Razem z panią, która do mnie dzwoniła, pilnie poszukujemy dla tego kota DT/DS. Administracja ma jutro wezwać SM, która kota odstawi do schroniska. Szkoda biedaka, wygląda na domowego. Ta pani nie może go wziąć, ja też nie. Gwarantujemy opłacenie utrzymania i ewentualnego leczenia kota. Może ktoś go weźmie?

sky_fifi

Od: Czw gru 09, 2010 10:19

Post » Pon sty 09, 2012 8:22 Re: Zaginione-znalezione koty

sky_fifi pisze:Razem z panią, która do mnie dzwoniła, pilnie poszukujemy dla tego kota DT/DS. Administracja ma jutro wezwać SM, która kota odstawi do schroniska. Szkoda biedaka, wygląda na domowego. Ta pani nie może go wziąć, ja też nie. Gwarantujemy opłacenie utrzymania i ewentualnego leczenia kota. Może ktoś go weźmie?

napisz na fb ,że grozi mu schroniska może ktoś zlituje się
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Pon sty 09, 2012 10:20 Re: Zaginione-znalezione koty

Napisałam o schronisku. Może się ktoś zlituje i go przygarnie. Gwarantujemy opłacenie utrzymania.

sky_fifi

Post » Pon sty 09, 2012 11:13 Re: Zaginione-znalezione koty

Ludzie tak chętnie wysyłają koty do schroniska, jakby im się wydawało, że to dla nich zbawienie i raj :(
Mojego balkonowego Czarusia też chcieli wysłać do schronu - przecież tam będzie mu lepiej! No ale udało się wyperswadować to sąsiadom z głów i szukam dla Czarka domku. Ciężko jest.. ale trzeba wierzyć i szukać :)
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Pon sty 09, 2012 18:06 Re: Zaginione-znalezione koty

Bo ludzie po prostu nie wiedzą, jak schronisko wygląda naprawdę.
Nie ma w tym złej woli. Ludzie myślą, że schronisko jest jak dom, tyle że jest w nim dużo zwierząt.

sky_fifi

Post » Śro sty 11, 2012 13:36 Re: Zaginione-znalezione koty

W DRUGI DZIEŃ ŚWIĄT W OKOLICY ULICY JASNEJ/DOBRZYŃSKIEJ w PŁOCKU.
ZAGINĄŁ KOT O IMIENIU LUKIER
CECHY CHARAKTERYSTYCZNE: CZARNE UMASZCZENIE Z BIAŁYMI SKARPETKAMI, KRAWATEM I WĄSAMI.
BĘDZIEMY WDZIĘCZNI NA INFORMACJE.

NR TELEFONU 506 175 619

[img] http://foto.onet.pl/pgg1,08jsqjbse7ok,i ... html#i6gpu
[/img]
Obrazek ObrazekObrazek

nitkax

Od: Pon lip 07, 2008 17:41

Post » Śro sty 11, 2012 13:41 Re: Zaginione-znalezione koty

Takie ogłoszenie na FB http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Warszawa-Okęcie
W DN. 10-01-2011 NA OKĘCIU
ZAGINĄŁ KOTEK MAURYCY
CECHY CHARAKTERYSTYCZNE: szary kolor w prążki, białe „skarpetki” na wszystkich łapach, białe podbrzusze i podgardle
NA ZNALAZCĘ CZEKA NAGRODA
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro sty 11, 2012 15:10 Re: Zaginione-znalezione koty

Tak, to nasz kotek - bardzo smutna sprawa, bo go wszyscy kochamy. Wymknął się nieopatrznie przez drzwi i poszedł gdzieś w świat.
Jakby ktoś widział - proszę o kontakt. Zaginął na ulicy Buńczuk, bocznej od Krakowskiej na Okęciu w Warszawie.

