co dziwnego jedzą Wasze koty?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 29, 2011 1:01 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

Zapewniam Cię, że aż tyle ziemniaków, żeby mu zaszkodzily, żaden kot nie zje. Moja pierwsza kotka jadala bardzo chętnie plasterek lub dwa surowego ziemniaka. Poza tym namiętnością jej życia byly ogórki - surowe, kiszone, mizeria, a z braku wzmiankowanych, tonik ogórkowy do twarzy. Poza tym figi suszone, lody, szparagi, cukierki toffi, krem karmelowy, sernik, liście od rzodkiewki, truskawki ze śmietaną, brzoskwinie, a nawet pomarańcze (byle pozbawione blonki otaczającej cząsteczki).
Nieżyjący rezydent-senior jadal gotowaną kukurydzę, świeżą pietruszkę, liście bzu (to na spacerach do ogrodu), ciasto biszkoptowe, chrusty, pączki, majonez, kiszoną kapustę, ser topiony z pieczarkami oraz gipsówkę z bukietów; cuda wyczynial, żeby się do niej dostać :roll:
Aktualny senior wypija sos pomidorowy od rybki (ale tej samej rybki już nie tknie), je kruche paluszki (muszę jadać cichcem w kuchni, żeby się od razu nie podlączyl), sernik, chrusty, a największym przysmakiem na świecie jest pasta odklaczająca.
Mlodszy najbardziej lubi kocie chrupki, ale też świeże ciasta.
Kot mojej mamy jest amatorem surowego ciasta na pierogi, a dziś uraczyl się najpierw zmielonymi na leniwe ziemniaczkami, a następnie calym pierogiem - jeszcze nie ugotowanym. Poza tym uwielbia bitą śmietanę w "sprayu", ale tylko President :mrgreen: I zielone oliwki.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sty 04, 2012 20:38 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

No a coż ja mogę powiedzieć.. Ulubionym przysmakiem są u mnie gumki recepturki :roll: I potem poszatkowane znajduje w kuwecie... Hihi :)
Oczywiście jeszcze chlebek suchy i posmarowany czymkolwiek się da.. o! i milosc moich kotów: KRAKERSY :)
ObrazekNiteczkaObrazekPikpok

Nitołek

Od: Czw paź 14, 2010 13:21

Post » Śro sty 04, 2012 20:44 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

Poker71 pisze:małe tymczasowe kukuły pożarły się w walce o ranty od pizzy :roll: część zeżarły częścią się bawiły.

Mój Maniek zjada z pizzy papryczkę chilli i ananasy. W ogóle wszystko zjada. Trzeba mieć go cały czas na oku.
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Śro sty 04, 2012 20:58 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

Moja Łajza uwielbia gotowaną marchew i jabłka. Jak jem serek waniliowy to próbuje mi go zlizać z łyżeczki! Ogólnie zje wszystko pod warunkiem, że stoję właśnie w kuchni i przygotowuję z tego coś dla siebie. Czasami mam wrażenie, że ona robi i lubi dokładnie to co ja i mój mąż. Jakby jej się wydawało, że też jest człowiekiem:)

U2rulezzz

Od: Pon sty 02, 2012 21:27

Post » Śro sty 04, 2012 21:07 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

Zaliczyliśmy podpijanie kawy ze śmietanką (prawdziwą, nie "cementem"), obierki ziemniaków (odrobina, głównie się nimi bawiły), lody, kawałek tortu z kremem czekoladowym (domowy, z masła), ser żółty, wafle ryżowe z nori, obierki z jabłka - czyli w zasadzie standard, co nie?
O, jeszcze sobie jedno przypomniałam - natka pietruszki - z lubością
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 09, 2012 12:29 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

Mojego kota ciągnie do kawy, nawet jeszcze nie zaparzonej. Poza tym "ludzkie" jedzenie go nie interesowało. Jednakże ostatnio okazało się, że wcina ziarno (słonecznik i siemię lniane - bo do takiego miał dostęp) z pieczywa. Trochę obawiam się że to zainteresowanie ziarnami może być efektem jakichś niedoborów w diecie (kot je suchą i mokrą karmę Puriny). Myślicie że potrzebuje jeszcze jakichś suplementów? A może po prostu dawać mu ziarno do jedzenia, skoro chce, a jeśli tak to jakie może jeść? Karmy nie chcę zmieniać bo kot jest wybredny i na chwilę obecną nic innego mu nie pasuje. Ktoś pomoże?

dzieńka

Od: Pon sty 09, 2012 11:37

Post » Pon sty 09, 2012 13:13 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

