IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 03, 2012 21:44 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

herzpl pisze:mam pyutanie na stronie wisi kotek o imieniu lucus nie ma go na kociarni a przy fotce nie ma info DT czy ktos wie co z nim :?: noi chyba trzeba fotke grzybkow wywalic bo juz nie ma piatki :(

Tak owszem.

Lucuś jest jeszcze w swoim DS z którego musimy go wyekspediować gdzieś do nowego domu stałego. Historia długa, lecz zgodnie z umową adopcyjną kota musimy dalej wyadoptować. To jeszcze stara adopcja za czasów NND. Niech wisi - szukamy domu w sumie na cito! Sytuacja skomplikowała nieco. :?

A grzyby - niestety już tylko jeden nam rośnie KOZAK!
MIKUŚ

Post » Wto sty 03, 2012 21:47 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

MIKUŚ pisze:
herzpl pisze:mam pyutanie na stronie wisi kotek o imieniu lucus nie ma go na kociarni a przy fotce nie ma info DT czy ktos wie co z nim :?: noi chyba trzeba fotke grzybkow wywalic bo juz nie ma piatki :(

Tak owszem.

Lucuś jest jeszcze w swoim DS z którego musimy go wyekspediować gdzieś do nowego domu stałego. Historia długa, lecz zgodnie z umową adopcyjną kota musimy dalej wyadoptować. To jeszcze stara adopcja za czasów NND. Niech wisi - szukamy domu w sumie na cito! Sytuacja skomplikowała nieco. :?

A grzyby - niestety już tylko jeden nam rośnie KOZAK!

no a na stronie sa wszystkie do adopcji.ok to zrobie mu ekstra ogloszenie znaczy luckowi

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto sty 03, 2012 21:53 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Herzpl - ogłaszaj zbiórkę na Amanda :| Aż mnie zatkało na sam widok postu Andu-y 8O Oczywiście jest wciąż naszym kotem pod opieką więc pomożemy w miarę naszych możliwości ;)

Andua - bazarek to świetny pomysł :ok: To bardzo pomoże.
MIKUŚ

Post » Wto sty 03, 2012 21:56 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

MIKUŚ pisze:Herzpl - ogłaszaj zbiórkę na Amanda :| Aż mnie zatkało na sam widok postu Andu-y 8O Oczywiście jest wciąż naszym kotem pod opieką więc pomożemy w miarę naszych możliwości ;)

Andua - bazarek to świetny pomysł :ok: To bardzo pomoże.

ok robi sie

herzpl

Post » Wto sty 03, 2012 21:58 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

amando to tarkan :?:

herzpl

Post » Wto sty 03, 2012 21:59 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Reasumując mamy bardzo ciekawą sytuację.

Still - do weta. Oko cieknie. Stan zapalny? :roll:

Kozak - do weta. Zmiana leków. Wciąż smarka "gnojek" mały. Powtórka BiocanM - grzybica i świerzbowiec uszny. Istny horror!!

Dorotka - w trakcie leczenie. Dołączyliśmy do leczenia Zylexis - sprawa jest poważna. Mam nadzieję że się wyliże z tego wszystkiego.

Ksawery - badania krwi. Ma juz potencjalny dom. Niestety musimy go najpierw przebadać. :roll:

Kami - ew. badanie moczu. Hidi zwróc proszę uwagę na to. Jak coś to nie ma na co czekać.
MIKUŚ

Post » Wto sty 03, 2012 22:00 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Na kociarni kilka problemów zdrowotnych (potrzebny fundusz na leczenie;/):

- Still- oko nieładne jakby z jakimś wysiękiem, i obolałe- żywo reagował jak próbowałam je obejrzeć- niestety mógl go któryś z kotów uderzyć w to oko lub sam się o coś ocierał i spowodował jakieś naruszenie/ zakażenie?

- Selena- wysięk z oka

- Kozak- silnie zakatarzony, a termofor prawdopodobnie na smietnik bo caly zardzewialy i przecieka niezaleznie od tego czy sie go zakreci mocno czy nie

- Ksawery- sporo syfu w uszach- osobiście nie widzę poprawy ani żeby pozbywał się świerzba- chyba potrzeba jakiegoś silniejszego leczenia?

Victor dzięki za pomoc i cierpliwe czyszczenie uszu Ksaweremu :ok:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto sty 03, 2012 22:08 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Od tego jestem :D Mam nadzieje, że Ksawery sie bardzo na mnie nie obraził :)

Victor

Od: Sob gru 31, 2011 19:22

Post » Wto sty 03, 2012 22:09 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

herzpl pisze:amando to tarkan :?:

Yes.
MIKUŚ

Post » Wto sty 03, 2012 22:11 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Victor pisze:Od tego jestem :D Mam nadzieje, że Ksawery sie bardzo na mnie nie obraził :)

Ty nie masz być lubiany, masz być skuteczny :ryk: :ryk: (jak mi kiedyś powiedział kontroler biletów chcąc wlepić mi kare )

hidi

Post » Wto sty 03, 2012 22:13 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Hidi - pisałyśmy w tym samym czasie.

Właśnie jeszcze termofory. Trzeba zorganizować termofory :)

A bynajmniej przedłużacz, bo pewien osobnik płci męskiej zorganiował nam poduszki elektryczne !!!

PAWEŁ :1luvu:
MIKUŚ

Post » Wto sty 03, 2012 22:14 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

hidi pisze:
Victor pisze:Od tego jestem :D Mam nadzieje, że Ksawery sie bardzo na mnie nie obraził :)

Ty nie masz być lubiany, masz być skuteczny :ryk: :ryk: (jak mi kiedyś powiedział kontroler biletów chcąc wlepić mi kare )

:ryk: :ryk: :ryk:
on moze i nie musi ale che, przynajmniej ja tak mam :oops: smutno mi jak mnie ktorys nie lubi.poki co obrastam w piorka bo jankes dzisiaj domagal sie odemnie glaskania :kotek:

herzpl

Post » Wto sty 03, 2012 22:17 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

MIKUŚ pisze:Hidi - pisałyśmy w tym samym czasie.

A bynajmniej przedłużacz, bo pewien osobnik płci męskiej zorganiował nam poduszki elektryczne !!!

W tej aptece o której Ci mówiłam on line ;) termofor 2 litrowy kosztuje 15. 20 zeta. za 3 termofory plus koszty przesyłki -56.60

hidi

Post » Wto sty 03, 2012 22:25 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

hidi pisze:

W tej aptece o której Ci mówiłam on line ;) termofor 2 litrowy kosztuje 15. 20 zeta. za 3 termofory plus koszty przesyłki -56.60

a mozemy poczekac dzien dwa moze ktos na fejsie cos podaruje ...

herzpl

Post » Wto sty 03, 2012 22:26 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

herzpl pisze:
hidi pisze:

a mozemy poczekac dzien dwa moze ktos na fejsie cos podaruje ...

pewnie. spoko. też udostępniłam. napisałam tylko tak informacyjnie.

hidi

[poprzednia][następna]