KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2012 23:32 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Obrazek

Książę pozdrawia noworocznie :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

jak widać zajada się jogurtem, codziennie zjada taki kubek, no i zanoszę 2 saszetki, a tu Misia obok liczy że coś zostanie na ząb...

a tu Grubcio i Mała:
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie sty 08, 2012 23:42 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

jak widać trud się opłacił, kić się czuje dobrze, kroplówki robię co drugi dzień, tylko codziennie dostarczam mu jedzenie, no i leki dostaje z kroplówkami, jak będzie fundusz to się zrobi badania, ale na razie nie ma szans, może niedługo pojedziemy na wizytę kontrolną do wet...

dziś zrobiłyśmy z koleżanką starszej kobiecie domek który od razu został zainstalowany u niej pod balkonem, a karmcielce chorego kota dostarczyłyśmy antybiotyk, ma podać, mam nadzieję, że będzie ok..
z kolei koleżanka która zrobiła nam prawie wszystkie domki w pracy oraz karmi sforę bezdomnych kotów oraz trzy psy, zamieszkała na podwórku ludzi że tak powiem z marginesu i karmi je też codziennie, a są to duże owczarki niemieckie, zwraca się z prośbą czy ktoś może ma na zbyciu obrożę i łańcuch dla jednego psa, bo oto w jakich warunkach bytuje ten pies:
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon sty 09, 2012 0:14 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

a to nasz Tofik:
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon sty 09, 2012 22:12 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

a zdjęć nikt nie komentuje? :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon sty 09, 2012 22:40 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

No dobra :mrgreen:
Książę prezentuje sie okazale i wcale nie widać na nim, że jest taki chory. Dobrze, że doszedł do siebie. Badania warto by zrobić pod kontem morfologii i biochemii. Sprawdzic, czy nie czai sie jakaś anemia. Wiem :( to wszystko koszty.

Buda dla psiaka prezentuje sie ubogo bardzo :( To cud, że na dworze jeszcze jako tako ciepło, to może nie marznie zbytnio .

A Tofik - przesłodki :1luvu: Nie myślałaś o jakimś towarzystwie dla niego ? :wink:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto sty 10, 2012 20:15 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Książę dziś uciekł z domu dziadków, oczywiście gdzie?? do mojego ogródka, siedział zaropiały i miauczał wniebogłosy na ławce, dzwonię do babci, bo...nie kupiła mu jedzenia i uciekł, a ja miałam mieć dziś zamówioną paczkę z karmą ale dotrze jutro :x no to nic, dalej go pod pachę i do dziadków, oczywiście kompleksowa obsługa czyli kroplówki leki maści itd itp ale też krupnik ryżowy z kurczakiem rozweseliły chłopaka, a ja ze spokojnym sercem poszłam do pracy, w pracy muszę kupić kilka opakowań sianka, i zmienić naszym firmowym, bo ciągle leje i może być w budkach namoknięte, dla firmowych zaniosłam dziś worek wątróbki drobiowej no i powoli zbieramy na chrupki, Księcia jak starczy kasy zawieziemy na badania, i przegląd do wet,
koleżanka prosi o pomoc w tej obroży i łańcuchu, jeśli ktoś ma zbędny np. jeśli ktoś zamawia w swiatkarm.pl tak dają obrożę gratis, jej nie stać ponieważ musi codziennie nakarmić te 3 wielkie psy, które do niedawna były żywymi szkieletorami, i bezdomne koty koło siebie a także 3 swoje więc jej wystarczy, że nie wyrabia na zakrętach...
Dla Tofika mam Seniorkę do towarzystwa, ale na razie nie toleruje chłopaka niestety, no a dla mamy nie mogę wziąć więcej kociastych, bo jest bardzo chora i ledwie wyrabia się z opieką nad tymi które są, w tym tygodnia moja mama zasłabła i przewróciła się pod klatką, nie może się schylać, denerwować, a wiadomo, zwierzaki w miejscu nie siedzą, a mnie niestety całymi dniami i wieczorami nie ma, bo jestem w pracy np dziś do 23 i w domu będę o północy, wypuszczam Seniorkę idę koło śmietnika sypię chrupki i koło 2 w nocy idę spać,....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto sty 10, 2012 20:18 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

ja życzę zdrowia, lekkiej zimy albo i żadnej i niech będzie dobrze....

Foty śliczne....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto sty 10, 2012 20:48 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Zapomniałam o Rodzicach :oops: Przecież oni sami wymagają opieki, a koty w tym nie pomagają, niestety :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro sty 11, 2012 11:49 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

dzięki dziewczyny, za pozdrowienia, no właśnie, rodzice są chorzy i ja sama nie mogę ani nigdzie wyjechać, a z pracy prosto do domu, bo obowiazków w domu moc, wyrwałam się tylko w tę sobotę na lodowisko, i to cała rozrywka....ale dobrze że dochodzą powolutku do zdrowia, tylko najgorzej trzeba uważać na mamę, bo jak upadnie to jeśli się zrani, to krew sika ciurkiem, i robią się wylewy podskórne, a jeszcze żeby było weselej to najdroższy lek i ten ratujący życie zdjęli z listy refundowanych, więc będzie teraz masakra.. :(
dzwonił dziś pan Jurek ktoś mu przyniósł malutką koteczkę kilkumiesięczną, muszę zrobić fotki i wyślemy na galerię do Kotkowa, bo pan Jerzy nie da rady, sam jest bardzo schorowany, dwa razy odmówił zabrania go karetką do szpitala, a Mikrusek, no niestety coś mu się znów stało i kić się czołga od kilku dni zamiast chodzić... :( :( ja z kolei zamówiłam puszki dla kotów w poniedziałek, z firmy pod naszym miastem i dziś środa południe jeszcze nie ma, a Książę ucieka jak głodny,
teraz zbieramy na suchą karmę, jeśli zakupimy ją to będzie obroża dla psa koleżanki gratis...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro sty 11, 2012 11:58 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