maken

Od: Śro sty 11, 2012 15:04

Post » Śro sty 11, 2012 19:18 Re: Zaginione-znalezione koty

Historia doczekała się szczęśliwego zakończenia: Maurycek zaczął płakać na strychu i go znaleźliśmy! Ale jak dostał się na zamknięty strych? To już pozostanie jego słodką tajemnicą… Najważniejsze że już jest, je, pije i się przytula. Żadna krzywda mu się nie stała – a my wszyscy szczęśliwi!

maken

Od: Śro sty 11, 2012 15:04

Post » Śro sty 11, 2012 19:29 Re: Zaginione-znalezione koty

No to super :piwa: :piwa: :piwa:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro sty 11, 2012 22:02 Re: Zaginione-znalezione koty

maken pisze:Historia doczekała się szczęśliwego zakończenia: Maurycek zaczął płakać na strychu i go znaleźliśmy! Ale jak dostał się na zamknięty strych? To już pozostanie jego słodką tajemnicą… Najważniejsze że już jest, je, pije i się przytula. Żadna krzywda mu się nie stała – a my wszyscy szczęśliwi!

Czasem mam wrażenie ,że jak ociągam się z wstawieniem kota na pierwszy post to znajduje się- takie głupie myślenie
To trzeci kot ostatnio ,którego nie wrzuciłam na pierwszą stronę i szybko odnalazł się
Cieszę się bardzo :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Śro sty 18, 2012 11:32 Re: Zaginione-znalezione koty

Aby dodać otuchy poszukiwaczom....Lukier znalazł się po trzech tygodniach:))))))))))))))))))))))....zawsze trzeba mieć nadzieję i wiarę w cuda....pozdrawiam:)
Obrazek ObrazekObrazek

nitkax

Od: Pon lip 07, 2008 17:41

Post » Nie sty 22, 2012 17:16 Re: Zaginione-znalezione koty

Łódź
Na ulicy Tatrzańskiej (osiedle 4 piętrowych bloków w pobliżu skrzyżowania z Przybyszewskiego, osiedlowego Carrefoura) zginęły 2 koty.
Starsza pani musiała iść do szpitala, kotów doglądała rodzina. Parter. Uciekły...
Nie wiem jak do tego doszło ale oba zaginęły. Kotki niesterylizowane, na hormonach, pani co tydzień podawała im jakieś tabletki.
Babciunia (schorowana i bardzo smutna) szuka ich teraz po osiedlu :( , właśnie była u nas (mieszkamy w tym samym bloku) z prośbą o otworzenie piwnicy... i tam ich szukała, wołała...
Bardzo mi jej szkoda.
Kotki były 2, jedna 14 letnia, druga chyba 12 lat (czarne z białymi plamami na piersiach i trochę na twarzy, starsza jest głucha :-().
Ślad po nich zaginął. Gdyby się błąkały wróciłyby do domu bo mają drabinkę. Nie wróciły.
Pomyślałam, że spróbuje tutaj zapytać, może...
Ostatnio edytowano Nie sty 22, 2012 20:08 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 2 razy
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Nie sty 22, 2012 17:17 Re: Zaginione-znalezione koty

ManfredkotTusi pisze:Łódź
Na ulicy Tatrzańskiej (osiedle 4 piętrowych bloków w pobliżu skrzyżowania z Przybyszewskiego, osiedlowego Carrefoura) zginęły 2 koty.
Starsza pani musiała iść do szpitala, kotów doglądała rodzina. Parter. Uciekły...
Nie wiem jak do tego doszło ale oba zaginęły. Kotki niesterylizowane, na hormonach, pani co tydzień podawała im jakieś tabletki.
Babciunia (schorowana i bardzo smutna) szuka ich teraz po osiedlu :( , właśnie była u nas (mieszkamy w tym samym bloku) z prośbą o otworzenie piwnicy... i tam ich szukała, wołała...
Bardzo mi jej szkoda.
Kotki były 2, jedna 14 letnia (czarne z białymi plamami na piersiach).
Ślad po nich zaginął. Gdyby się błąkały wróciłyby do domu bo mają drabinkę. Nie wróciły.

Piwnice przeszukajcie,koty mogą byc całkiem blisko wystraszone i zestresowane
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[poprzednia][następna]