Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw sty 05, 2012 18:59 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Czy mogę wkleić skan tej faktury na fb w profilu Elpis?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw sty 05, 2012 19:20 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

ewan pisze:Czy mogę wkleić skan tej faktury na fb w profilu Elpis?

Chyba nie...

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Czw sty 05, 2012 19:35 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

no właśnie nie wiem, jeżeli ktoś ma wiedzę na ten temat to proszę mnie oświecić - bo chciałabym a boję się :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw sty 05, 2012 19:42 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

ewan pisze:no właśnie nie wiem, jeżeli ktoś ma wiedzę na ten temat to proszę mnie oświecić - bo chciałabym a boję się :wink:

Wiesz w każdym razie jak ja wystawiłam to miałam nieprzyjemności ze strony p. prezes

gagga

Post » Czw sty 05, 2012 19:44 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Broszka pisze:Dzisiaj czwartek, kciuki za operację Leonka :ok: :ok: :ok:

Dzięki wszystkim za kciuki! :1luvu:
Tłuszczak :D :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Dla pewności poszło na histopatologię.
U mnie histopatologia kosztuje 40zł 8O
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw sty 05, 2012 19:52 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

cudne wiadomości :ok: oj Leonku Ty już nas więcej nie strasz :wink:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw sty 05, 2012 20:01 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

super :piwa:

a co do faktury - może wstawić na fb linka do naszego wątku prowadzącego do postu ze skanem faktury?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw sty 05, 2012 23:18 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Nie jestem ekspertem w temacie, ale pozwolę sobie się wtrącić :mrgreen:

Cytat z innego wątku, chodziło właśnie o publikację faktur wystawionych przez lecznicę na fundację

... CIACH ...

2. ale z uwagi na ochronę danych dotyczących tajemnicy przedsiębiorstwa (chodzi tu o cenniki, rabaty, warunki handlowe) niezgodne z prawem jest umieszczanie publicznie faktur, ponieważ jest to ujawnienie tajemnicy handlowej

Można to zrobić po uzyskaniu zgody podmiotu który fakturę wystawił, bez takiej zgody jest to łamanie prawa

Więc uważałabym z publikacją skanów faktur, nie tylko na facebooku zresztą.
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pt sty 06, 2012 8:35 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Na tej fakturze nie ma wyszczególnionych usług tylko jest kwota ogólna za "usługi weterynarynaryjne", żadnych więc tajemnic handlowych, cenników i rabatów się nie ujawnia.
Dla fundacji bardzo wygodnie jest zasłaniać się takimi przepisami żeby nie informować ile rzeczywiście zebrano i wydano pieniędzy, choć akurat w przypadku tak wystawionej faktury przepisy te nie mają zastosowania.
Nie będę pisać co nasuwa mi się na myśl po przeczytaniu wątku z którego pochodzi cytat :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt sty 06, 2012 9:39 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Czyli można pokazać fakturę jak dostanie się zgodę od weterynarza, który wystawił? Bo fundacja chyba nie może mieć tajemnic?

gagga

Post » Pt sty 06, 2012 10:50 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

gagga pisze:Czyli można pokazać fakturę jak dostanie się zgodę od weterynarza, który wystawił? Bo fundacja chyba nie może mieć tajemnic?

Według mojej wiedzy - tak.
A zawsze można pokazać fakturę z zasłoniętymi niektórymi danymi jeśli się nie zgadza lub ma się obawy że ujawnienie tych danych łamie jakieś przepisy - np zasłonić dane wystawiającego i adresata i/lub szczegółową nazwę usług jeśli są podane szczegóły cenników i rabatów.
Jeśli chodzi o "naszą" fakturę to i tak przecież piszemy publicznie nazwę fundacji która gromadziła środki Funduszu Onkologicznego i nie wywiązała się z zapłaty za usługę wet. naszego beneficjenta.
A wet nie ma w tej fakturze nic do ukrycia bo to zbiorcza kwota za leczenie onkologiczne (badania, zabieg, histopatologia, leki) i nie ma w niej szczegółowego rozliczenia na podstawie którego można posiąść wiedzę np o cenach, upustach czy rabatach.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt sty 06, 2012 16:28 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Nie wklejam tej faktury bo nie mam 100% pewności czy mogę, więc napisałam tylko na ich stronie że ponaglenie do zapłaty z lecznicy poszło, e'mail też i prośbę o szybką wpłatę. Byłam bardzo miła, nawet pozdrowiłam serdecznie :mrgreen:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Sob sty 07, 2012 22:13 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Odezwał się do mnie na pw ktoś, że może powie gdzie trzeba coś - dziękuję dobrej duszyczce :1luvu: za chęć pomocy i mam nadzieję, że może się uda rozliczyć nasze pieniądze dane z dobrego serca i chęci pomocy w trudnych chwilach potrzebującym kotom i wreszcie zapomnimy o Elpis :mrgreen: Mam wielką nadzieję i czekam z wielką niecierpliwością na wiadomości :ok:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Nie sty 08, 2012 8:26 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Oby udało się pomyślnie zamknąć tą sprawę :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Nie sty 08, 2012 10:31 Re: Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Broszka pisze:Oby udało się pomyślnie zamknąć tą sprawę :ok:

raz na zawsze :evil:

gagga

[poprzednia][następna]