trollom dziękujemy. post twój zgłosiłam

Moderator: Moderatorzy
eukalipto pisze:Nic to, kotom pomagałam, pomagam i będę pomagać nadal, bez względu na wszelakie ustawy, rozporządzenia i takie tam .....
Będzie ich trochę więcej.... zbieranych z pobocza drogi, witanych na progu domu, a wszyscy pseudomiłośnicy miejcie czyściutkie sumienia
fiśka pisze:eukalipto pisze:Nic to, kotom pomagałam, pomagam i będę pomagać nadal, bez względu na wszelakie ustawy, rozporządzenia i takie tam .....
Będzie ich trochę więcej.... zbieranych z pobocza drogi, witanych na progu domu, a wszyscy pseudomiłośnicy miejcie czyściutkie sumienia
Znaczy, lepiej niech ludzie mają prawo mnożyć bez opamiętania ? Wówczas będzie mniej bezdomności ?
XAgaX pisze:fiśka pisze:eukalipto pisze:Nic to, kotom pomagałam, pomagam i będę pomagać nadal, bez względu na wszelakie ustawy, rozporządzenia i takie tam .....
Znaczy, lepiej niech ludzie mają prawo mnożyć bez opamiętania ? Wówczas będzie mniej bezdomności ?
Tak by wynikało. W końcu po zakazaniu pseudo koleżanka ma więcej podopiecznych
eukalipto pisze:Mogę być pseudokoleżanką tylko dlatego, że mam w domu całe stado "dachowców" wyrzucanych z pseudohodowli![]()
Jeśli sprzedaliby te zwierzaki choćby po symbolicznej kwocie, nie zasiliłyby rzeszy bezdomnych zwierzaków.
eukalipto pisze:Jeśli sprzedaliby te zwierzaki choćby po symbolicznej kwocie, nie zasiliłyby rzeszy bezdomnych zwierzaków.
fiśka pisze:eukalipto pisze:Mogę być pseudokoleżanką tylko dlatego, że mam w domu całe stado "dachowców" wyrzucanych z pseudohodowli![]()
Jeśli sprzedaliby te zwierzaki choćby po symbolicznej kwocie, nie zasiliłyby rzeszy bezdomnych zwierzaków.
Nie wiem, jakie koty i dlaczego są u Ciebie. Wiem tylko, że zakaz rozmnażanie w pseudohodowlach z pewnością zmniejszy ilość kotów bezdomnych a nie zwiększy. W końcu nie powinny, zgodnie z prawem, rodzić się nowe biedy, lądujące na ulicach lub w rękach nieodpowiedzialnych ludzi.
eukalipto pisze:No właśnie nie, bo jest taka zasada -"łatwo przyszło, łatwo poszło"
XAgaX pisze:[...]
Molli, brawojestem za
dodałabym tylko: zwierzęta bez rodowodów, W TYM MIESZAŃCE...
Molli pisze:
Poprawiona wersja:
I "ZWIERZĘTA MOGĄ BYĆ ROZMNAŻANE JEDYNIE W ZAREJESTROWANYCH HODOWLACH NALEŻĄCYCH DO (ZKwP, FCI, FPL...) I MUSZĄ PO URODZENIU OTRZYMAĆ METRYKI"
Przepraszam za pomyłkę.miluś pisze:Ale to nie jest nowelizacja, to jest projekt ustawy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość