Wólka Zaleska 13 kotów - koniec części I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 10, 2012 13:47 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

Poprosiłam Mruczeńkę1981 o Allegro cegiełkowe dla kociastych z Wólki. Za kwotę zebranych pieniędzy można do niej wysłać fakturę za leczenie/kastracje/sterylizacje/ etc. lub jedzenie dla kociastych. Cel dowolny. Napiszę tekst i wyślę zdjęcia do tego ogłoszenia.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto sty 10, 2012 14:46 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

że nikt nie dzowni, te koty są przepiękne :(
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto sty 10, 2012 15:15 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

Koty są przepiękne. Sama bym przygarnęła, gdybym tylko mogła :(
Mi się wydaje, że ludzie żyją jeszcze poświątecznie, w centrach handlowych w weekend nie dało się wyjechać z parkingu...
Nie zdążyłam powiesić ogłoszenia papierowego w lecznicach. Czy ktoś mógłby je zaktualizować o nowe zdjęcia?
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto sty 10, 2012 16:16 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

Papierowe ogłoszenie będę mogła zaktualizować w piątek, bo teraz nie mam możliwości korzystania ze swojego komputera. Jeśli potrzebujesz na "już", to może ktoś się podejmie?

issey32

Post » Wto sty 10, 2012 18:15 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

Piękne koty.
Będę rozwieszała ogłoszenia w Białymstoku, córka pomoże w Warszawie.
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Wto sty 10, 2012 19:52 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

wstawiłam wszystkie zdjecia na empikfoto...Wstawianie zdjeć na empik to koszmar...koszmarny koszmar....szok!

Evelin1

Od: Czw sie 04, 2011 19:28

Post » Wto sty 10, 2012 20:34 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

Pinokio ma jutro pojechać do Wólki i ostatecznie rozwiejemy wątpliwości co do szarych i ryżo-białych.
Koty naprawdę są fantastyczne.
Uważam, że w pierwszej kolejności musimy pomyśleć o DT dla Kreta, który je wyłącznie zmiksowane jedzenie, bo ma coś ze szczęką. Bez obecności ludzi on sobie nie poradzi.
Też deklaruję 50 zł miesięcznie.

Napisałam do TVN Uwaga: Małżeństwo na emeryturze z Warszawy przeprowadziło się na sielską wieś na Podlasiu...Obydwoje to osoby o wrażliwym sercu,a jak wygląda stosunek miejscowych do zwierzaków -wiadomo...Z latami powiększało się ich domowe stadko porzuconych w potrzebie kotów...teraz jest ich 22, nazbierały się też 3 duże psy...Wszystkie zwierzaki zostały otoczone miłością i opieką jakiej każdemu można życzyć...Niestety wspaniałych ludzi pokonuje choroba...pan już praktycznie nie wstaje, pani ma zaawansowaną chorobę nowotworową...Obydwoje cały czas bronią się przed opuszczeniem zwierząt, ale pan już w szpitalu, a pani czeka w kolejce...Udało się umieścić w domach tymczasowych ich psy...ich 22 kotom przepięknym, zadbanym, ukochanym, wysterylizowanym grozi pozostawienie na pastwę losu, szukamy im domów. Ci wspaniali ludzie nie będą w stanie odejść spokojnie, jeśli nie będą wiedzieli, że ich ukochane zwierzaki są bezpieczne...
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Wto sty 10, 2012 23:07 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

Odezwał sie pan Cezary Wyszyński z Vivy - niestety nie tak, jak byśmy chciały :( Pisze , że mają 20 psów po zmarłym i 20 z peseudo i 5 (!) kotów w biurze.... i nic nie mogą tj. mogą zamieścić ogłoszenia na swojej stronie ale linków potrzebują. I z powodu, którego nie rozumiem pyta się czy linki są gdzieś poza forum :roll: Spróbuję pokorespondować i dowiedzieć się gdzie mają być te linki.... a tak w ogóle mamy pytać się za miesiąc, choć wiedzą, że czas tu gra wielką rolę... i nie mogą też zgwarantować, że im w miedzyczasie inne zwierzęta nie wpadną :evil: ja im nie odpuszczę i będę gnębiła mailami cały czas :evil:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Wto sty 10, 2012 23:09 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

Przesłałam tekst i zdjęcia do Allegro cegiełkowego i jak tylko otrzymam link, to go tutaj umieszczę.

