Niania (') Krzywy (') Thaja (') Joś już w domu:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 05, 2012 18:57 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

:D
ech
szczęsliwe dzieciństwo kocie mają :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw sty 05, 2012 20:27 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

Jak one słodko śpią przytulone do siebie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pt sty 06, 2012 15:49 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

Witam Cię mumino na watku (chwilę mi zajęło, żeby wydedukować, że to Pańć naszej Kiri :D ) i nie ma że "się wpraszam", nie ma że "się wpraszam", tylko jesteś tu u jak u siebie w domu :D Strrrasznie fajne fotki-kotki przytulaski :1luvu:
A co do Kiri - każdy nasz były tymczas jest w jakiś sposób ważny dla nas, kazdy ma jakaś swoją historię... Ale Kiri zapamietam, jaką małą, dzielną dziewczynkę, z odparzonymi łapkami... Nigdy nie narzekała, nie stękała... Chodziła na poczatku "na samuraja", z tak szeroko rozstawionymi łapkami, ale (wiem, zabrzmi górnolotnie :roll: ), ale byłow niej tyle...godności.... Chociaż z drugiej strony godność znikała w kilka sekund na widok czegoś co mogło choćby wyglądać jak coś do jedzenia....

Pozdrawiamy wszystkich z Nowym Rokiem. Wszelkiej pomyślności, zdrowia, konsekwencji w dążeniu do celów, wiele fajnych chwil i ludzi spotkanych na Waszej drodze - tego wszystkiego na cały Nowy Rok :1luvu: :1luvu: :1luvu:
tellma

Post » Sob sty 07, 2012 0:17 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

rudy kociak pisze:Jak one słodko śpią przytulone do siebie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

no wlasnie, widok przeslodki :1luvu: :1luvu: widac, ze kto sie czubi ten sie lubi :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob sty 07, 2012 18:42 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

Pozdrowienia od Tajki :lol:
Obrazek
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob sty 07, 2012 18:53 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

Korciaczki pisze:Pozdrowienia od Tajki :lol:
Obrazek

O jejciu :!: Kocia nastolatka :1luvu: :1luvu: ale cudnie wygląda mniam :P
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob sty 07, 2012 20:07 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

Witam Was i melduje sie - troche zmeczona ale ciesze sie, ze znowu jestem z Wami. Serdecznie pozdrawiam Was i mocne usciski dla Luizy,Blizniaczek i oczywiscie dla Basi i meza. Juro zadzwonie dobrej nocki. :1luvu:

franczeska2

Od: Śro paź 19, 2011 22:07

Post » Sob sty 07, 2012 22:58 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

matko, nie moge sie oprzec :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Thajeczka pieknieje z dnia na dzien :1luvu: kokardka urocza, pasuje kolorystycznie :1luvu: Buziaki dla zwierzynca :1luvu:

Kociara82

Post » Nie sty 08, 2012 8:36 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

Korciaczki pisze:Pozdrowienia od Tajki :lol:
Obrazek

No nie!!!!!!!!!!!! :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: wymiękłam,a jaka gustowna kokarda :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Wto sty 10, 2012 22:34 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

tellma :) Bóg zapłać za dobre słowo, to będę się tutaj szarogęsił :>

Kot z kokardką. Hmmm... muszę przyznać, że z godnością zniosła to upokorzenie :)

To jeszcze Asha vs piórka (na filmiku nie słychać, ale skubana przez cały czas mruczała).
Obrazek

Mumino

Od: Śro lis 23, 2011 15:19

Post » Śro sty 11, 2012 18:50 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

Mumino pisze:tellma :) Bóg zapłać za dobre słowo, to będę się tutaj szarogęsił :>

Kot z kokardką. Hmmm... muszę przyznać, że z godnością zniosła to upokorzenie :)

To jeszcze Asha vs piórka (na filmiku nie słychać, ale skubana przez cały czas mruczała).

Mumino, a jak Kiri na drapaczku? Bo niestety, chociaż bardzo mi się marzy, ale narazie nie mamy takiego fajnego drapaka i u nas Kiri nie znała takich duuużych urządzeń... A to super rzecz jednak jest...I schować się można i poskakać... Ale są plany zakupu :D
No i też legowiska... U nas koty śpią gdzie popadnie, Niania najbardziej lubi na poduchach pod stołem, Krzywy zalicza kaloryfery wyłożone jakimś czymś, a Thaja w szafie na ubraniach Tżeta :D Aczkolwiek dziwna rzecz - Luiza kiedyś zrobiła Thai takiezwykłe legowisko, z pudła kartonowego wymoszczonego miękkim. I Thaja naprawdę tam uwielbia leżeć, spać... Oczywiście dorabiamy sobie do tego teorię, że to dlatego tak lubi to legowisko, bo Luiza je zrobiła specjalnie dla niej :wink:

Przyjaciółki :wink: Tym razem Thaja-naukowiec :wink:
Obrazek
Obrazek

No i
powoli przymierzamy się do sterylki :ok:
A siostrzyczki Ajumi i Amaya już też po zabiegu - wszystko dobrze :ok:
pozdr. :1luvu:
tellma

Post » Śro sty 11, 2012 21:24 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

Thajka z niebywałą godnością prezentuje kokarkę :D jakby w koronie pozowała :1luvu:

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Śro sty 11, 2012 22:59 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

tellma pisze:Mumino, a jak Kiri na drapaczku?

Bez szaleństw. Znaczy używa go chętnie do tego, do czego został stworzony, czyli drapania (prawdę mówiąc, żaden z kotów nie podrapał niczego innego - pod tym względem zakup idealny). I czasami się powspina. Natomiast Asha - pełen szał - drapie, skacze, wspina się, włazi do skrzynki... Dla równowagi Keti nawet łapy na nim nie postawiła.

A wygląda to tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bo niestety, chociaż bardzo mi się marzy, ale narazie nie mamy takiego fajnego drapaka i u nas Kiri nie znała takich duuużych urządzeń... A to super rzecz jednak jest...I schować się można i poskakać... Ale są plany zakupu :D

Ja sobie pooglądałem ceny drapaków, to stwierdziłem, że powariowali i sam zrobię. Po czym odkryłem, ile kosztuje sznur sizalowy. I porządniejszy filc na obicie. I wyszło, że nawet nie licząc desek wyjdzie niewiele taniej. A potem dostałem maila o promocji w zooplusie i okazało się, że materiały do samodzielnego majsterkowania wyjdą drożej!
A co do legowisk, to na początku obie spały z nami (Kiri na poduszce, Asha na kołdrze) a Keti na swoim kocyku na komputerze. Ale jak Keti przeniosła się w nogi łóżka, to te dwie się boją (bo jak próbują, to są obsykiwane) i śpią w pokoju na kanapie albo fotelach.

Albo siedzą na solarium :D
Obrazek

Więcej fotek tutaj
Obrazek

Mumino

Od: Śro lis 23, 2011 15:19

Post » Czw sty 12, 2012 0:16 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

no tak, ceny drapakow powalaja calkowicie... mozna az dostac bialej goraczki..
no to macie bardzo grzeczne i dobrze wychowane kicie, ze nie drapia niczego innego poza drapakiem :ok: :ok:

Kociara82

Post » Pt sty 13, 2012 14:46 Re: Księżycowa nasza Thaja i Kiri jak mgła. Powodzenia, Kiri :-)

Pozdrawiamy w Dniu Czarnego Kota :lol: :lol:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

[poprzednia][następna]