Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 06, 2012 21:30 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

gdyby ktoś miał chwilę to apelowałabym o napisanie historii Tygrysa, jak wygląda leczenie bo chcę go wrzucić na facebooka z apelem o dom.

zdjęcia mam

moorland pisze:Ja wyszłam ok. 8 rano na dyżur w piwniczce i zleciałam do domu o 23 :mrgreen: Co prawda jeszcze przed trzynastą zaliczyłam wizytę u Etki i Sasanki, które jako para tworzą zgrany zespół latającej kawy :wink: :D więc jakiś miły przerywnik dnia miałam chociaż.

tak się okrutnie nabijać z nieszczęścia koleżanki :twisted: :mrgreen:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt sty 06, 2012 21:46 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Proszę o przesłanie namiarów na osobę zajmującą się adopcją PikPoka.
Mam chętną osobę, która zakochała się w nim [dom do sprawdzenia]

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Pt sty 06, 2012 21:57 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

"Polubiłam" Waszą stronę i "udostępniłam" na swojej tablicy więc będzie przez jakiś czas widoczna na stronie głównej u moich znajomych :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt sty 06, 2012 22:08 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Molli pisze:Proszę o przesłanie namiarów na osobę zajmującą się adopcją PikPoka.

za adopcje odpowiada Marta- nie wiem czy tu wejdzie jeszcze dzisiaj, wysyłam numer na pw

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Pt sty 06, 2012 22:17 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

moorland pisze:
Molli pisze:Proszę o przesłanie namiarów na osobę zajmującą się adopcją PikPoka.

za adopcje odpowiada Marta- nie wiem czy tu wejdzie jeszcze dzisiaj, wysyłam numer na pw

Dzięki, nr przekazany zainteresowanej pani :)
Mam nadzieję, że domek okaże się odpowiedzialny.
Trzymam kciuki i czekam na wieści :ok: :ok: :ok:

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Pt sty 06, 2012 23:20 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Też polubiłam stronę i czekam na wieści o Radziu :D
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Sob sty 07, 2012 0:26 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Miski były do piwniczki. Zabrałam je do domu, żeby umyć a później już nie miałam okazji zajrzeć do piwniczki.

Mokre też ostatnio zostało. Może za dużo dajemy. Ja na składowej daję 1-2 puszki zależnie od tego czy są koty. Na PKS 5 puszek, na PKP też 3-4. Ale jak ostatnio zjawiły się 2 koty to dostały 3 puszki. W graciarni 1 lub pół puszki też zależy ile tam jest kociastych. Suchej zawsze do pełna wszędzie.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob sty 07, 2012 9:23 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Dokupię dzisiaj kilka miseczek dla kotów z PKS. Tam się zaczyna robić skupisko śmieci powoli,a więc wymienię je na tacki,pudełka.Wszystkiego nie dam rady uprzątnąć ale gdyby każda z was mając dyżur wzięła po kilka zbędnych rzeczy to koty miałyby czyściej :wink:
Dziewczyny czy tam nadal koczują bezdomni ?
Tak na w razie czego noszę zawsze ze sobą puszki i dla nich.Oczywiście nie kocie :wink:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob sty 07, 2012 11:44 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Chyba się przenieśli do tych ruder, które tam są.
Obrazek

itaka

Post » Sob sty 07, 2012 12:01 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

marinella pisze:Też polubiłam stronę i czekam na wieści o Radziu :D

Nie byłam pewna, czy już mogę ogłaszać newsa, ale rozumiem, że dostałam zielone światło 8) Otóż marinella zaskoczyła mnie wczoraj bardzo miłym telefonem, oferując DT dla Radzia :piwa: To się chłopak ucieszy, że będzie miał wreszcie jakieś ręce do częstego głaskania! :D Marinella, bardzo dziękuję!