issey32

Post » Wto sty 10, 2012 23:10 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

zjawka pisze:Odezwał sie pan Cezary Wyszyński z Vivy - niestety nie tak, jak byśmy chciały :( Pisze , że mają 20 psów po zmarłym i 20 z peseudo i 5 (!) kotów w biurze.... i nic nie mogą tj. mogą zamieścić ogłoszenia na swojej stronie ale linków potrzebują. I z powodu, którego nie rozumiem pyta się czy linki są gdzieś poza forum :roll: Spróbuję pokorespondować i dowiedzieć się gdzie mają być te linki.... a tak w ogóle mamy pytać się za miesiąc, choć wiedzą, że czas tu gra wielką rolę... i nie mogą też zgwarantować, że im w miedzyczasie inne zwierzęta nie wpadną :evil: ja im nie odpuszczę i będę gnębiła mailami cały czas :evil:

A co to mają być za linki? Do wątku na forum? FB? Allegro cegiełkowego?

issey32

Post » Wto sty 10, 2012 23:29 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

Linki do ogłoszeń. Właśnie skończyłam pisać maila do tego pana Cezarego, wkleiłam przykładowy link tj. coś co jest jako " kopjuj skrót" ale to chyba nie bezie u adresata działało - bo już w tej mojej wiadomości nie otwierało to ogłoszenia. Ktoś wie skąd brać linki do przesłania na stronę ViVY ? na adres mailowy kogoś z Vivy? Może ten Pan Cezary się odezwie i wyjaśni czego oczekuje....

zjawka

Post » Wto sty 10, 2012 23:31 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

Najlepiej do zbiorczego ogłoszenia o losie tych kotów, ich opisów i zdjęć.

I na allegro też dobrze by było, żeby znalazło się - nie wpłacisz? Pomóż adoptując!
Żeby NA PEWNO było wiadomo, że te zwierzaki są do adopcji.

I żeby był kontakt do kogoś od Was, kto odpowiada za adopcje.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sty 10, 2012 23:45 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

Randa pisze:Pinokio ma jutro pojechać do Wólki i ostatecznie rozwiejemy wątpliwości co do szarych i ryżo-białych.
Koty naprawdę są fantastyczne.
Uważam, że w pierwszej kolejności musimy pomyśleć o DT dla Kreta, który je wyłącznie zmiksowane jedzenie, bo ma coś ze szczęką. Bez obecności ludzi on sobie nie poradzi.
Też deklaruję 50 zł miesięcznie.

Napisałam do TVN Uwaga: Małżeństwo na emeryturze z Warszawy przeprowadziło się na sielską wieś na Podlasiu...Obydwoje to osoby o wrażliwym sercu,a jak wygląda stosunek miejscowych do zwierzaków -wiadomo...Z latami powiększało się ich domowe stadko porzuconych w potrzebie kotów...teraz jest ich 22, nazbierały się też 3 duże psy...Wszystkie zwierzaki zostały otoczone miłością i opieką jakiej każdemu można życzyć...Niestety wspaniałych ludzi pokonuje choroba...pan już praktycznie nie wstaje, pani ma zaawansowaną chorobę nowotworową...Obydwoje cały czas bronią się przed opuszczeniem zwierząt, ale pan już w szpitalu, a pani czeka w kolejce...Udało się umieścić w domach tymczasowych ich psy...ich 22 kotom przepięknym, zadbanym, ukochanym, wysterylizowanym grozi pozostawienie na pastwę losu, szukamy im domów. Ci wspaniali ludzie nie będą w stanie odejść spokojnie, jeśli nie będą wiedzieli, że ich ukochane zwierzaki są bezpieczne...

Bardzo ładnie to napisałaś...

issey32

Post » Wto sty 10, 2012 23:45 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

No tak, ale czy istnieje zbiorcze ogłoszenie? Bo chyba nie można za ogłoszenie uznać tych postów, gdzie jest skondensowana prezentacja tematu? jak to się robi - jakieś podpowiedzi? W wordzie tekst napisac zdjęcia powstawiać i takie coś wysłać?

zjawka

Post » Wto sty 10, 2012 23:49 Re: 21kotów-grozi im eutanazja-ludzie wszpitalu-zdj.str.16,32-34

Wypatrzyłam czym się różni Miłek od Drapka - Miłek ma tą plamkę na czole taką bardziej postrzępioną, no i nosek czerwonanwy, jakby obtarty ( i podrapany) a Drapuś czyściutki i bielutki.

zjawka

[poprzednia][następna]