K-ów, czyli jak 30 kotów jechało kuligiem, potrzebna karma!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 07, 2012 19:42 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Tweety pisze:Jako, że pojawiło się kilka nowych, bardzo ciekawych pomysłów od wolontariuszy (i nie tylko), trzeba też przedelegować sprawy dotyczące ogłaszania (allegro po Anniezoo przejęła na razie queen_ink, póki tych kotów nie za wiele), na pewno kilka spraw jest do wyjaśnienia to zapraszam na spotkanie na kociarni w przyszłym tygodniu, piątek albo sobota po południu (jeżeli piątek to "bardzo" po południu)

Proponowany termin spotkania: sobota, 17.30, kociarnia

Lista:
1. Miszelina
2. Kocuria
3. Kasumi
4. Britta
5. Basia Cz.
6. Ania Sz.
7. mikela
8. mahob
tweety

To i ja postaram się przyjść.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie sty 08, 2012 8:47 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Mam pytanie do osób pracujących na kociarni. Czy zdarza się, że dziki kot ( nie z nazwy, a z zachowania, taki bijący łapą ) oswaja się w jakimś przyzwoitym czasie i zamienia w kota domowego nadającego się do adopcji? ( Nie, nie mam kolejnych armaturek, to pytanie w związku z pewnym wątkiem i wątpliwościami autorki, co dalej robić)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie sty 08, 2012 8:55 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Tosza pisze:Mam pytanie do osób pracujących na kociarni. Czy zdarza się, że dziki kot ( nie z nazwy, a z zachowania, taki bijący łapą ) oswaja się w jakimś przyzwoitym czasie i zamienia w kota domowego nadającego się do adopcji? ( Nie, nie mam kolejnych armaturek, to pytanie w związku z pewnym wątkiem i wątpliwościami autorki, co dalej robić)

Zdarza się, chociaż niezmiernie rzadko. Taki był Oluś, taki był Kufel i częściowo Mamert.
Ale np. Dymitr nie dał się oswoić.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie sty 08, 2012 9:04 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

miszelina pisze:
Tosza pisze:Mam pytanie do osób pracujących na kociarni. Czy zdarza się, że dziki kot ( nie z nazwy, a z zachowania, taki bijący łapą ) oswaja się w jakimś przyzwoitym czasie i zamienia w kota domowego nadającego się do adopcji? ( Nie, nie mam kolejnych armaturek, to pytanie w związku z pewnym wątkiem i wątpliwościami autorki, co dalej robić)

Zdarza się, chociaż niezmiernie rzadko. Taki był Oluś, taki był Kufel i częściowo Mamert.

Ok, dzięki, idę dalej rozwiewać wątpliwości autorki

Tosza

Post » Nie sty 08, 2012 9:24 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Tosza pisze:
miszelina pisze:

One wszystkie oswajane były najpierw w klatce, potem puszczone na luz początkowo chowały się i syczały, po pewnym czasie pozwalały się dotknąć, aż wreszcie stały się miziakami.
Obrazek

miszelina

Post » Nie sty 08, 2012 9:43 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

miszelina pisze:
Tosza pisze:
miszelina pisze:

One wszystkie oswajane były najpierw w klatce, potem puszczone na luz początkowo chowały się i syczały, po pewnym czasie pozwalały się dotknąć, aż wreszcie stały się miziakami.

Ten kot jest w klatce i chyba nie ma szans puszczenia go na mieszkanie w celu oswajania. Sama zobacz, to wątek jednostronicowy, nie zajmie dużo czasu :)
viewtopic.php?f=1&t=137645&p=8416548#p8416548

Tosza

Post » Nie sty 08, 2012 11:30 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

mogę odstąpić 10-12 kapsułek beta glukanu. Odbiór na Szlaku lub Kurdwanowie.
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Nie sty 08, 2012 12:44 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Odpowiem Ci Toszu na pytanie: tak, jest to mozliwe. Przyklad Pippi ktora wszyscy pamietaja z kociarni (prawda?? :mrgreen: ) szczegolnie te osoby ktore robily jej zastrzyki. Siedzaca na rurach pod sufitem, robiaca wieeelkie oczy, gryzaca, syczaca i drapiaca furia obecnie zamienila sie w przytulasna kotke, ktora przychodzi nad ranem mruczac jak popsuty traktor, kradnie lapa z talerza co moze ukrasc i nawet czasami nie boi sie przywitac gosci :)

Jest to mozliwe. U mnie tez siedziala na poczatku w klatce, potem ja wypuscilam i siedziala pod wanna albo pod lozkiem. Czasami tez w szafie. Ale ja mam wyjatkowego psa ktorego pokochala bez pamieci ;) No i Fumik mi ja oswoil zdecydowanie...
Jakby autorka watku chciala sie poradzic to niech pisze na pw.

Pozdrawiamy noworocznie :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie sty 08, 2012 12:49 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Może macie kandydata na niepełnosprawną Miss lub Mistera: viewtopic.php?f=20&t=137693
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie sty 08, 2012 13:58 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Zależy, co rozumiesz przez "w przyzwoitym czasie". Tygodnie, miesiące, rok?

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Nie sty 08, 2012 14:18 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

_namida_ pisze:

Obawiam się, że on nie ma roku na oswajania. Może dostałby miesiąc.

Tosza

Post » Nie sty 08, 2012 14:38 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Tosza pisze:
_namida_ pisze:

Obawiam się, że on nie ma roku na oswajania. Może dostałby miesiąc.

No to może być trudno, Oluś potrzebował ok. 1,5 miesiąca, a był to kot domowy, tylko przerażony. Trudno wyrokować na odległość.
Obrazek

miszelina

Post » Nie sty 08, 2012 14:52 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Króciutkie wieści o Syrence są takie, że mała powoli się przyzwyczaja do nowej rodzinki, nie chowa się i nie ucieka. Jedzonko wsuwa w momencie no i pojawiła się mała fanaberia, bo upatrzyła sobie jedno miejsce na załatwianie się (koło drzwi), a do kuwety robiła tylko siusiu, no i wymusiła posiadanie drugiej kuwety, bo jak ta tylko się koło drzwi pojawiła, to już zaczęła ładnie się do niej załatwiać:)

paula_t

Od: Pt sie 12, 2011 17:26

Post » Nie sty 08, 2012 14:54 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

paula_t pisze:Króciutkie wieści o Syrence są takie, że mała powoli się przyzwyczaja do nowej rodzinki, nie chowa się i nie ucieka. Jedzonko wsuwa w momencie no i pojawiła się mała fanaberia, bo upatrzyła sobie jedno miejsce na załatwianie się (koło drzwi), a do kuwety robiła tylko siusiu, no i wymusiła posiadanie drugiej kuwety, bo jak ta tylko się koło drzwi pojawiła, to już zaczęła ładnie się do niej załatwiać:)

Dzielna dziewczyna! Niektóre sierściuchy tak mają - osobne kuwety na oba interesy :)
Obrazek

miszelina

Post » Nie sty 08, 2012 15:36 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

katebush pisze:mogę odstąpić 10-12 kapsułek beta glukanu. Odbiór na Szlaku lub Kurdwanowie.

jestem zainteresowana :)
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

[poprzednia][następna]