Stópka i Szaruś Witają :D :D :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 05, 2012 1:09 Re: Pytania i prośba o wskazówki i rady :)

Kolejne pytanie :)

W chwili obecnej dostają:
1. Suchą karmę Schesir cat Kitten Kurczak
2. Saszetki Schesir cat Kitten smak kurczak i tuńczyk
3. Paszteciki Animonda Vom Feinsten Kitten wołowina i jagnięcina

Czy dobrze wybraliśmy firmy? Są jakieś lepsze? Czy może jeszcze coś dodatkowego?? Alternatywne zamienniki jak za daleko będzie do Kakadu ? ? Proszę o opinie i porady :) :)
Obrazek Stópka i Szaruś Nasze śliczne maleństwa :) :D Zdjęcia Kociaków

Stópka i Szaruś

Od: Śro sty 04, 2012 10:49

Post » Czw sty 05, 2012 7:21 Re: Pytania i prośba o wskazówki i rady :)

ja wam tam radzę nie chodzić do kakadu, bo zbankrutujecie. kakadu to ostateczność, ale w budzie na bazarku kupisz taniej to samo, niż w kakadu. róbcie zakupy przez internet ;)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw sty 05, 2012 10:18 Re: Pytania i prośba o wskazówki i rady :)

klauduska pisze:ja wam tam radzę nie chodzić do kakadu, bo zbankrutujecie. kakadu to ostateczność,

Już to doświadczyłem ;) a poza internetem w okolicach Warszawy hurtownia zoologiczna?? byłem w jednej ale tam nie mieli tego jedzenia :( Przyjmę każdy adres hurtowni nawet jeśli tylko firmy na faktury mogą kupować. :) Poza tym jedzenie dobre wybraliśmy bo nie wiemy :( w sklepach jedni mówią ze drogie i nie za dobre lepiej coś deczko lepszego od wiskasów i kitiketów brać inni mówią ze to jest dobre...

Stópka i Szaruś

Post » Czw sty 05, 2012 10:20 Re: Pytania i prośba o wskazówki i rady :)

www.zooplus.pl
www.animalia.pl i mln innych sklepów w necie.
a google też ci powiedzą "hurtownia zoologiczna warszawa"

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw sty 05, 2012 10:49 Re: Pytania i prośba o wskazówki i rady :)

jest świetna hurtownia naprzeciwko M1, najtańsza nie jest, ale tragedii też nie ma :). Warto zobaczyć, wybór mają przedni! A co do faktur to nie wiem, bo ja tylko na paragon... http://www.zookarmy.pl/kontakt.php tu adres z mapką, generalnie mają swój sklep internetowy ale co rusz się sypie więc jeszcze nie było mi dane zobaczyć, czy internetowo taniej... Ale piszą na tej stronie, że dowóz do klienta 24h :)

o raju ale reklama mi wyszła :roll:

kommy

Od: Wto lis 15, 2011 15:36

Post » Czw sty 05, 2012 10:52 Re: Pytania i prośba o wskazówki i rady :)

Może spróbujcie karmę bezzbożową? Orijen (7kg - ok 150zł, jest dla kociaków i dorosłych jednocześnie), Acana, lub Taste of the Wild (6,5 kg - ostatnio udało mi się kupić za 109zł). Macie dwa koty na razie są małe, ale kupowanie dużego worka raz na 3 miesiące jest ekonomiczne i wygodne :) (ja też mam dwa i tak jest nam wygodnie kupować i karmić )

Może zamiast puszek będą wolały sparzonego kurczaka? (moje niestety nie lubią :P )

Taste of the Wild kupiłam ostatnio w sklepie http://www.karmydodomu.pl , nie wiem czy do was dowożą, ale ceny mają niskie i można zamówić przez telefon, płaci się przy odbiorze.

Piękne kiciusie! :kotek: :kotek:

Niacha

Od: Wto sty 13, 2009 13:40

Post » Czw sty 05, 2012 10:56 Re: Stópka i Szaruś Witają :D :D :D

przepiękne dzieciaki! Fajnie, że w dwójkę, mogą się od razu wybawić i się nie czują samotne... przesyłam głaski :D

kommy

Post » Czw sty 05, 2012 10:58 Re: Pytania i prośba o wskazówki i rady :)

Dobra, mam kilkanaście punktów więc jest :ok:

Teraz doradźcie co do jedzenia :)

Czy możecie podać kilka kilkanaście firm produkujących suche, saszetki i paszteciki które są godne polecenia i nie zaszkodzą kotką?? Jak Moderatorzy pozwolą a Admin wyrazi zgodę to zrobię ankietę z jedzeniem :)

Stópka i Szaruś

Post » Czw sty 05, 2012 11:00 Re: Stópka i Szaruś Witają :D :D :D

Stópka i Szaruś, połączyłam Twoje wątki w jeden.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw sty 05, 2012 11:02 Re: Stópka i Szaruś Witają :D :D :D

ja mojej misi mieszam Animondę adult z Animondą kitten (którą nie za bardzo lubi i mało znika z miski... :roll: ) a mokre to podaje gourmet, animonde, miamor, felix... I dużo mięska, bo Isiaczek lubi :). Żółtko raz w tygodniu, na ładną sierść i okazjonalnie jogurciki, bo za nimi przepada :).
ojej, ale się zdziwiłam, chcę odpisać a tu mi temat zniknął... ;)
edit: viewtopic.php?f=1&t=27018 co to jedzenia, ankiet i porównań, poczytaj tutaj, jest parę bardzo przydatnych tematów na ten temat :)

kommy

Post » Czw sty 05, 2012 11:32 Re: Stópka i Szaruś Witają :D :D :D

Co do kurczaka sparzonego lub (gotowanego?) to jeszcze nie próbowaliśmy. Przekonano nas że Schesir jest dobrą firmą i nic naszym maleństwom nie będzie po nim. Cena nie jest aż tak ważna tylko jest problem z dostępnością Schesira Kitten karmy i saszetek :( mimo jeżdżenia przez 2 godziny samochodem po okolicy widziałem je tylko w kakadu :( a różnica ceny za 6 saszetek wynosi tylko 3 zł (nie licząc kosztów przesyłki) Co do karmy Szesira nie znalazłem nigdzie na internecie. Może za słabo szukałem więc dzisiaj poświęcę wieczór na poszukiwania.
Co do linka kommy zabieram się do lektury :)

Stópka i Szaruś

Post » Czw sty 05, 2012 12:00 Re: Stópka i Szaruś Witają :D :D :D

Moja Iśka gotowanego nie lubi, spażony jeszcze ujdzie, surowy najbardziej! Przemrożony oczywiście :) i serduszka drobiowe, meeega przysmak :). Z mięskiem jakie i jak podawane to musisz po prostu popróbować, bo nie każdy kot tak samo lubi :).

kommy

[poprzednia]