Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; Elfiki :) s. 91

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 05, 2012 16:40 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

smil pisze:A, my trenujemy na snackach z hydrolizowanego mięsa, takiego trochę jak dla żołnierzy legii cudzosiemskiej.

O mam takie są suuuuper :kotek: - nawet niejadek Fenriś je uwielbia :mrgreen: tylko, ż eich się ne da dzielić na mniejsze cześci, a jeden taki smaczek - przy kocie żarłoku co ma dbać o linię jest, jak dla mnie, zdecydowanie za duży :wink:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Czw sty 05, 2012 22:11 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

O, widzę, że jest więcej kotków ćwiczących ciało i umysł ;)

Młodego chciałam nauczyć tylko jednej rzeczy - siadania, ale u kogoś, kto się tak wierci, jest to praktycznie niemożliwe :twisted:
No to spróbowałam dziś komendy "poproś" - idzie ku dobremu 8)

Za to jego matka jest genialna :D
Na komendę wskakiwała na przemian na pufę i na sofę, siadała wszędzie oczywiście bezbłędnie i zaczyna łapać, o co chodzi z tą piątką :mrgreen:
Na razie przybijania piątki tak bardzo to nie przypomina, ale Alma dotyka prawą łapką mojej odpowiednio nadstawionej dłoni :)
I od razu załapała, której łapki używać - tylko raz spróbowała lewą, nie doczekała się odpowiedniej reakcji (hm, kto tu kogo tresuje? Obrazek ), więc zmieniła łapkę i do końca dzisiejszej lekcji używała tylko prawej :)
Zołzunia może charakteru nie ma wystawowego, za to inteligencji odmówić jej nie sposób :lol:

Dziś z kociej szuflady wygrzebałam na nagrody jakieś gumowate wióry z kurczaka - łatwo je pokroić na mniejsze kawałeczki i chyba nie mają aż tylu kalorii :P
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw sty 05, 2012 22:29 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

Kicorek pisze:O, widzę, że jest więcej kotków ćwiczących ciało i umysł ;)
No mówiłam, że klub zakładamy :mrgreen:

Kicorek pisze:Młodego chciałam nauczyć tylko jednej rzeczy - siadania, ale u kogoś, kto się tak wierci, jest to praktycznie niemożliwe :twisted:
No to spróbowałam dziś komendy "poproś" - idzie ku dobremu 8)
I super :ok: nic na siłę - Gamisia nie ćwiczy komendy siad, bo to u niej pozycja wyjściowa :lol: to już szybciej "stań" mogłabym uczyć :ryk:

Kicorek pisze:Zołzunia może charakteru nie ma wystawowego, za to inteligencji odmówić jej nie sposób :lol:
Flimik poglądowy niedługo koniecznie nagraj :D Szylkrety inteligentne są 8)

Kicorek pisze:Dziś z kociej szuflady wygrzebałam na nagrody jakieś gumowate wióry z kurczaka - łatwo je pokroić na mniejsze kawałeczki i chyba nie mają aż tylu kalorii :P
O super na to nie wpadłam, jak nam sie skonczą kabanoski to wypróbuje :wink:

ewkaa

Post » Czw sty 05, 2012 23:54 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

ewkaa pisze:Gamisia nie ćwiczy komendy siad, bo to u niej pozycja wyjściowa :lol: to już szybciej "stań" mogłabym uczyć :ryk:
No tak, zapomniałam, że mutanty głównie siedzą lub leżą ;)

U mnie pozycją wyjściową najczęściej jest pełen gotowości lekki "przykuc" :lol: - kot niby stoi na czterech łapach, ale tylne opiera na całych stopach i jest zwarty i gotowy (żeby wykorzystać chwilę nieuwagi i ukraść przysmaczki :twisted: )

Podmieniłam linki do zdjęć, bo okazało się, że samo odblokowanie albumu nie wystarczyło. Teraz powinno być ok.

Kicorek

Post » Pt sty 06, 2012 0:07 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

Kicorek pisze:Podmieniłam linki do zdjęć, bo okazało się, że samo odblokowanie albumu nie wystarczyło. Teraz powinno być ok.

Zdecydowanie boja ulubiona jest fotka w wannie :1luvu:

ewkaa

Post » Sob sty 07, 2012 10:31 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

Pierwszy raz siedziała tam na tyle długo, że mogłam pójść po aparat :)

Panna przybijanie piątki ćwiczy wytrwale, choć nieco niedbale ;)
Wczoraj w ramach ćwiczeń modelujących sylwetkę zrobiłam jej też skoki między pufą a kanapą :twisted:

A poniżej fotki z niedzielnej wystawy, oprócz bisu, który też będzie, jeżeli tam coś sensownego wyszło.

