Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 23, 2011 17:38 Re: Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

SPOKOJNYCH ŚWIĄT!!
A pod choinką dużo zdrówka, radości i domków!!!

Obrazek

proszę o nr konta na pw.. mam mała kaskę z bazarku
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt gru 23, 2011 18:15 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

XAgaX pisze:mam zablokowane konto na dogo :(

To jej mail kaarina.g@gmail.com

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Sob gru 24, 2011 15:42 Re: Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

Obrazek
zdrowka przede wszystkim

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto gru 27, 2011 16:24 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Wszystkim dziękuję za życzenia i również życzę wszystkiego najlepszego :)

zerduszko pisze:
XAgaX pisze:mam zablokowane konto na dogo :(

To jej mail kaarina.g@gmail.com

ja się nadal zastanawiam nad subkontem w fundacji- najszybciej i najwiarygodniej, tylko wtedy na wszystko trzeba mieć faktury, na co mam potwierdzenie od osoby zbierającej fundusze w ten sposób na swoje kastracje.

Prywatne konto nie wchodzi w grę, wydaje mi się, że w większości przypadków uzyskanie faktury (nie wiem niestety, czy wystarczy paragon/KP, ale mogę dopytać) nie jest problemem, dlatego optowałabym za tą możliwością. Zakładanie stowarzyszenia trochę potrwa, poza tym mam podstawy sądzić, że byłaby to organizacja jednoosobowa w obecnej sytuacji.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro gru 28, 2011 11:46 Re: Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

Proszę zainteresowanych udzielaniem wsparcia i uzyskaniem pomocy o jednoznaczną deklarację co do woli dalszego wspierania / korzystania z pomocy, jeśli pomoc będzie "szła" przez fundację. Jeśli nie uzyskam odpowiedzi, będę zmuszona zamknąć KK jako twór istniejący wyłącznie wirtualnie.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro gru 28, 2011 12:01 Re: Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

Jestem całkowicie za tą opcją. Chcę w ten sposób wpłacać pieniądze i pomagać tym, którzy potrzebują tej pomocy.

Widzę to tak że co miesiąc będzie tworzona lista z osób wpłacających + kwota jaką wpłacili i
Druga lista- osób, które dostały pomoc + kwota jaką dostały.
Myślę że jest to najodpowiedniejszy sposób żeby było wszystko klarownie pokazane.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Czw gru 29, 2011 23:16 Re: Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

XAgaX , chętni do comiesiecznych wpłat nie wiedzą gdzie wpłacać - wątek "Funduszu Kastracyjnego" viewtopic.php?f=1&t=136232

Co do przepływu pieniędzy przez fundację, dla mnie jako wspierajacej - nie ma problemu.
Ważne dla mnie jest:
- lista wpłat,
- lista osób dostajacych pomoc,
-"licznik" ciachniętych kotów,
- kasa idzie tylko na kastracje ( paliwo, przetrzymanie w lecznicy i inne sprawy kastrujący załatwia we własnym zakresie )
- jedna osoba odpowiedzialna za KK

Zróbmy wszystko, żeby KK przetrwała- szkoda by było takiej pożytecznej inicjatywy :)
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Pt gru 30, 2011 10:11 Re: Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

ryb-ka pisze:XAgaX , chętni do comiesiecznych wpłat nie wiedzą gdzie wpłacać - wątek "Funduszu Kastracyjnego" viewtopic.php?f=1&t=136232

ja zachęcam do wpłacania na konto z bannerku w moim podpisie- coraz więcej osób, nie tylko na Śląsku, dostaje z niego pomoc. I poważnie, coraz poważniej myślę o poproszeniu Fundacji o możliwość finansowania w ramach akcji kastracji i konta kastracyjnego kolejnych zabiegów w całej Polsce, jeśli będą chętni wpłacać i korzystać.

Co do przepływu pieniędzy przez fundację, dla mnie jako wspierajacej - nie ma problemu.
Ważne dla mnie jest:
- lista wpłat,
- lista osób dostajacych pomoc,
-"licznik" ciachniętych kotów,
- kasa idzie tylko na kastracje ( paliwo, przetrzymanie w lecznicy i inne sprawy kastrujący załatwia we własnym zakresie )
- jedna osoba odpowiedzialna za KK

rozumiem, że lista dostających pomoc i wpłacających może wyglądać w stylu "Monika H. z Warszawy- 100 zł" albo "Anna K. z Zamościa- 2 kotki - 200 zł" ?

z fundacją jest jeden szkopulik, a może szkopulisko - faktury muszą być dosłownie na wszystko. I to się wielu nie podoba.

Zróbmy wszystko, żeby KK przetrwała- szkoda by było takiej pożytecznej inicjatywy :)

niestety chyba niewielu osobom na tym zależy :( wiadomo, co mam na myśli.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt gru 30, 2011 11:00 Re: Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

faktur czasami weci nie wystawiają, ale wtedy mogą wystawić szczegółowy rachunek na fundację, a to jest akceptowane

wiec nie widzę problemu, aby konto było fundacyjne
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pt gru 30, 2011 11:26 Re: Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

Na pierwszej stronie jestem ujęta w kolejce za zwrot kastracji kocura. Proszę mnie usunąć z tej listy. Kota wykastrowałam na swój koszt i nie będę prosić o zwrot kosztów tak jak już wcześniej pisałam.

Aga porozmawiaj z fundacją czy jest możliwośc żeby zwracali za kastracje i sterylizacje ludziom z całej Polski.

Warunek to przedstawienie szczególowego rachunku bądż faktur- i w tym temacie nie ma dyskusji.
Gdy ktoś chce zwrotu musi przedstawić dokumenty upoważniające do zwrotu kasy. Czy się to komuś podoba czy nie.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Sob gru 31, 2011 23:04 Re: Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

WSZYSTKIM PRZYJACIOŁOM I ZWIERZAKOLUBOM ŻYCZĘ TYLKO SAMYCH SZCZĘŚLIWYCH DNI W NOWYM NADCHODZĄCYM ROKU 2012
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie sty 01, 2012 16:03 Re: Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

Rozumiem, że numer konta ulegnie zmianie? To a poczekam z wpłatą za styczeń. i zgadzam się z tym, co napisała ryb-ka, szczególnie z punktem, że pieniądze mają iść wyłącznie na zabieg sterylizacji.

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pon sty 02, 2012 15:32 Re: Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

Stawiając takie warunki krzywdzicie wiele bezdomnych dzikusów..
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Śro sty 04, 2012 20:59 Re: Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

Dziewczyny, poczytajcie ten wątek, zanim podejmiecie decyzje, co z kk dalej

viewtopic.php?f=1&t=120034&p=8404237#p8404237
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro sty 04, 2012 21:55 Re: Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

olafen pisze:Dziewczyny, poczytajcie ten wątek, zanim podejmiecie decyzje, co z kk dalej

viewtopic.php?f=1&t=120034&p=8404237#p8404237

Poczytałam. Śmierdzi tam z ta fundacją :evil: :evil:
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

[poprzednia][następna]