DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 06, 2012 23:37 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

Marzenia11 pisze:
smarti pisze:
Marzenia11 pisze:
smarti pisze:kum kum :D

a dzisiaj idąc chodnikiem pisałam smsa i było zgodnie z tym "dowcipem" - uważaj słup! ŁUP! :P

no to ładnie :lol: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

od razu mi się humor poprawił :mrgreen:

wcale się nie dziwię :lol:
czasem,po takim czymś można dostać glupawki-szczególnie jeśli wcześniej było kiepsko z nastrojem :roll: :lol: :ryk:

a mnie dziś megawkurzył , pardon-zirytował p.dr. :twisted: .....ale już mi przeszło i śmieję się z tego. :spin2: :spin2: :spin2:

dostałam esa że Botwinka nie spodziewała się że Sznyc jest tak wielki :ryk: - że jest nim zachwycona i że kicio się mizia :kotek: :love:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt sty 06, 2012 23:43 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

właśnie jestem w trakcie mega głupawki :mrgreen:
i czekałam na niusa o sznycelku - może jeszcze looknę na fb :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sty 07, 2012 0:09 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

Witam nocną porą,

Sznycelek już po 17 był w domku. Nieśmiałość jest ostatnim przymiotnikiem jakim bym go określiła :) Najpierw umieściliśmy go w pokoju gościnnym a Ryszard siedział w sypialni, gdzie przeważnie sypia, a że głównie sypia to siedzi tam prawie non stop :) Ze Sznyclem posiedzieliśmy troszkę - nakarmiliśmy a potem Radek z nim został a ja poszłam do Ryszarda, żeby żaden nie czuł się pominięty. Ryszard od razu coś wyczuł bo niuchał, niuchał a oczy miał jak pięciozłotówki. Po 2 godzinach zamieniliśmy Panów miejscówkami - Ryszard trafił do pokoju gościnnego a Sznycel "na salony". Ewidentnie poczuli swój zapach bo oboje się szukali, lekko pomiaukując z rzadka. Sznycel wyłożył się na łóżku i na zmianę przez te parę godzin drzemał, łasił się, podjadł kurczaczka i suchego. Zwiedził cały dom, obwąchał każdy zakamarek, gdzie się dało tam wskoczył, nie popuścił nawet staremu piecowi kaflowemu. Pospał na obu fotelach i w końcu uwalił się koło mnie na łóżku :) Cały czas miał ogonek w górze i podstawiał się na pieszczoty więc sądzę, że całkiem mu się tu podoba. Dostaliśmy też od niego kredyty zaufania, dał się głaskach po brzuszku i nawet subtelnie mruczał przy tym.

Jest piękny, stonowany, śmiały i skory do pieszczot. Jestem zakochana! Radek z resztą tak samo :) Jest w nim mnóstwo czułości i widać, że to mądry, wyważony kot. Jesteśmy z Radkiem szczęściarzami, że takie Kociska pozwoliły nam z sobą być. Sznycello ma też duże zastosowanie praktyczne - jest grzejniczkiem :) Nieopodatkowane źródło energii cieplnej :) Zdjęcia są super, ale nie oddają w pełni jego urody, szczególnie spojrzenia. Ma w tych zielonych oczach coś delikatnego i niesamowicie rozumnego. Jest wyjątkowy. Dziękuję w swoim imieniu i Radka :)

Dzisiejszą noc spędzimy w następującej konfiguracji - ja z Ryszardem w pokoju gościnnym, Radek ze Sznyclem w sypialni. Jutro rano zamienimy chłopaków żeby mogli znowu powymieniać się zapachami, oswoić z aurą i jeśli będą w dobrym nastroju to jutro wieczorem spotkają się w jednym pomieszczeniu - póki co, tak jak radzi P.Behawiorystka w swoich transporterkach.

Chciałam Ci jeszcze podziękować smarti za tę wyprawkę, naprawdę się tego nie spodziewaliśmy aż tylu dobroci. Smaczki, karma, żwirek na start, pieluszki na wszelki wypadek i witaminki - wszystko się przyda i dziękuję za troskę o Sznycelka.

Będę Wam na bieżąco opisywać postępy

Pozdrawiam w imieniu całej poznańskiej czwórki :)
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego cos widzi.

