Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 23, 2011 12:02 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

"W Noc Bożego Narodzenia
Bóg otworzył nam Nieba, dzieląc z nami ziemskie zycie.
Człowiek jest wielki nie przez to, kim jest, ale przez to czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II

Naszym forumowym przyjaciołom życzymy

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia
spędzonych w zaciszu Rodzinnego Domu
pełnych miłości i refleksji
w oderwaniu od zgiełku codzienności
oraz
Szczęśliwego Nowego Roku 2012
aby był on jeszcze bogatszy w miłe wydarzenia
oraz zawodowe i osobiste sukcesy,
a jego nadejście świętowane było szampańska zabawą.
Hannah12 z rodziną i czworonożnymi przyjaciółmi (Haker, Pysia i Maksia).

Obrazek

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt gru 30, 2011 23:30 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Poszukiwany dobry chirurg w Poznaniu dla kota z rozszczepem

viewtopic.php?f=1&t=137453
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob sty 07, 2012 13:35 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

oba wklejam z nadzieją, że znane Wam są te miejsca i możecie pomóc :(

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z343798917

Od jakiegoś czasu na osiedlu rzeczypospolitej w okolicy bloku 21-27 błąka się szary kotek/kotka- wszystkie łapki ma białe. Jest bardzo przyjazny, ociera się o nogi, chętnie podbiega do ludzi. Wygląda na zadbanego- jeśli komuś zginął, uciekł to może to właśnie ten. Mruczy na widok człowieka- widać, że to był domowy kot.

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z334209129 pisałam, moją propozycję pomocy – olali, maluchy przebywają w jakiejś stodole :evil: ul. Złotowska napisałam raz jeszcze i czekam na odpowiedź... matka prawdopodobnie pod ich "opieką" sądząc ze zdjęć

Oddam tylko w dobre ręce 4 małe kociaki, mają około 2 miesięcy, same jedzą, za każdego malucha mile widziana duża milka z dodatkami, do obejrzenia i odbioru w Poznaniu, kontakt 605060340, zapraszam
UWAGA JUŻ TYLKO 1 MALUCH!!!!!!!dziewczynka!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob sty 07, 2012 22:07 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

XAgaX pisze:oba wklejam z nadzieją, że znane Wam są te miejsca i możecie pomóc :(

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z343798917

Od jakiegoś czasu na osiedlu rzeczypospolitej w okolicy bloku 21-27 błąka się szary kotek/kotka- wszystkie łapki ma białe. Jest bardzo przyjazny, ociera się o nogi, chętnie podbiega do ludzi. Wygląda na zadbanego- jeśli komuś zginął, uciekł to może to właśnie ten. Mruczy na widok człowieka- widać, że to był domowy kot.

zapytanie na miasto wysłane i jest odpowiedź

kiniek pisze:to blok obok mojego byłego, tam latał wychodzący buro-bialy kocurek, zazwyczaj chyba nawet w obroży,
widywałam go kilka razy w tygodniu, ale nie wiem czy jest proludzki bo go nie przywoływałam co by się do obcych nie kleił sam z sbiebie nie podchodził tylko przemykał,
raczej młody i zgrabny, wyglądał ładnie
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Nie sty 08, 2012 14:56 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Przypominam, że w tym roku również można przekazać 1% podatku na Fundację dla Zwierząt "Koci Pazur" :)

Banerek z tej okazji

Kod: Zaznacz cały
[url=http://www.kocipazur.org/index.php?id=1348][img]https://lh4.googleusercontent.com/-M4dfimNLIVY/TwmbMfU923I/AAAAAAAALbA/JN_8tlP1wuc/s800/Baner%2525201%252520proc%2525202012_anime.gif[/img][/url]
Obrazek

fuerstathos

Post » Nie sty 08, 2012 17:13 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Dostałam dzisiaj maila, czy mam jakiegoś kota o umaszczeniu "whiskasowym" do adopcji.
Podesłałam państwu link do ogłoszenia Sary ;) [Dom do sprawdzenia]

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Nie sty 08, 2012 21:03 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Molli pisze:Dostałam dzisiaj maila, czy mam jakiegoś kota o umaszczeniu "whiskasowym" do adopcji.
Podesłałam państwu link do ogłoszenia Sary ;) [Dom do sprawdzenia]

Dzięki :)

Sara jest dość specyficzna - płochliwa. Zapytań o nią jest wiele, niestety adopcji nadal nie ma :( Ale cierpliwie czekamy.