Tankowiec: :)
Obrazek

Chwila czułości z Boniem: :1luvu:
Obrazek

Bonio i jego oczy: 8)
Obrazek

Coś dla ewkaa: :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Mutanciątka:
Obrazek

Brytania lakshmi: :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Fenris chyba z lekka zdegustowany: ;)
Obrazek Obrazek

Akane przytłaczająca: :twisted:
Obrazek Obrazek

Mały norweg Dolores:
Obrazek

Kudłacz po sąsiedzku:
Obrazek

I dwa patyki: :P
Obrazek

Kicorek

Post » Sob sty 07, 2012 11:16 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

Kicorek pisze:Panna przybijanie piątki ćwiczy wytrwale, choć nieco niedbale ;)
No kochana jak ona juz wie o co chodzi, to nagradzaj tylko te w pełni wykonane piątki :wink: Gamina tak miała z podawaniem łapki, ze nie zawsze trafiałą w rękkę tylko na odczepnego łapkę podnosiła - no to samo podniesienie łapki przestało być nagradzane i nagle się okazło, że da się trafić w rękę 8)

Kicorek pisze:Bonio i jego oczy: 8)
Obrazek
Obłędne ma te oczyska :1luvu: zgłoszony na ekkr? bo pisałam o klatkę koło Was :mrgreen:

Kicorek pisze:Coś dla ewkaa: :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Mniam :1luvu:

Kicorek pisze:Fenris chyba z lekka zdegustowany: ;)
Obrazek Obrazek
Dziękujemy :love: zaraz tam zdegustowany :lol: on po prostu się bardzo ładnie zmiaukunił i teraz trzyma poważną minę :wink:

ewkaa

Post » Sob sty 07, 2012 11:18 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

patyki nadzwyczajne 8) ale oczeta ma Boni
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon sty 09, 2012 16:10 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

Bonio to generalnie same oczy i futro, reszta się nie liczy ;)

Niestety chłopaki nie przyjadą teraz na wystawę :(, może w lutym się uda.

Szkolenie ryżej trwa, ku zadowoleniu obu stron :mrgreen:
Alma naprawdę jest zdolna :D
I kombinatorka :twisted:
Nie wiem, skąd mam tę "gumę" z kurczaka, ale najlepiej nam się sprawdza jako nagrody. Muszę poszukać w sklepach, bo nauka idzie w takim tempie, że niedługo zabraknie :lol:

Wstawiam niedzielny bis sprzed miesiąca :P

Plaskacze: ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Miot i chyba młodzież II kat.:
Obrazek Obrazek

Akane: :)
Obrazek

Fenris: :)
Obrazek Obrazek

A tu nie wiem, jakie klasy, ale były blisko i ładne: :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze z bisu została mi czwarta kategoria (w tym Tankowiec) i trzecia (w tym Bonio), ale jestem już w pracy i tkwię tu do wieczora.

Kicorek

Post » Pon sty 09, 2012 18:21 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

Co jedno cudo to ładniejsze :P bede sie delektowac fotkami ,bo jak zwykle mam zadanie domowe :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon sty 09, 2012 19:57 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

Kicorek, nagraj filmik ze szkolenia ryżej. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon sty 09, 2012 23:18 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

Po pierwsze - nie mam czym :P
Po drugie - my się dopiero uczymy i zdarzają się nam błędy i wypaczenia ;)
W sumie ile trwa ta nauka? Parę dni dopiero :lol:

Kicorek

Post » Śro sty 11, 2012 14:25 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

Kicorek pisze:Niestety chłopaki nie przyjadą teraz na wystawę :(, może w lutym się uda.
Szkoda :( no ale w lutym to juz musi się udać :wink:

Kicorek pisze:Nie wiem, skąd mam tę "gumę" z kurczaka, ale najlepiej nam się sprawdza jako nagrody. Muszę poszukać w sklepach, bo nauka idzie w takim tempie, że niedługo zabraknie :lol:
A to nie są czasem let's bite-sy :D Gamina z Frygą dają się za nie pokroić - ja im kupuję te psie nie kocie, bo kocie Gamina łykała :roll: a te są duże do gryzienia :twisted: Ale nie wpadłam na to, żeby ja pociąć i wykorzystać do klikania, muszę spróbować :mrgreen:

ewkaa

Post » Pt sty 13, 2012 12:15 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

Znalazłam tę firmę, ale nie ten produkt :evil:
http://www.abckarma.pl/o/5142/flamingo- ... -kota.html
Moje też się nazywa Chick'n Snack, torebka wygląda niemal identycznie, ale nie kostki, tylko takie dość spore "wióry". I nie wiem, gdzie to teraz znaleźć :?
Chociaż może to też się da pokroić? Tylko ciekawe, czy jest w innych sklepach, na razie nie widziałam nigdzie.

Szkolenie idzie bardzo dobrze, choć ostatnio lekko nas zastopowało na jednej komendzie wymagającej nieco więcej wysiłku niż podniesienie łapki, bo Alma kombinuje, jak by tu sobie ułatwić - mówiłam, że inteligentna bestia :mrgreen:

Kicorek

Post » Pt sty 13, 2012 12:34 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 10; szkolenie dla żarłoków ;)

Poszukaj tej samej firmy przysmakow na dziale dla psow :wink: w tych moich wersja dla kotow tez jest w koteczkach, a dla psow sa paseczki albo kawalki :D

ewkaa

[poprzednia][następna]