Fundacja Pod Jednym Dachem - gdzie te kocie Domy?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 06, 2012 22:54 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, dziękujemy za 1 % :)))))

Czekamy na odpowiedź Vivy! czy w tym roku także nam pomogą w zbieraniu 1 %. Zapewne na początku przyszłego tygodnia będziemy wiedzieli :)

Mirae, gratuluję podwójnej adopcji :D :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt sty 06, 2012 23:31 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, dziękujemy za 1 % :)))))

Ten "sukces" adopcyjny zbliżał się nieuchronnie wraz z kolejnym miesiącem bez zapytań o Mamelów. Dzisiaj zadaliśmy sobie po raz ostatni pytanie, czy koty, które tak długo są u nas na tymczasie i są tak trudne do wyadoptowania, powinny wciąż być bezdomnymi kotami na garnuszku Fundacji. Uznaliśmy, że dalsze poszukiwanie domu nie ma sensu, bo najwyraźniej Mamele, Dzideczka i Spoksiu uznali, że mają dom. Znaleźli go tego dnia, którego trafili do nas, musieli nam tylko pozwolić "dojrzeć" do decyzji. Nie ma sensu dłużej czekać i łudzić się, że ktoś ich przygarnie.

Kochani, na Trzech Króli postanowiliśmy adoptować Mamelkę, Dzidkę i Spoksa. Znaleźli dom przez... zasiedzenie... w naszych sercach. Nasi oni, nasi.

Obrazek

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Sob sty 07, 2012 9:17 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: Maitai, Nesca, Mamelowie - domy!

Przepiękni Trzej Królowie - pod każdym względem :1luvu:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob sty 07, 2012 10:02 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: Maitai, Nesca, Mamelowie - domy!

Staram się być na czasie, ale nie bardzo mi wychodzi. Wchodzę więc po Nowym Roku, a tutaj tyyyle nowych, dobrych wiadomości, że aż mi się zaszkliły oczy ;)

W grudniu w przedszkolu mojego dziecka pojawił się pomysł, żeby zaprosić kogoś z Fundacji na "spotkanie" z maluchami. Generalnie piszę o tym na forum, bo jeśli pomysł by się przyjął, może ktoś jeszcze z tego pomysłu skorzysta ;)

17 lutego obchodzony jest Światowy Dzień Kota. Dzieciaki przebierają się wtedy za koty, są rozmowy o zwierzętach, zabawy związane z tematem kotów itd.
W tym roku razem z Opiekunką grupy pomyślałyśmy o akcji "Złotóweczki na miseczki" - oczywiście akcji nie jednodniowej, a np. tygodniowej. Prócz zbierania z złotówek (właśnie złotówek, żadnego innego bilonu), pomyślałam o wyjątkowym prezencie - plakacie, który zrobiłyby dzieci w ramach obchodzenia Dnia Kota i który wspomógłby Fundację. Myślę, ze taka wyjątkowa rzecz wystawiona na bazarku mogłaby naprawdę dużo dobrego zrobić.

Aaa. Póki co moje dziecko jest w przedszkolu i nie bardzo są na to możliwości, ale już w szkole postaram się, by klasa mojego dzieciaka objęła wirtualnym patronatem podopiecznego Fundacji. Myślę, że to doskonały sposób na nauczenie maluchów odpowiedzialności. Przecież nie każdy może mieć w domu zwierzaka, prawda?

Ja wiem, że się rozpisałam, ale tak jakoś te pomysły ostatnio we mnie dojrzewają. Chciałabym poznać Wasze zdanie.

p.s. Kto zajmuje się bazarkami z ramienia Fundacji? Bo mam znów całe pudło ciekawostek, a niestety brakuje mi czasu na zakładanie wątków z bazarkami ;( Może ktoś mógłby się tego podjąć?

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pon sty 09, 2012 13:49 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, dziękujemy za 1 % :)))))

mirae pisze:Hej,

To ja jestem tym nowym domkiem. Do tej pory jedynie podczytywałam to forum, teraz doszłam do wniosku, że najwyższa pora się przywitać i zacząć pisać :)

Potwierdzam, że koty są cudne :1luvu:

Super, że się ujawniłaś ;) Mam nadzieję, że z nami zostaniesz!

Sarah DeMonique pisze:p.s. Kto zajmuje się bazarkami z ramienia Fundacji? Bo mam znów całe pudło ciekawostek, a niestety brakuje mi czasu na zakładanie wątków z bazarkami ;( Może ktoś mógłby się tego podjąć?

Ja mogę zrobić bazarek, nie ma problemu :D

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pon sty 09, 2012 20:16 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, dziękujemy za 1 % :)))))

grzanka.ch pisze:
Sarah DeMonique pisze:p.s. Kto zajmuje się bazarkami z ramienia Fundacji? Bo mam znów całe pudło ciekawostek, a niestety brakuje mi czasu na zakładanie wątków z bazarkami ;( Może ktoś mógłby się tego podjąć?