---

Krótkie podsumowanie działalności FKP w roku 2011:
(sprawozdania merytoryczne i finansowe zgodne z wymaganiami prawnymi są w przygotowaniu i zostaną opublikowane w wymaganych prawem terminach):

- W roku 2011 do domów tymczasowych prowadzonych przez Wolontariuszy Fundacji trafiło 129 kotów (część to koty szukające nowych domów, a część to koty wolnożyjące, wypuszczone po sterylizacji/kastracji w miejscu swojego bytowania). Większość kotów, które trafiają do nas z ulicy wymaga przed adopcją leczenia. Wszystkie koty oddawane do adopcji są odrobaczene i szczepione.

- Dla 85 kotów znaleźliśmy nowe domy, 2 znalezione koty odnalazły swoich właścicieli. 7 kotów niestety odeszło za TM :(

- Zaczęliśmy czipować wszystkie koty oddawane do nowych domów. Jest to dodatkowy koszt, jednak zwiększa szanse kota na bezpieczną przyszłość.

- Fundacja sfinansowała zabiegi sterylizacji i kastracji dla ponad 230 kotów (w tym ponad 190 kotek). Skromnie zakładając, że każda kotka w ciągu roku może urodzić 6 kociaków zapobiegliśmy urodzeniu się ponad 1000 niechcianych kotów. Znaczna cześć tych zabiegów została przeprowadzona dzięki osobom nie związanym z Fundacją, które koty wyłapywały, zawoziły na zabiegi oraz opiekowały się nimi podczas rekonwalescencji. Dla większości tych kotów wizyta w gabinecie weterynaryjnym przy okazji zabiegu jest jedyną wizytą u lekarza w życiu, staramy się więc przy okazji zrobić dla nich jak najwięcej. Dlatego koty są odpchlane, odrobaczane, a część z nich wymaga dodatkowego leczenia.

- Pomagamy osobom dokarmiającym koty miejscie. Przekazujemy karmę oraz budki zimowe.

- W roku 2011 Fundacja dla Zwierząt "Koci Pazur" zorganizowała akcję adopcyjną w Palmiarni, po której udało się znaleźć nowe domy dla wielu kotów.

- Ponadto braliśmy udział w Światowej Wystawie Kotów oraz akcji "Pestka ma kota na punkcie zwierząt" i przeprowadziliśmy wykład o kotach dla uczniów Poznań British International School.

Za bardzo ważne uważam pokazywanie ludziom, że w wielu sprawach jednak można coś zrobić - można dzikiego kota wyleczyć, można go wysterylizować, można zapewnić mu schronienie, można go zdjąć z dachu. Pamiętam, gdy Fundacja zaczynała działać w wielu przypadkach spotykaliśmy się z ludźmi, którzy twierdzili że przecież nic nie mogą zrobić. Dziś te same osoby doskonale już wiedzą, co zrobić i do kogo zwrócić się o pomoc :)

Oczywiście zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie miał pretensje i dla którego nic nie robimy...
Obrazek

fuerstathos

Post » Pon sty 09, 2012 17:30 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

XAgaX pisze:http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Kociaki-2-u-miesieczne-podworkowce-Poznan-PILNIE-W0QQAdIdZ334209129 pisałam, moją propozycję pomocy – olali, maluchy przebywają w jakiejś stodole :evil: ul. Złotowska napisałam raz jeszcze i czekam na odpowiedź... matka prawdopodobnie pod ich "opieką" sądząc ze zdjęć

Oddam tylko w dobre ręce 4 małe kociaki, mają około 2 miesięcy, same jedzą, za każdego malucha mile widziana duża milka z dodatkami, do obejrzenia i odbioru w Poznaniu, kontakt 605060340, zapraszam
UWAGA JUŻ TYLKO 1 MALUCH!!!!!!!dziewczynka!

dostałam bardzo "mądrą" odpowiedź, podejrzewam, że kotami "zajmuje" się dziecko (email: tomcio...):