już była o tym parę razy mowa, ale czy dla Mikruska nie ma jakiegoś innego rozwiązania, skoro on nie ma opieki weterynaryjnej w takim stopniu, w jakim potrzebuje, w końcu opiekun jest bardzo chory...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sty 11, 2012 12:03 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Ma opiekę weterynaryjną, pan Jerzy jeździ z nim do pani dr która się cieszy dużym uznaniem, a że on nie uznaje pobierania krwi dla kota itd, itp, no to inna sprawa, ta kobieta która go leczy cieszy się dużą sławą dowiedziałam się, a pan Jerzy cóż uparty, z Księciem też od razu krzyczał, że bez szans, uśpić, nie męczyć itp, ale skoro wszystko jest ok, to trzeba walczyć o kota, trudna to jest sytuacja, Mikrusek tak bardzo boi się obcych, że na mój widok ucieka gdzie pieprze rośnie, toleruje tylko pana Jerzego, była propozycja zabrania kota od pana ale koleżanka nasza sama walczy z ciężką chorobą
Do tego bliska koleżanka, ta która zrobiła sama kotom domki z drewna i styropianu, boryka się z problemami psów, które dokarmia, mieszkają one na podwórku takich meneli, że szok, chodzi codziennie daje im jeść, dba o nie i leczy, bez niczyjej pomocy, teraz najstarszy pies ma pogryzioną łapę, daje mu antybiotyk, on właśnie nie ma obroży ani łańcucha, a pseudowłaściciele wyrzucają go na podwórko, np w Sylwestra, gdzie pies panicznie boi się petrard i o mało nie umarł ze strachu...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw sty 12, 2012 18:37 Re: SIERRA ANTIQUO TEQUILLA PAS NA BAGAŻ EURO 2012 FUTERAŁ ....

Dziś doszła paczka zamówiłam dla Księcia karmę nerwowa Animonda co prawda droga ale kilka puszek, kilka puszek innej firmy, zanioslam babci dwie od razu i jogurt, bo książę się buntuje nie chce jeść ani wątroby ani wątroby a babcia nie kupi, bo nie stać, więc noszę codziennie bo inaczej ucieka, do nas a jak mnie nie ma to by znów siedział głodny, i leczenie do d... Kroplowki daję co 2 dzień oraz leki, bo nie ma potrzeby na razie częściej,
w pracy towarzystwo koło śmietnika w komplecie a dziś mama dała litrowy słoik mieska z łososia obrała głowę i szkielet i sosik razem do tego jeszcze trochę Animondy i kolacyjka mniam palce lizać...
Zbieramy jeszcze na suchą karmę będą nowe fanty..
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob sty 14, 2012 23:46 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

konserwki które dostałam w paczce nie smakują kotom, ani Animonda ani Bozita, tylko paszteciki ok i paszteciki nerkowe dla Księcia cieszą się dużym powodzeniem.. 8O 8O więc zakupiłam dziś paszteciki w Tesco bo pan Jurek je zachwala i mięsko mielone w Biedronce, nie mówiąc o jogurtach bez których Książę nie wyobraża sobie dnia... :)
Dziś dostał kroplówki, leki, jedzonko, jest duża poprawa, naprawdę...kić się myje, elegancki babcia zrobiła mu specjalną półkę za firanką, sika do kuwety, ale tylko na gazety i musi być najlepiej sam w pokoju, więc babcia go trzyma w gościnnym no w końcu to Książę od tego ma imię:
Obrazek
zbieram na wór bezomniakom zapraszam na bazarek po 5 zł

niestety mamy śnieg i mróz, jedzonko w pracy stawiamy z panią Olą w ministodole, bo wieje i pada śnieg, w poniedziałek wybieram się za siatkę na wymianę sianka kotkom w budkach, bo wiadomo wnoszą na łapkach i może być mokro, koło balkonu też mam lokatorów w moim domku, są ślady łapek, koło śmietnika znika codziennie pojemnik chrupek także zawsze komuś w żołądku nie burczy, z kolei na balkonie zrobiłam karmnik dla ptaków w postaci skrzynki na kwiatki wiszącej na haku i zastawionej parasolką, a tam oczywiście sikoreczki i nie tylko, oczywiście ku wielkiej uciesze mojego Tofika... :D
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie sty 15, 2012 0:43 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Moja wspaniala Trojca tez najchetniej je paszteciki , a bezdomniaczki na podworku nie wydziwiaja , wszystkie rodzaje chrupek Im smakuja . Zanosze Im tez gotowane udka z kurczaka . Pozdrawiam Cie serdecznie , trzymaj sie cieplo :1luvu: !

barbarak8

Od: Sob mar 05, 2011 15:04

Post » Nie sty 15, 2012 1:12 Re: Książe bezdomny król podwórka potrzebuje wsparcia!!!!!

Tak, tak Basiu to prawda bezdomniaki jedzą co się da, a te "pod dachem" już inne wymagania niestety, a najchętniej i tak jedzą surowiznę:) chociaż teraz zamarza, my Ciebie pozdrawiamy i dziękujemy serdecznie za pomoc w imieniu niezliczonej rzeszy kotów, nie mówiąc o karmicielach, jak np. pani Ola, i biedny pan który dokarmia stadko, a sam czasem nie ma co do garnka włożyć :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]