Ja mogę zrobić bazarek, nie ma problemu :D

w takim razie zrobię zdjęcia i podeślę Ci wrzucone na pw :)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pon sty 09, 2012 21:13 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: Maitai, Nesca, Mamelowie - domy!

Sarah, dziękujemy, jesteś kochana! Pomysły są bardzo fajne.

Malcolm przeprowadził się w nocy ;) do stachurki 8) W Bielsku o porządne domy jest niestety niezwykle trudno i zdecydowaliśmy, a w zasadzie stachurka zaproponowała :1luvu: , że trzeba mu dać "szansę" na Kraków. Dziękujemy Grzance na pomoc w transporcie :D Malcolm niestety jest bardzo zdenerwowany i jeszcze nie jadł :( ale mam nadzieję, że ten stres to będzie "nic" kiedy już znajdzie swój własny, wspaniały dom.
Obrazek

ryśka

Post » Śro sty 11, 2012 10:50 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: Maitai, Nesca, Mamelowie - domy!

Przepraszam, że nic nie piszę, ale urwanie głowy mam prawdziwe.

Malcolm źle zniósł przeprowadzkę. Jest bardzo przestraszony, nie je i nie pije sam, w związku z czym karmię go strzykawką (convem, którego dostałam w prezencie od pewnej miłej osoby :1luvu: ). Czekam na rozwój wydarzeń, ćwierkam i staram się nie terroryzować miśka. Myślę, że będzie dobrze, oby tylko szybko zaczął jeść...

na szczęście reszta kotów dobrze go toleruje, a Loa ma spadek formy i się nie wychyla ;)

Pierwszy raz jestem zadowolona ze spadku formy Loi
:roll:

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Czw sty 12, 2012 15:44 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: Maitai, Nesca, Mamelowie - domy!

Malcolm w nocy wrócił do Bielska. Trzy doby nie jadł, nie pił, nie sikał i nie mył się. Sytuacja zaczęła się robić niebezpieczna, nie chcieliśmy ryzykować jego zdrowia, a może i życia, gdyby dalej tak to wyglądało. Stąd też właśnie na mnie patrzą te dwa żółte ślepia, zadowolone. Po przyjeździe wyglądał żałośnie, ale po 15 minutach już "był w domu" - zjadł trochę, wysikał chyba litr moczu i poszedł się umyć.
Rety, że też te koty muszą być takie... Martwię się, bo i tak musi opuścić nasz dom - po prostu musi znaleźć swój własny... martwię się też o jego siostrę, by po przeprowadzce i locie samolotem nie urządziła podobnego cyrku... :(
Obrazek

ryśka

Post » Czw sty 12, 2012 15:48 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: Maitai, Nesca, Mamelowie - domy!

Ojej :( Biedny maluch :(

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Czw sty 12, 2012 16:14 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: Maitai, Nesca, Mamelowie - domy!

Szkoda, że się nie udało, fajnie było mieć 9 kotów a nie 10 ;) no ale - nic za wszelką cenę. Widocznie Malcolm od razu musi trafić na SWÓJ dom.

Uwaga uwaga, 1 % :)

Od początku istnienia Fundacji najważniejsze było dla nas, by działać skutecznie. A najskuteczniejszą metodą walki z kocią bezdomnością jest, bez wątpienia, sterylizacja. Dlatego bardzo prosimy Was o wsparcie w tej "walce" i przekazanie 1 % podatku na sterylizację kotów (bezdomnych, wolno żyjących, gospodarskich...)

http://www.podjednymdachem.org/jeden_procent_2012.php

NUMER KRS: 0000135274
CEL SZCZEGÓŁOWY 1%: Operacja Zabieg
Obrazek

ryśka

Post » Czw sty 12, 2012 16:51 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: Maitai, Nesca, Mamelowie - domy!

ryśka pisze:Uwaga uwaga, 1 % :)

Od początku istnienia Fundacji najważniejsze było dla nas, by działać skutecznie. A najskuteczniejszą metodą walki z kocią bezdomnością jest, bez wątpienia, sterylizacja. Dlatego bardzo prosimy Was o wsparcie w tej "walce" i przekazanie 1 % podatku na sterylizację kotów (bezdomnych, wolno żyjących, gospodarskich...)

Zakonotowałam :wink: :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw sty 12, 2012 17:10 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: 1 % na sterylizacje!

:D :1luvu:
Obrazek

ryśka

Post » Czw sty 12, 2012 18:53 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: Maitai, Nesca, Mamelowie - domy!

mb pisze:
ryśka pisze:Uwaga uwaga, 1 % :)

Zakonotowałam :wink: :D

ja takoż :1luvu:

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Czw sty 12, 2012 21:17 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: 1 % na sterylizacje!

Biedny maly glupolek :( Kciuki za domek, ktory zaakceptuej!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia][następna]