Witam, proszę o dużą milkę i małą można zabrać, pozdrawiam

odpisałam: Witam,

pomogę ją ogłaszać - nie ofiarowałam się że ją wezmę, jak zdecydują się Państwo zapobiec dalszemu rozrodowi mamy maluchów (na koszt fundacji), co uchroni Państwa przed kłopotem z dalszymi małymi. Milkę mogę wtedy dosłać...
zachęcam też do sprawdzania, w jakie ręce trafiają kociaki- nie czekolada tu jest najważniejsza, ale dobro zwierząt.

pozdrawiam

wiem, pewnie wymagam za wiele, ale boję się, że matka tych maluchów będzie znów rodziła, a oni bądź ten dzieciak oddają małe byle gdzie, byle czekolady nie zabrakło :twisted: :evil: czy jakbym zwróciła wszystkie koszty, dalibyście radę zająć się kastracją tej biednej kotki? :(

jakby co- pisząc "na koszt fundacji" miałam na myśli pokrycie kosztów przez siebie ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon sty 09, 2012 17:58 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Myliłaś się - to nie dziecko Ci odpisywało, tylko dorosły facet.
I niestety, ze sterylki nici. Bo wystawia grzecznościowo, bo nie będzie ingerował i przerwał mi w pół zdania i usłyszałam "do widzenia" po czym się rozłączył.

Jeśli chcesz, to próbuj z tym p... dalej gadać. Jakby co, to załatwimy zabieg.
Obrazek

fuerstathos

Post » Pon sty 09, 2012 18:02 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:Myliłaś się - to nie dziecko Ci odpisywało, tylko dorosły facet.
I niestety, ze sterylki nici. Bo wystawia grzecznościowo, bo nie będzie ingerował i przerwał mi w pół zdania i usłyszałam "do widzenia" po czym się rozłączył.

Jeśli chcesz, to próbuj z tym p... dalej gadać. Jakby co, to załatwimy zabieg.

Dzięki - zastanawiam się, czy nie zgłosić tego gdzieś... boję się zwyczajnie o te koty :( ciekawe, czy i co mi odpisze- maila wstawiłam tuż przed daniem sprawy na wątek. Żeby nie było- DWA razy musiałam pisać, żeby się łaskawie odezwał.

A jakby ktoś z Was zgłosił się jako chętny na matkę? tak głośno myślę...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon sty 09, 2012 18:07 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Mogę spróbować kogoś podesłać :?
Tylko dziś będzie zbyt podejrzane
Obrazek

fuerstathos

Post » Pon sty 09, 2012 18:09 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:Mogę spróbować kogoś podesłać :?
Tylko dziś będzie zbyt podejrzane

Dzięki :D jakby co- koszty zabiegu biorę na siebie. I trzymam mocno kciuki :ok:

z drugiej strony kotka żyje ponoć na podwórku...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon sty 09, 2012 18:24 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

No prosze jaki zbawienny wpływ maja kobiety. Facet pogadał z żoną i już jest zmiana planów. Pod warunkiem, że kotka wróci i że nie będzie musiał podawać danych osobowych możemy kotę ciachnąć. Muszę tylko złapać kogoś, kto mi kotę obsłuży przez tydzień i możemy ciąć.

A... maluch gratis :roll: Nie chciałby ktoś?
Obrazek

fuerstathos

Post » Pon sty 09, 2012 22:06 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Dziewczyny wiem, że jesteście zajęte, ale może ktoś byłby w stanie pomóc?
Potrzebna wizyta przedadopcyjna.

kinia098 pisze:Jak w temacie

Poznań dla psa na ul. Rynek Jeżycki
a Toruń... raczej pod Toruniem: miejscowość Rogówko dla kota

Obydwie sprawy dość pilne, szczególnie dla psa, bo domek przez tel. fajny i czeka już 2-3 dni na znak a nikogo do wizyty nie ma :(

Pod Toruniem ludzie z maili ok ( pomijając błędy ort. :roll: ), ale wspominali coś o ulicy i dlatego bez PA się nie obejdzie !
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon sty 09, 2012 22:42 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Kurcze, w sprawie psa to raczej na dogomanii :?
ja się na psach za bardzo nie znam...
Obrazek

fuerstathos

[poprzednia][następna]