Karolek(ona) pisze:kalair pisze:
jak Dużych nie ma tez tak ładnie śpisz??
Też tak ładnie śpię Ciociu!!

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Karolek(ona) pisze:kalair pisze:
kalair pisze:Karolek(ona) pisze:kalair pisze:
Też tak ładnie śpię Ciociu!!A ładnie??
![]()
![]()
kalair pisze:Karolek(ona) pisze:kalair pisze:
to twój ogonek w pierwszym planie ??
Tak Ciociu!![]()
Niedobitek ogonka.
Karolek(ona) pisze:kalair pisze:Karolek(ona) pisze:kalair pisze:
Też tak ładnie śpię Ciociu!!A ładnie??
![]()
![]()
no ładnie ale bys wzieła i zdemolowała cos, coby sie Dużej nie nudziło jak wróci
Karolek(ona) pisze:kalair pisze:Karolek(ona) pisze:kalair pisze:
to twój ogonek w pierwszym planie ??
Tak Ciociu!![]()
Niedobitek ogonka.
myślałam, że na tupeciku Dużej leżysz dlatego sie chciałam upewnić
kalair pisze: A to w jakim garnku gotujesz?Z mlekiem i czosnkiem, czy jakoś inaczej? Patrzyłam ostatnio na mrożony, ale drogi jak nie wiem co, taka mała paczuszka.
Nelly pisze:kalair pisze: A to w jakim garnku gotujesz?Z mlekiem i czosnkiem, czy jakoś inaczej? Patrzyłam ostatnio na mrożony, ale drogi jak nie wiem co, taka mała paczuszka.
W zwykłym, jak do jarzynki czy ziemniaków. Ja się niestety nie bawię ze szpinakiem, bo mi każdy smakuje a nikt inny nie jeDodaję najpierw soli potem mleka - w zależności od potrzeb i już.
Mrożonki tylko robię. Ceny zdaje się są zróznicowane w zależności od producenta. Tańszy koło 4- 5 zł u mnie chyba. W każdym razie tak było, skończył się zapas w zamrażarce fakt.
kalair pisze:Musisz nowe zapasiki porobić!Al;e na niedobór żelaza nie narzekasz. Będziesz wnusię uczyć jeść szp[inaczek.
![]()
Nelly pisze:kalair pisze:Musisz nowe zapasiki porobić!Al;e na niedobór żelaza nie narzekasz. Będziesz wnusię uczyć jeść szp[inaczek.
![]()
Ja właśnie jak na ironię miałam/miewam/mam? niedobory żelaza, choć ostatnio były niezłe wyniki. Tam ostatnio...z rok temu prawie. A wnusię, kto wie, kto wie?
Jak się da karmić tym
Zobaczymy czy się wda w babcię
kalair pisze:[
Ale to dziwne, że masz niedobory, szpinak ma szalenie dużo żelaza.
Nelly pisze:kalair pisze:[
Ale to dziwne, że masz niedobory, szpinak ma szalenie dużo żelaza.
Niektóre dzieci nie lubią szpinaku na sam wygląd![]()
Ma dużo wiem. Ale po pierwsze ja nie jadam tak znowu ciągle, a po drugie - chyba ważniejsze - nie wiadomo jak u mnie wygląda przyswajalność żelaza. Podobnie mam problemy z niedoborami wit. z grupy b. - okresowo to wychodzi wtedy i są problemy. A jadam całkiem rozsądnie tak w ogóle więc "normalnie" wszystko powinno być w porządku. Kiedyś lek. zdiagnozował u mnie aplastyczną anemię - cokolwiek to było i jakieś zastrzyki witaminowe pomogły dopiero. Jestem jednym słowem jakaś felernajeśli chodzi o krew.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Kankan, zuzia115 i 29 gości