Moje czternaście skarbów cz.1 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 04, 2012 13:03 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

gerardbutler pisze:a jak dawkujesz scanommune? ja daje na kota 1/2 pastylki
otwieram na pol i daje pol
beta glukan ludzki tez tak

Ty przestań wetom kabzę nabijać i nie kupuj tego, bo szkoda kasy.
Beta glukan to jest to samo, tylko dużo tańsze.
Ja tak z 1/2 kapsułki sypię na jedzenie i tak sobie szamią.
Jak chcesz, mogę Ci z 10 sztuk odstąpić.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 04, 2012 13:04 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Gibutkowa pisze:
lidka02 pisze:To prawie tak jak ja bo ząb mnie nap.....a :lol:

Mnie nie ząb, jakieś pół metra niżej ;) Inne bóle znoszę bez tabletek ale jak mnie zaczyna boleć brzuch i robi mi się niedobrze i haftuję od samego zapachu mięsa, które w te dni śmierdzi mi trupem (choćby było najświeższe) to się jeszcze dodatkowo robię strasznie agresywna - nie do ludzi ogólnie. ;) Dlatego trzeba te 3 dni przetrwać na prochach potem jakoś z górki. 8)

Współczuję, w Święta tak miałam.

Erin

Post » Śro sty 04, 2012 13:05 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Gibutkowa pisze:
gerardbutler pisze:
Gibutkowa pisze:
gerardbutler pisze:a co sadzisz o scanomune, immunodol cat
beta glukan ludzki?

Ogólnie beta glukan tylko w dużych dawkach i tylko podawany długotrwale. Na krótkie dystanse g.. daje. Poza tym może wywoływać biegunki, więc nie dla każdego kota taka impreza.
Porównanie skład/cena
1 miejsce ludzki beta glukan
potem długo długo nic ;)
2 miejsce immunodol
3 miejsce scannomune (skład do ceny to jawne zdzierstwo)

a jak dawkujesz scanommune? ja daje na kota 1/2 pastylki
otwieram na pol i daje pol
beta glukan ludzki tez tak

Scannomune podawałam jakieś 2 lata temu, już nie pamiętam. Beta glukan - 1 kapsułka dziennie (zalecenie weta).

aha to u nas kaza 1/2 kapsulki dziennie
po scanomune i beta moje akurat nie maja biegunek
ja podaje scanomune przez 1 0 dni jak antybiotyk dostaja
gerardbutler

Post » Śro sty 04, 2012 13:06 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

A no ale ja daję FIVkowi.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sty 04, 2012 13:06 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Koty zdrowe nie podoba im się zamkniecie nie wiem jak długo jeszcze wytrzymają wet jeszcze szczepionki nie ma , ale jak Fundacja nie przeleje do niego kasy to nie bede miała ich za co zaszczepić bo wczoraj byłam z małą i wet zapłaciłam :( a musze jeszcze piach kupić więc kiepsko moje koty na dwór nie wychodzą i piachu idzie ho ho ...
Białaczkowe koty wariowały rano że aż buda sie trzęsła teraz śpią ...... :)
A maleńka znajdka chyba dam jej na imię Ania po tej dziewczynie co do mnie zadzwoniła , dałam jej na odrobaczenie robali nie widać , kołnierz jej zawadza płaczę , zjadła śniadanko niedługo będzie objadek .Nie boi się kotów , psów i odkurzacza tylko patrzy 8O

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro sty 04, 2012 13:07 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Rezolutna maleńka :P
Mój Psotuś też płakał w zamknięciu, ale nie odważyłam się puścić do reszty.

Erin

Post » Śro sty 04, 2012 13:11 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Piasek tani jest w Lidlu. Ale chyba niezbrylający on jest.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro sty 04, 2012 13:12 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Wet mówił ze kk nie widać oczko to stary uraz więc ją zabrałam do domu , mam nadzieje że będzie ok i moje nic nie załapią .Maleńka siedzi jak taka sierotka jak mnie kiknie to zaraz podchodzi i chce głaski .Kurcze ona taka oswojona a wygląda fatalnie może dzieciaki ją gdzieś oswoili ....

lidka02

Post » Śro sty 04, 2012 13:14 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Ja musze mieć zbrylający kupuje zawsze benka ale teraz już na paczce podrożyli kilka razy i 10l mają u nas droższy o 4zł szok i baba mi mówi że jeszcze będzie droższy to już duża paka 10 l u nas jest po 19zł , a ja to rozsypie i tego nie widać 8O .Myślałam żeby je wyprowadzać do piaskownicy ale każdy po kolei to by mi cały dzień zajęło :ryk:

lidka02

Post » Śro sty 04, 2012 13:15 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

I już widzę wiare za firankami a po chwili biali i do mnie kaftan :lol:

lidka02

Post » Śro sty 04, 2012 13:23 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Benek jest drogi i mało wydajny.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro sty 04, 2012 13:25 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Ale u mnie w mieście właśnie benek jest najtańszy .........bo reszto to mała paczka za 20zł :( to jak ktoś ma sobie jednego kotka...

lidka02

Post » Śro sty 04, 2012 13:26 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Najtańszy to pelet jest, tylko nie każde futro chce robić do sprasowanych trocin :wink:

Erin

Post » Śro sty 04, 2012 13:30 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Miałam trociny to dwa moje wolały łóżko i wróciłam do normalnego , dość że to wydalają to jeszcze mają wymogi w co 8O

lidka02

Post » Śro sty 04, 2012 13:31 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

No niestety, nie ma lekko 8)

Erin

[poprzednia][następna]