Zwrot z adopcji po roku... co robić?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 03, 2012 19:05 Re: 6-mies. Zojka w środę jedzie do domku :) foto s.23 (Wro)

Zabawa sznureczkiem wczoraj przed sterylizacją:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I z dzisiaj czyli już po sterylizacji:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dzisiaj pierwszy raz sama do mnie podeszła, łasiła się i nawet wywaliła brzuchol do głaskania :) Niestety prawie nic nie jadła i przespała cały dzień, nadal śpi. Jest słodziutka.

Dzisiaj Paweł i Ewelina wysterylizowali też moją pierwszą tymczasową kicię Elę. Mam nadzieję, że szybko do siebie dojdzie. :)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro sty 04, 2012 8:41 Re: 6-mies. Zojka w środę jedzie do domku :) foto s.23 (Wro)

Zojka już poszła do domku :) Będzie teraz mieszkać ulicę koło mnie :kotek:

michalinadzordz

Post » Śro sty 04, 2012 8:58 Re: 6-mies. Zojka już w domku :) DS szuka jej siostra (Wro)

Już?! Tak szybko?
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro sty 04, 2012 9:58 Re: 6-mies. Zojka już w domku :) DS szuka jej siostra (Wro)

turkawka pisze:Już?! Tak szybko?

Mówiłam, że czekali na nią jeszcze kiedy była na działkach :) Chcieli wziąć Katję, ale znalazła domek szybciej, więc "zareklamowałam" Zojkę :) No i dzisiaj o 8,30 odebrała ją nowa Pani. Kot od wczorajszego wieczora już odżył, a dzisiaj zachowywała się zupełnie normalnie ;) bawiła się, łasiła, miauczała. Zaufała w końcu. Do nowej Pani też podeszła, połasiła się ;)

michalinadzordz

Post » Śro sty 04, 2012 11:53 Re: 6-mies. Zojka już w domku :) DS szuka jej siostra (Wro)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sty 04, 2012 13:13 Re: 6-mies. Zojka już w domku :) DS szuka jej siostra (Wro)

Gratuluję!!!
Kicia piękna i słodka i super, że już ma swój dom! a wszystko co najgorsze za nią - teraz może już być tylko zdrowa i szczęśliwa!
A Ty masz szczęście do adopcji i miziastych kotów! oby tak dalej! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Śro sty 04, 2012 15:07 Re: 6-mies. Zojka już w domku :) DS szuka jej siostra (Wro)

Została już tylko jedna koteczka - Dunia, buraska, której nie udało mi się zrobić zdjęcia.

michalinadzordz

Post » Śro sty 04, 2012 18:51 Re: 6-mies. Zojka już w domku :) DS szuka jej siostra (Wro)

Dzisiaj byłam w odwiedzinach u Eli. Oto ona:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

michalinadzordz

Post » Śro sty 04, 2012 19:16 Re: 6-mies. Zojka już w domku :) DS szuka jej siostra (Wro)

Przed chwilka byla u mnie nowa Pani Zojki oddac mi transporter i mowila ze kita juz wywala lapki do gory, lasi sie, mruczy. Niestety tylko jeszcze syczy jak sie do niej schyla, ale przestaje jak sie jej dotknie - to co u mnie bylo. Juz dzisiaj sie dobrze czuje, jadla, tylko jeszcze nie byla w kuwetce.

michalinadzordz

Post » Czw sty 05, 2012 19:04 Re: 6-mies. Zojka już w domku :) DS szuka jej siostra (Wro)

Dzisiaj byłam odwiedzić kociaki. Mitusia jak zwykle skłonna do jedzenia, a nawet do głaskania (ale tylko przez moją babcię, pozwala jej się brać na ręce, a kiedy ją głaskałyśmy to nawet mruczała :) ), przyszła też Siwa - ostatnie, którą trzeba wysterylizować (ta z prawej). Będę próbowała łapać ją w sobotę.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I proszę Państwa... nareszcie udało mi się zrobić zdjęcie Dunieczki :) Kiedy ją wołałam podeszła do mnie sama mniej więcej na metr. "Polowanie" w sobotę/niedzielę - trzymajcie kciuki

Obrazek
Obrazek

Jest taka "dziewczęca" i śliczna :) Ma przepiękne oczy, bardzo jasne, niebiesko-zielonkawe. Jest prześliczna :)

michalinadzordz

Post » Czw sty 05, 2012 19:38 Re: 6-mies. Dunieczka szuka DS, zdjęcia s.24 (Wro)

Z minki przypomina mi mojego Szczepcia
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Czw sty 05, 2012 20:02 Re: 6-mies. Dunieczka szuka DS, zdjęcia s.24 (Wro)

turkawka pisze:Z minki przypomina mi mojego Szczepcia

Kto wie? Może to chłopak? Nie zaglądałam pod ogon, ale rozmiarem i delikatnością zdecydowanie przypomina kobitkę :)

michalinadzordz

Post » Pt sty 06, 2012 11:15 Re: 6-mies. Dunieczka szuka DS, zdjęcia s.24 (Wro)

Wiadomości z Zojkowego domku :)
Zojka dalej jest nieśmiała, nie chodzi za bardzo po domu, chowa się od łóżko czy stolik i nie przychodzi na zawołanie...jednak jak tylko da się ja na łózko ociera się, wyciągam mruczy itd:)
Dalej nie mamy imienia, próbowałam ją wołać na parę w nadziei, ze może sama sobie jakieś wybierze, ale nie reaguje..
1 noc spała u nas w sypialni (najczęsciej pod łózkiem), ale odważyła się w środku nocy - tuptała i zagladała we wszystkie kąty. Dzisiaj spała niestety sama w przedpokoju w budce ze wzgledu na to, ze jeszcze nie do konca jestem pewna czy śpiąc w łózku trafi do kuwety. Wczoraj i w środę nie trafila i juz sie bałam, ze będzie kłopot...jednak gdy wczoraj wieczorem wychodziliśmy, a także w nocy została sama (w tymze przedpokoju) to ładnie poszła do kuwety:)
Spróbowałam z mlekiem, bo jednak za mało piła wody - na szczęście nie ma po nim problemów (zdrowa kupka jak w reklamie pedigree;) ) i chętnie pije:)
Poulubiła też małego prosiaczka maskotkę i jak na żadne zawołania nie reaguje, to na komendę "gryź prosiaka" ku radości Wojtka (który nie lubi zadnych rzeczy z Puchatka) leci i podgryza. Teraz akurat grasuje za plecami i próbuje drapaka, bo rzeczony prosiak jest na jego szczycie:>

I zdjęcia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

:1luvu:

michalinadzordz

Post » Pt sty 06, 2012 20:46 Re: 6-mies. Dunieczka szuka DS, zdjęcia s.24 (Wro)

To ostatnie zdjęcie takie strasznie śmieszne ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Pt sty 06, 2012 21:54 Re: 6-mies. Dunieczka szuka DS, zdjęcia s.24 (Wro)

też mi się podoba :D moje ulubione ;) Tak jak Katji to z wytrzeszczonymi oczami :)

michalinadzordz

[poprzednia][następna]