KRAKÓW,WADOWICE - koty szukają domów. PILNE!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 05, 2012 21:04 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Miuti pisze:Jestem.

We wtorek trafiły do mnie dwa koteczki:
-Wandzia - tak ok. 5 mieś., spora kotunia o bardzo ciekawym umaszczeniu (biała w łatki ni to dereszowate, ni to blue merle)
-Walduś - ok. 3 miesięczny pingwinek.
Kotku zaliczyły veta. KK - u Waldusia problemy z oskrzelami. Zgarnięty na ostatni dzwonek!

We środę doszły:
-Wisienka - pingwinka, jakieś 4 miesiące
-Wicio - pingwinek.
Vet zaliczony. kk - z Wisienką jak z Waldusiem.

Kotki nie są agresywne - tylko Wicio bardzo wystraszony.
Papusiają grzecznie i łakomie.
Nie lubią gotowanego kurczaka...

W sobotę jadę do kontroli.

Może kotki, które pozostały na wolności, jeszcze żyją?
Staruszce - szylkreci zapewniam dożywocie.

Dziękuję wszystkim zaangażowanym w pomoc kiciusiom z papieskiego (!!!) miasta Wadowice.

Tobie, Miuti, należą się wielkie podziękowania :1luvu:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Czw sty 05, 2012 21:13 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Miuti, odbierz pw!!!

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw sty 05, 2012 21:19 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Mikelu!

Ja tak z egoizmu, z troski o swoje ego.....
Gdybym nie przyjęła tych cholernych zdechlaków pod swój dach, spać bym spokojnie nie mogła!

...Kolejny kot wraca z adopcji....
Ja oszaleję.....
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Czw sty 05, 2012 22:08 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Miuti pisze:Mikelu!

Ja tak z egoizmu, z troski o swoje ego.....
Gdybym nie przyjęła tych cholernych zdechlaków pod swój dach, spać bym spokojnie nie mogła!

...Kolejny kot wraca z adopcji....
Ja oszaleję.....

Rozumiem doskonale. Ja też tak mówię tym, którzy doszukują się altruizmu z moich poczynaniach :mrgreen:
Ale fakt faktem, że nie każdy by nie mógł spać...
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt

mikela

Post » Sob sty 07, 2012 21:31 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Dziękuję Sylwce i Amice za okazaną pomoc.
Nie zapomnę wam tego!

Kotki w lepszym stanie, przytyły.
Kolejna wizyta u veta we wtorek.

Miuti

Post » Sob sty 07, 2012 21:34 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Miuti, czy po zakupy możemy jechać w piątek 13-ego? Przed południem?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Sob sty 07, 2012 22:01 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Przed południem odpada.
Zarabiam na karmę naszą powszednią.

Zdzwonimy się.

Miuti

Post » Nie sty 08, 2012 12:09 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Miuti pisze:Dziękuję Sylwce i Amice za okazaną pomoc.
Nie zapomnę wam tego!

Miuti ja jestem Amika :D (a dokładniej Amika6) memberlist.php?mode=viewprofile&u=12961

A to jest Amica memberlist.php?mode=viewprofile&u=1572
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie sty 08, 2012 12:40 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Amika6 pisze:
Miuti pisze:Dziękuję Sylwce i Amice za okazaną pomoc.
Nie zapomnę wam tego!

Miuti ja jestem Amika :D (a dokładniej Amika6) memberlist.php?mode=viewprofile&u=12961

A to jest Amica memberlist.php?mode=viewprofile&u=1572

Ale jak sie tylko nick słyszy, to trudno odróżnić. Chyba że masz jakiś sposób ( poza szóstką :) :) )

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie sty 08, 2012 14:56 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

dziewczyny kotow na razie brak.
dorosle kocice trzymaj ssie z daleka
niestey trzeba sie spieszyc ze sterylizacja bo pod koniec stycznia juz sie randkuja..
propozycja toszy ze przyjedzie w jeden dzien i sie je zlapie niezbyt trafna ,poniewaz kocice trzymaja sie z daleka..
trzeba zostawic klatke lapke na kilka dni i dopiero jkak sie cos zlapie to niesc do weta.

dlatego mam pytanie:czy ktos moze pozyczyc klatke lapke na 7 dni? jak nie jest bardzo ciezka to potem ja odwioze do krakowa.
czy ktos moze pomoc?

znalzlam jeden domek dla starszego kota w tomicach ,jak sie zlapie to go tam zaniose
domek niewychodzacy :piwa:
do miuti trafily by 2
starej kotki brak
puchatej kotki brak
m,iesiecznej kotki brak
na ogrodku u pana staszka jest taki syf ze ich tam nawet wypatrzyc sie nie da :((
gerardbutler