Oliwki, lody, krówki i wymoczki herbaty mietowej - to kocur :P
Panna śmietnikówna nie ruszy niczego, co nie jest kocim żarciem 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon sty 09, 2012 14:10 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

Nitołek pisze:No a coż ja mogę powiedzieć.. Ulubionym przysmakiem są u mnie gumki recepturki :roll: I potem poszatkowane znajduje w kuwecie... Hihi :)
Oczywiście jeszcze chlebek suchy i posmarowany czymkolwiek się da.. o! i milosc moich kotów: KRAKERSY :)

Uważaj, gumki mogą byc niebezpieczne, to jest ciało obce w przewodzie pokarmowym.
Bywają przypadki utkwienia gumki, nitki, tasiemki w przewodzie i operacja chirurgiczna murowana.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon sty 09, 2012 14:12 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

Ostatnio Rudzik zjadł pól spodeczka kiszonej kapusty, a w świeta Nikodemek spróbował piernika i popił sokiem pomarańczowym.
Koty zaskakują mnie nawet po tylu latach obcowania z nimi.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Pon sty 16, 2012 19:39 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

Mój Ptys jada skórki z gotowanego bobu(co dziwne-sam bób go nie interesuje) ,sosy pomidorowe-zwłaszcza z gołąbków, makaron, fasolke szparagową,świeży chleb, kalafiora gotowanego i ciasta.A Bella własnie wczoraj jadła kiszoną kapustę-tak jak Twój Rudzik Praksedo 8O 8O 8O
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon sty 16, 2012 21:56 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

O Kicusiu już pisałam. Teraz wieści o moich nowych kociastych. W odróżnieniu od Kicusia, który uważał, że jest człowiekiem i kocie jedzenie było generalnie dla niego karą, moje oba nowe kociste są kotami z krwi i kości. Z ludzkiego jedzenia tylko Troczuś skusił się na biały serek, poza tym ludzkie jedzenie dla nich nie istnieje. Ale Lampka ma manię kradzenia i jedzenia folijek od papierosów. Kilka razy urządzaliśmy polowanie na nią w domu i wyciągaliśmy jej folijkę prawie z gardła. Teraz pilnujemy, żeby nie miała szansy się do niej dorwać - przerzuciła się na zjadanie papierosów a jak nie ma nic w zasięgu to zadowoli się petami.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Pon sty 16, 2012 23:26 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

O jezu 8O Mój nieżyjący rezydent w wieku kocięcym mial hopla na szeleszczące papierki - każdy odwijany cukierek i kot natychmiast wyrastal jak spod ziemi, żeby porwać i zjeść, jeśli się dalo. Kiedyś zeżarl kawalek celofanu z opakowania papierosów, a moi koledzy śmiali się, że zrobi zapakowaną kupę :)

felin

Post » Wto sty 17, 2012 13:42 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

Moja Mrówka kocha panierkę z kurczaka z kfc, później lata z rozdziawioną paszczą... Bób też chętnie znajduje się w jej menu. Najgorsze jest to, że lubi tez wszelkie ozdoby z bukietów, czy plastikowe, czy naturalne różnicy jej nie robi, trzeba uważać :evil:
Tobiaszku tak strasznie za Tobą tęsknię... [']

Valadris

Od: Wto lip 12, 2011 16:38

Post » Wto sty 17, 2012 14:28 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

No właśnie celofany i ozdoby.
Niektóre jedzą kwiaty i nie jest ważne żywe czy sztuczne.
Luna lubi obgryzac końcówki torebek foliowych a jeszce lepiej taśmę klejącą typu Scotch.
Z tymi plastikami, to duże neibezpieczeństwo. Po kapuście, to najwyżej "przemarsz wojsk" będzie, ale "sztuczności" mogą być niebezpieczne. Pilnujmy te folio-jady.

Prakseda

Post » Wto sty 17, 2012 18:10 Re: co dziwnego jedzą Wasze koty?

Prakseda pisze:No właśnie celofany i ozdoby.
Niektóre jedzą kwiaty i nie jest ważne żywe czy sztuczne.
Luna lubi obgryzac końcówki torebek foliowych a jeszce lepiej taśmę klejącą typu Scotch.
Z tymi plastikami, to duże neibezpieczeństwo. Po kapuście, to najwyżej "przemarsz wojsk" będzie, ale "sztuczności" mogą być niebezpieczne. Pilnujmy te folio-jady.

Wyżej wspomniany rezydent i gipsówka :strach: Kaplica normalnie, wszelkie ozdobione tym kwiaty musialy stać pod sufitem, bo inaczej na bank się do nich dorwal :evil: Raz wysialiśmy w ogrodzie i mial używanie, że hej - aż do pawia :roll:

felin

[poprzednia][następna]