Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 05, 2012 16:57 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

A gdzie go należny zawieść i czy jest w transporterze.
Marta ma mój numer tel.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw sty 05, 2012 17:11 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

merka_85 już się zgłosiła i odbierze kocurka :kotek:

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Czw sty 05, 2012 17:12 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Witamy w Nowym Roku i Gratulujemy Zwycięstwa.
Obrazek

jaga vel menda

Od: Śro wrz 02, 2009 13:37

Post » Czw sty 05, 2012 17:40 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Dziewczyny, komu wysłać kaskę na fkd? Teraz funduszami zajmuje się Marta?
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Czw sty 05, 2012 21:43 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Polanka pisze:Dziewczyny, komu wysłać kaskę na fkd? Teraz funduszami zajmuje się Marta?

Tak, Marta.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt sty 06, 2012 11:18 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Cichy "podczytywacz" melduje się. Gratuluję wygranej w Krakvecie :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Pt sty 06, 2012 12:22 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

zrobiłam wstępnie stronę.
Możemy wrzucać co nam się podoba.

Kasię dodałam jako administratora więc może działać razem ze mną :)

proszę zdjęcia i co tam macie za sugestie do zmian

http://www.facebook.com/pages/Pozna%C5% ... 76?sk=wall

Polubcie nas!! :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt sty 06, 2012 12:29 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Marta jak ręka, wszystko dobrze?

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt sty 06, 2012 14:29 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

miki27 pisze: Prym wiedzie ten wielki piekny czarny kocur najpierw je On a później reszta.

Oj tak,dorodny i mega miziak.
Dzisiaj przy rampie ani jednego kota,w jednej z miseczek mleko.
Gdy szłam w stronę krzaczków pojawiła się znikąd i podążała moim śladem kotka która z reguły stołuje się na rampie.
Stawiło się pięć kotów.
Gdy wracałam zauważyłam że z piwnicy pod rampą wydobywa się lekki dymek.Swąd spalenizny czułam jak tylko się tam pojawiłam ale nic więcej się nie działo.
Przypuszczam że bezdomni opalają tam kable albo coś w tym stylu bo jednego z nich widziałam gdy karmiłam pod krzaczkami,szedł w kierunku rudery.

Na Składowej pełne michy.Albo ktoś doniósł albo od wczoraj,natomiast kawałek dalej puściutko.Pojawiły się dwie krówki.

Marta trzymaj się,przypuszczam że dzisiaj nie możesz w ogóle ruszyć dłonią.Parę lat temu ugryzła mnie ze strachu moja własna kotka.Temperatura poszła nieźle w górę a w szpitalu powiedzieli że idzie zakażenie.Pamiętam że na drugi dzień ręka wyglądała jeszcze gorzej.Czerwony obrzęk i zero ruchu palcami.
Z czasem miałam robić sobie kąpiele w szarym mydle no ale L-4 trwało prawie dwa tygodnie.
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pt sty 06, 2012 15:31 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Na PKP w graciarni nikogo, miski pełne mokrej karmy.
Na łączce 5 kotów: biały z raną na uchu (wylazł spod ziemi, całe spodnie miał mokre :( ), krówka, śliczny buro-biały zielonooki i dwa czarne, w tym jeden tłuścioch. W drewnianym karmniku miski były pełne mokrej karmy, w namiocie dużo suchej. Ta mokra pogoda wyraźnie kotom nie służy, mróz byłby lepszy.
Marta, jak ręka?

edit: skleroza nie boli :roll:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt sty 06, 2012 17:47 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Etka pisze:zrobiłam wstępnie stronę.

Ktoś ;) zasugerował, że lubię Poznańskie Koty z PKP i PKS wiec polubiłam ;) FKP też zaraz polubi :mrgreen:
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Pt sty 06, 2012 17:59 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Etka pisze:zrobiłam wstępnie stronę.

Dzięki! Będę działać! :)
Postaram się w najbliższym czasie wybrać ładne zdjęcia i też pomyślę o tekście.

I jeszcze info o "bracie Rysia", który okazał się... dziewczynką ;)
Testy Fiv/Felv ujemne, ale niestety wyniki nerkowe niezbyt dobre - podwyższona kreatynina i mocznik.
Koteczka jest spokojna, ale nadal trochę wystraszona.
Daje się głaskać, nie syczy, ale siedzi wciśnięta w kąt transportera albo klatki.
Może potrzebuje więcej czasu. Zobaczymy...

