Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Potrzebujemy pomocy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2012 11:11 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

I znowu mi Kotika pokazuje białego kota... :twisted:

Przy okazji - czy macie osobiste [kocie] doświadczenia z BARFem? "moja" lecznica wprowadza sprzedaż głównie dla psów,ale i kotów. Mam zamiar spróbować - dać do spróbowania kotom, choć czarno to widzę, z ich 'wybiórczością' jedzeniową.. :?

Kotika - masz przy drzwiach dzwonek? Tak mi podpowiada 'dedektywistyczność' :mrgreen: . U mnie nigdy nie było i nie ma, a jak w radiu jest jakaś reklama [nie wiem jaka ,bo mi się umysł wyłącza w czasie reklam], która sie zaczyna dzwonkiem do drzwi, Migdał spyla na rozkraczonych łapach i filuje zza węgła, czy otwieram i się trzeba schować głęboko? Jak nie ide do drzwi to wraca, spozierając oczkiem na drzwi.
Jak ktoś puka to oczywiste, że trzeba wiać - bo na pewno ' przyjdzie i zabierze' :strach:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sty 08, 2012 11:56 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

jaaana pisze:Jesteśmy już na etapie barankowania i wywalania brzucholka do głaskania :mrgreen:
brzuszek nie jest cały biały, tylko bury na srodku.

Ma bardzo poklejone futerko - na ogonie takie pojedyncze pasma pozlepiane i jedna tylna łapka cała w czymś takim, co wygląda jak błoto.
Spróbuję ją jutro umyć.

Rózia do 4 rano miauczała, chodziła i zawodziła od okna do drzwi... Jedno oczko zaczęło jej łzawić. Zrobiłam jej budę z kocykiem i na ranem do niej weszła. Załatwiła się w końcu w kuwecie :)
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Nie sty 08, 2012 12:14 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Matyliano pisze:
jaaana pisze:Jesteśmy już na etapie barankowania i wywalania brzucholka do głaskania :mrgreen:

Ma bardzo poklejone futerko - na ogonie takie pojedyncze pasma pozlepiane i jedna tylna łapka cała w czymś takim, co wygląda jak błoto.
Spróbuję ją jutro umyć.

Rózia do 4 rano miauczała, chodziła i zawodziła od okna do drzwi... Jedno oczko zaczęło jej łzawić. Zrobiłam jej budę z kocykiem i na ranem do niej weszła. Załatwiła się w końcu w kuwecie :)

No to teraz będzie coraz lepiej :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie sty 08, 2012 19:12 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

morelowa pisze:I znowu mi Kotika pokazuje białego kota... :twisted:

Przy okazji - czy macie osobiste [kocie] doświadczenia z BARFem? "moja" lecznica wprowadza sprzedaż głównie dla psów,ale i kotów. Mam zamiar spróbować - dać do spróbowania kotom, choć czarno to widzę, z ich 'wybiórczością' jedzeniową.. :?

Kotika - masz przy drzwiach dzwonek? Tak mi podpowiada 'dedektywistyczność' :mrgreen: . U mnie nigdy nie było i nie ma, a jak w radiu jest jakaś reklama [nie wiem jaka ,bo mi się umysł wyłącza w czasie reklam], która sie zaczyna dzwonkiem do drzwi, Migdał spyla na rozkraczonych łapach i filuje zza węgła, czy otwieram i się trzeba schować głęboko? Jak nie ide do drzwi to wraca, spozierając oczkiem na drzwi.
Jak ktoś puka to oczywiste, że trzeba wiać - bo na pewno ' przyjdzie i zabierze' :strach:

Morelowa u mnie zawsze coś białego się pałęta, tak już musi widocznie być. :wink:

Dzwonek u drzwi mam. Kiedyś mój rezydent Balu, jak był młody leciał na dzwięk dzwonka do kuchni]
i ukrywał się w zlewie. Jego kumpel Miś naśladował go we wszystkim, więc robił to samo. :wink:

Teraz Balu ładuje się każdemu na kolana, aż wstyd. :)
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie sty 08, 2012 19:14 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

jaaana pisze:
Matyliano pisze:

Spróbuję ją jutro umyć.

No to teraz będzie coraz lepiej :ok:

Też myślę, że będzie coraz lepiej. Kuwetka zaliczona, a jedzonko też swoje robi, tylko patrzeć jak się do ludzi przekona. :D
Obrazek

kotika

Post » Nie sty 08, 2012 19:56 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Ja to już chyba nie doczekam, żeby mi się ktoś na kolana ładował. O nawiedzających nie wspominając... :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 08, 2012 19:59 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

morelowa pisze:Ja to już chyba nie doczekam, żeby mi się ktoś na kolana ładował. O nawiedzających nie wspominając... :(

Kropelka waleriany na kolano może zdziałać cuda :wink:

jaaana

Post » Nie sty 08, 2012 20:57 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

jaaana pisze:
morelowa pisze:Ja to już chyba nie doczekam, żeby mi się ktoś na kolana ładował. O nawiedzających nie wspominając... :(

Kropelka waleriany na kolano może zdziałać cuda :wink:

Morelowa słuchaj Jaaany, ona czary zna. :)
Obrazek

kotika

Post » Nie sty 08, 2012 21:05 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Morelowa słuchaj Jaaany, ona czary zna.

to fajnie , lubię takie :mrgreen:

Zobaczymy. Jak zobaczymy to Wam napiszemy. Ale nadziei sobie nie róbcie :lol: . Całe lato uprawiałam kocimiętkę na balkonie - żadne spojrzeniem nie zaszczyciło :? . Teraz pętają się po domu takie dwie skarpety napchane zielskiem, a koty mają je gdzieś, o.
Jednak jestem skłonna kupic tę walerianę - jak co, to resztę Wam wyślę, bo po co mi? Na 'spokojność' [moją] znam lepsze metody.

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 08, 2012 21:09 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Może to nie była kocimiętka ?
Obrazek

kotika

Post » Nie sty 08, 2012 21:15 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

na czesc kotow podobno nie dziala-u mnie akurat dziala na wszystkie :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie sty 08, 2012 21:34 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

kotika pisze:Może to nie była kocimiętka ?

Tylko jakieś inne ziółko? :wink:

jaaana

Post » Pon sty 09, 2012 8:50 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Całusy dla Szarotki i Rózi. Jakie to ładne dziewuszki :1luvu:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon sty 09, 2012 10:03 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Obrazek

Moja Rózia robi postępy - w nocy miauczała tylko 3h :) bawiła się ze mną piórkiem, wychodzi ze swojej budy do kuwety przy mnie i nie krępuje się już wcale :D, w nocy ganiała za myszką i bawiła się odłączonym kablem. Jak na Rózię schowaną jeszcze w sobotę za komodą jest świetnie :)
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Pon sty 09, 2012 10:25 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

I to jest świetna wiadomość. Rózia nie będzie gorsza od siostry, a co? :ryk:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

[poprzednia][następna]