Post » Nie sty 08, 2012 17:55 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

gerardbutler pisze:dziewczyny kotow na razie brak.
dorosle kocice trzymaj ssie z daleka
niestey trzeba sie spieszyc ze sterylizacja bo pod koniec stycznia juz sie randkuja..
propozycja toszy ze przyjedzie w jeden dzien i sie je zlapie niezbyt trafna ,poniewaz kocice trzymaja sie z daleka..
trzeba zostawic klatke lapke na kilka dni i dopiero jkak sie cos zlapie to niesc do weta.

dlatego mam pytanie:czy ktos moze pozyczyc klatke lapke na 7 dni? jak nie jest bardzo ciezka to potem ja odwioze do krakowa.
czy ktos moze pomoc?

Moja klatka od dziś będzie w użyciu ( interwencja, o której dowiedziałam sie kilka godzin temu. Druga klatka z tego co wiem, jest codziennie uzywana.
Zablokowanie klatki na 7 dni stanowi wiec pewien problem
Czy Ty często łapiesz koty do łapki?
Poza tym jest jeszcze jedna kwestia, o której wspominałam, ale może z niewystarczającym naciskiem. To nie jest moja klatka. Gdyby coś z nią się stało, musiałabym ją odkupić. Prawdopodobieństwo, że w ciągu 7 dni, na posesji, która jest w stanie, jaki podałaś coś się stanie, jest moim zdaniem duże ( może się np spodonać złomiarzom). Klatka jest pożyczana ludziom cały czas. Ale albo jest stawiana na ogrodzonych posesjach zamieszkałych na stałe i to w miejscu widocznym z domu, albo osoby łapiące siedzą w samochodzie , w krzakach itp i też jej z oczu nie spuszczaja. Jak idą do domu, zabierają klatkę.Ta procedura jest bezwzględna, bo klatka kosztowała około 500zł. Koty, o ile zamieszkują dany teren i są na nim dokarmiane, łapią się prawie zawsze, stąd moje pytanie czy często łapiesz koty, skoro potrzebujesz klatke na tak długo. Mnie za jednym podejściem łapią się 2-3 koty, zależnie od tego na ile starczy mi nerwów i cierpliwości :mrgreen: ( wczesniej trzeba uprzedzić osoby dokarmiające, by nie karmiły). Szkoda, że odrzuciłaś moją propozycję, nawet jej nie wypróbowując.

Tosza

Post » Nie sty 08, 2012 19:03 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

gerardbutler właśnie do mnie napisała, że pilnie potrzebny jest DT dla 2 kotów jeszcze. Nie wiem, czy je już złapała czy jeszcze nie - za niedługo się dowiem i odpiszę.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 08, 2012 20:11 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Alienor pisze:gerardbutler właśnie do mnie napisała, że pilnie potrzebny jest DT dla 2 kotów jeszcze. Nie wiem, czy je już złapała czy jeszcze nie - za niedługo się dowiem i odpiszę.

Ciągle mam nadzieję, że to któreś z tych zaginionych.

Tosza

Post » Nie sty 08, 2012 20:28 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Ania odpisała - kocice nie zawsze przychodzą na karmienie, a klatka nie byłaby zostawiona bez opieki - w ogródku sąsiadki pana Staszka i pod jej opieką. to dlatego chciała na kilka dni. Nic więcej nie wiem.

P.s. Dostałam update jest spora szansa na złapanie 3 kotków wkrótce - jednemu zaoferowała DT Miuti, jeden idzie do tego domku do Tomic, ale 1 zostaje, a u gerardbutler kiepsko z możliwością przetrzymania w izolacji, leczenia etc.Bo ma kilka swoich kotów i psów i jakby się zaraziły to wtopa totalna.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 08, 2012 22:26 Re: WADOWICE! 7 kociąt traci oczy, inne też potrzebują pomocy :(

Alienor pisze:Ania odpisała - kocice nie zawsze przychodzą na karmienie, a klatka nie byłaby zostawiona bez opieki - w ogródku sąsiadki pana Staszka i pod jej opieką. to dlatego chciała na kilka dni. Nic więcej nie wiem.

P.s. Dostałam update jest spora szansa na złapanie 3 kotków wkrótce - jednemu zaoferowała DT Miuti, jeden idzie do tego domku do Tomic, ale 1 zostaje, a u gerardbutler kiepsko z możliwością przetrzymania w izolacji, leczenia etc.Bo ma kilka swoich kotów i psów i jakby się zaraziły to wtopa totalna.

mogę wziąć tego jednego, ale tylko na miesiąc, bo potem wyjeżdżam do domu na ferie, więc nie wiem czy to ma sens... :?
[/url]Obrazek

mikela

[poprzednia][następna]