Botwinka

Od: Pt lis 02, 2007 2:26

Post » Sob sty 07, 2012 0:13 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :P :P :D :P
dokładnie tak, Botwinko, Sznycelek jest wyjątkowym kotem i ma coś w sobie przeuroczocudnego - nawet nie wiesz, ile osób go naprawdę mocno pokochało...
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob sty 07, 2012 0:24 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

Zasłużył a my postaramy się nie zawieść wszystkich, którzy tak obdarzyli go uczuciem.
Wiesz, myślałam sporo o tym, jak mogłabym Wam pomóc bo naprawdę jestem pod wrażeniem Waszej roboty i oddania. Przeczytałam przed świętami cały ten wątek, był tu jakiś link do innego tematu, gdzie wyczytałam, że masz problemy w związku z finansowaniem kociej pomocy. Zauważyłam też, że jest tu taka instytucja bazarku, gdzie czasami wrzucasz coś. I wiesz pomyślałam, że mogłabym Ci zrobić i podesłać parę rzeczy. Zajmuje się hobbystycznie decoupage itp i czasami uda mi się zrobić coś całkiem urokliwego. Być może przydałoby Ci się na bazarek? Jeśli tak to daj znać a ja się wezmę do roboty i stworzę trochę rękodzieła na Twój bazarek :)

Botwinka

Post » Sob sty 07, 2012 0:26 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

Oj, wielkie dzięki! Na pewno się przydadzą na bazarek więc jak będziesz miała czas to bardzo poproszę.
Ja bardzo dużo rzeczy dostaję na bazarki i w ogole dużo pomocy, ale też i "przypadki kocie" mam niewątpliwej urody :wink:

Marzenia11

Post » Sob sty 07, 2012 0:47 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

ojej-decoupage?-to super bo to piękne rzeczy są :D

co do witaminek które dostał to w kapsułkach jest czysty betaglukan czyli prosiłabym abyście mu dawali codziennie rano po 1/4-1/6 kapsułki aby się nie przeziębił teraz z tego stresu :roll:

natomiast biogen dostawał od miesiąca więc prośba aby mu dać po łopatce co 5 dni zaczynając od jutra rana np.

po wyczerpaniu zapasów przerwa i mam nadzieję że nie zagluci.

dałam to na wszelki wypadek bo zawsze daję kotkowi cos uodparniającego na zmianę domku a Sznycelek to szczególny kotek bo ma tych zmian więcej niż inni i dlatrgo jest pod szczególnym nadzorem.
mieszkał z p.dr-em a więc był pod najlepszą opieką,a jedyne co nie zrobiliśmy to zapomniałam obciąć pazurków-sorry :oops:
z jedzenia to dostawał to właśnie co było w wyprawce no i uwielbia mięsko :D

ogólnie to kochany i cudownie cierpliwy kot-ktoś kto by na niego narzekał chyba nigdy nie starał się go ani poznać ani zrozumieć..Marzenia wie kogo mam na myśli :evil:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sty 07, 2012 8:17 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

Ale super wieści :ok: :love:
Sznycelek trafił we właściwe miejsce :)

A ci, co go nie chcieli, niech się teraz zaplują, ooo! 8)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sty 07, 2012 9:02 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

Nie wiem czy RMF FM już nie nadawało, ale spieszę donieść, że pionierska kupka czekała już rano :) Ze snajperską precyzją umieszczona w kuwetce :)

Botwinka

Post » Sob sty 07, 2012 9:02 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

O, to i w radio o tym mówili? 8O
Super! :mrgreen: :ok:

Erin

Post » Sob sty 07, 2012 9:09 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

Oczywiście Erin ;) I BBC i CNN. Sznycel nie chciał udzielić oficjalnej wypowiedzi choć Ci z TVNu bardzo napierali :) Zajął się futrowaniem śniadania.

Botwinka

Post » Sob sty 07, 2012 9:10 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

W końcu imię zobowiązuje, prawda? 8)

Erin

Post » Sob sty 07, 2012 9:13 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

Dokładnie :D Sznycello nawet podchodzi do tego ze śmiertelną powagą. Jego gabaryty naprawdę mnie zaskoczyły, ale to w końcu więcej kota do kochania :)

Botwinka

Post » Sob sty 07, 2012 9:14 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

To na pewno :love:
Ale trzymajcie tę wagę, więcej to chyba za dużo szczęścia :wink:

Erin

Post » Sob sty 07, 2012 9:20 Re: DT Smarti 7- proszę o megapilne ogłaszanie Fila !!!

Jasne, czytałam o kumplu Sznycla - Paszteciku i wyciągnęłam swoje wnioski. Przykro mi bardzo z jego powodu :( Ryszard od początku miał przez weta określoną dawkę papu na 60 gram suchego dziennie i czasami smaczek w postaci gotowanego mięsa. Przy najbliższej wizycie poproszę też żeby wet dał wytyczne dla Sznycla jego wieku i budowy. Będzie Top model - Top Sznycel :)

Botwinka

[poprzednia][następna]