Małgocha Pe pisze:Dokupię dzisiaj kilka miseczek dla kotów z PKS. Tam się zaczyna robić skupisko śmieci powoli,a więc wymienię je na tacki,pudełka.Wszystkiego nie dam rady uprzątnąć ale gdyby każda z was mając dyżur wzięła po kilka zbędnych rzeczy to koty miałyby czyściej :wink:
Dziewczyny czy tam nadal koczują bezdomni ?
Tak na w razie czego noszę zawsze ze sobą puszki i dla nich.Oczywiście nie kocie :wink:

MałgochaPe, ja to w ogóle chciałam Ci bardzo podziękować, że tak po cichutku, trochę mimochodem, dołączyłaś do naszej ekipy dokarmiaczek (może powinnyśmy jakąś nazwę sobie wymyślić? Np. "Ekipa Chrupka" 8) ). Jesteśmy Ci bardzo wdzięczne za każdy pojedynczy dyżur :king: Bo dotychczasowy skład ekipy, po tym jak doszło nam karmienie na PKS, nie wyrabiał się z trzema miejscami.

A skupisko śmieci, to tam się zrobiło długo przed tym, jak tam nastałyśmy z dokarmianiem :roll: Śmieci tam jest obłędnie dużo, jak się coś podniesie do wyrzucenia, to się okazuje, że pod spodem są jeszcze trzy warstwy ukryte pod liśćmi. Tam by się śmieciara cała przydała, żeby to wywieźć. Ale jak będą miseczki, to zaraz wywalimy wszystkie te talerzyki i przynajmniej w miejscu karmienia trochę przejrzy :ok:

Bezdomni tam wciąż są. We wtorek jakiś pan wypełznął z tego namiotu zrobionego z plandeki i rozpoczął ze mną rozmowę na temat kotów, informując który z którego miotu i wtajemniczając mnie szczegółowo w układ ich drzewa genealogicznego (ta jest matką tego, ten bratem tej itd.) :wink

Z dobrych wieści: Zuzu lepiej. Pełna energii, choć wciąż niepokoją nas bardzo nieładne biegunki.

Ze złych wieści: spotkanie adopcyjne Koli nie doszło wczoraj do skutku. Nie wiem czy uda się ustalić jakiś inny termin, czy już po sprawie... :roll:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Sob sty 07, 2012 12:36 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Aha, i jeszcze dzisiaj bardzo się postaram ogarnąć rozliczenie grudnia. Trochę to potrwa, bo przejęłam rozliczenia po innej księgowej i muszę się wgryźć w jej metody ;-)

Ale najpierw muszę odpisać na privy, co robię od godziny, ale końca nie widać. A nadawcy tych z grudnia ( 8O ) i tak pewnie mają już ochotę mnie zabić :strach:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Sob sty 07, 2012 12:47 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Dobra,no to zdaję relację z PKS. Dokupiłam 5 miseczek tak więc w krzaczorach jest im razem 7,na rampie bez zmian czyli 2. Co lżejsze tacki,pudełka uprzątnęłam tuż zaraz przy wejściu.Pojawił się młody szaraczek z białymi skarpetkami oraz młody czarny.No i tak sobie myślę że chyba one są zarobaczone na maksa.Szaraczek tak jakby chciał coś odkrztusić,co chwilę tak dziwnie kasłał natomiast czarnuszek ma wzdęty brzuszek coby świadczyło o silnym zarobaczeniu.
Dobrze że piszesz o bezdomnych,zostawię im kilka konserw następnym razem.
Tradycyjnie kizia z rampy pobiegła za mną w krzaczki i strzeliła baranka a gdy pogłaskałam ją wygięła wdzięcznie grzbietek :)
Po chwili dopiero,przypomniała sobie że ona przecież nietykalska jest :wink:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob sty 07, 2012 16:31 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Czy mam przedłużyć Allegro Koli i PikPokowi?
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Sob sty 07, 2012 16:33 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

A wiadomo już kiedy będzie karma z Krakvetu i jak to będzie wyglądać. I przypominam, że obiecaliśmy Kini z Darłowa worek karmy :oops:
Obrazek

itaka

Post » Sob sty 07, 2012 16:59 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Relacja z PKP:
w graciarni nikogo i jedzenie nieruszone, sprzątnęłam natomiast kości kurczaka(?), które ktoś w dużej ilości położył na kartonie; był też już tradycyjnie chleb z masłem - wywaliłam. Na łączce sporo towarzystwa - każdy jadł z apetytem. Dosypałam chrupek zmieszanych, bo samych "chata polska" czy jak im tam;) nie chcą jeść. Kotka z języczkiem miała mokry tyłek, ale pada przecież...
Obrazek
http://www.pustamiska.pl
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta George Bernard Shaw

merka

Od: Śro cze 09, 2010 9:09

[poprzednia][następna]