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt sty 06, 2012 18:05 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Dziękuję za zainteresowanie moją ręką - piszę te słowa, więc jeszcze nie odpadła ;-) Trochę krwi się polało, wczoraj miałam zabandażowaną, dlatego nie udzielałam się w wątku (bo to prawa), dzisiaj wciąż spuchnięta i boli, ale będzie dobrze. Zastrzyk przecwitężcowy dostałam, szkoda że płatny, wszak ja nieubezpieczona :?

Ale kota nie puściłam :twisted: A właściwie kotki, bo brat (domniemany) Rysia okazał się siostrą Rysia. Dziewczyna była wczoraj na Polance, okazało się, że ma anemię, złe wyniki nerkowe (co zaskakujące, bo to raczej młoda kotka), świerzbowca i ogólnie jest słabiutka. Bardzo dzika nie jest, daje się głaskać, nie warczy, nie syczy, ale mruczeć na razie też nie mruczy. Zobaczymy. Na razie siedzi w klatce na obserwacji - u Kasi, ale będziemy ją przenosić do piwniczki.

Wczoraj w ogóle był bardzo długi i ciężki dzień... Razem z moorland i Kasia9191 pojechałyśmy do weta z Radziem, Tygrysem i małą Zuzu. Chłopaki kontrolnie i na badania krwi, a mała na leczenie, bo bardzo nam się pochorowała. Wczoraj wyglądało to naprawdę źle, miała wysoką gorączkę, była odwodniona. Dostała sporo leków, kroplówkę, dzisiaj jest lepiej, ale wciąż nie dobrze. Leczymy, obserwujemy, mamy nadzieję, że się wyliże. Ale kciuki za malutką potrzebne. Izolujemy ją od reszty towarzystwa - i tu znowu nieoceniona okazała się Kasia, która zrobiła rewolucję w swoim mieszkaniu i z dużym poświęceniem wygospodarowała dla małej łazienkę. W piwniczce koty nie wykazują żadnych niepokojących objawów i mamy nadzieję, że tak pozostanie.

Łapanka na PKS, ostry dyżur na Lutyckiej, wizyty na Polance i Rolniczej - zajęło to prawie calutki dzień. Jak wyszłam o 13:00, tak wróciłam o 23:00. Dziewczyny zresztą podobnie. A dzisiaj od rana ponownie Rolnicza z Zuzu. Znowu leki, kroplówka... Oby udało się małej zwalczyć tego bakcyla... :(

EDIT: o, Kasia mnie wyprzedziła z newsami o dziewczynie z PKSu.

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pt sty 06, 2012 18:26 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Strona na FB to fajny pomysł, więcej osób się dowie o Waszej działalności. Udostępniłam na naszej tablicy i już jest darowizna :ok:
http://www.facebook.com/pages/Fundacja- ... ef=tn_tnmn
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Pt sty 06, 2012 18:35 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Ja wyszłam ok. 8 rano na dyżur w piwniczce i zleciałam do domu o 23 :mrgreen: Co prawda jeszcze przed trzynastą zaliczyłam wizytę u Etki i Sasanki, które jako para tworzą zgrany zespół latającej kawy :wink: :D więc jakiś miły przerywnik dnia miałam chociaż. Przez te nieprzewidziane okoliczności, dawno nie spędziłam tyle czasu w aucie jeżdżąc po mieście i dzisiaj na zakwasy cierpi moja lewa stopa od sprzęgła :roll: :) No cóż, łapanka była hmmm...nietypowa, bo skończyła się nie u weta a w wojewódzkim.

Anegdota z Lutyckiej
Czekam na Martę aż wyjdzie z gabinetu urazowego, a czekałyśmy na przyjęcie chyba z 40 minut, duża kolejka osób róznie poobijanych przed gabinetem, przychodzi facet w jakimś roboczym ubraniu z opatuloną ręcznikiem ręką i wiszącym, obciętym na wpół palcem, krew się leje, puka do gabinetu urazowego(wielki napis na gabinecie "proszę nie pukać, wejście tylko na wezwanie lekarza"), trochę czeka, wychodzi Marta, lekarz się wychyla, facet pokazuje mu rękę z tym zwisającym palcem i mówi, że ma nagły przypadek a lekarz do niego- proszę stanąć w kolejce, tu wszyscy mają nagłe przypadki :mrgreen:
No nic tylko nagrywać i na YT.

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

[poprzednia][następna]