DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 02, 2012 20:57 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Bianka 4 pisze:Smartuniu, napisz kiedy dokładnie ta delegacja pożegnalna będzie potrzebna. Może uda mi się wyrwać na chwilkę, żeby mojego ulubieńca wygłaskać :D

dziękuję w imieniu Sznycelka :kotek: :1luvu:
na pewno napiszę :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sty 03, 2012 8:01 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Fajnie Wam, też bym chciała Sznycelka pożegnać.
Wymiziajcie kicia ode mnie :1luvu:

Co to jest goły leon? 8O

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sty 03, 2012 8:57 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Erin pisze:
Co to jest goły leon? 8O

gumoleum :ryk:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto sty 03, 2012 8:59 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

EdytaB_a pisze:
Erin pisze:
Co to jest goły leon? 8O

gumoleum :ryk:

ech, szkoda.... :roll: :D :D :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto sty 03, 2012 9:02 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Aaa, to takie buty - potwierdzam, dobrze się sprawdza, mam w kuchni.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sty 03, 2012 10:41 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Dzień dobry!

smarti, masz może już jakieś nowe zdjęcia zrobione tym nowym sprzętem? :mrgreen:
Jakby były to bym porobił ogłoszenia...

Adam
aburacze

Post » Wto sty 03, 2012 14:46 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

dzięki Adamie- no właśnie właśnie mój TŻ na razie ćwiczy ustawienia na naszym Smartku i wychodzą takie jakieś beczkowate- typu Smart w centrum a wszystko dookoła niego pijane,jak na beczce prostowane.

a więc musi najpierw się nauczyć wyłączyć to co prawdopodobnie przypadkiem włączył..-dla nas trzeba najprostrzych sprzętów bo odrobine mniej proste niż najprostrze nas przerastają :mrgreen: :ryk:

zdjęć Fila od Pani dalej nie ma-podobno coś z rozdzielczością ale Pani dalej próbuje.

Burania była na prześwietleniu-nie ma żadnego raka :strach: nie ma żadnego ropnia ani w ogóle nic strasznego, a "tylko" zapalenie dookołą ruszającego zabka-czyli jutro pobieramy krew i zaraz potem ząbek idzie out....moja najsłodsza Burania :kotek: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
w krtani ma też wszystko wporzo i w ogóle w kocie wszystko ok ,tylko troszkę gazów w brzuniu od kłaczków prawdopodobnie :D czyli to jej ćwierkanie to taka uroda jak i u Księcia Promysia :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto sty 03, 2012 16:41 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Marzeniu-poszły do Ciebie fotki Fila od Pani-gdybyś mogła wstawić aby były do ogł.
mam nadzieję że z tego wszystkiego co jest da się coś wybrac.

płakać mi się chce jak widzę jaki on tam jest szczęśliwy...

Kocie-można Cię prosić o fb?
Adamie-Pani ogłosiła już podobno Fila jakiś czas temu na gumtree.

smarti

Post » Wto sty 03, 2012 17:06 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Misia duuużo śpi i już nie sika :) wczoraj była pilnowana bo i tak nie mogliśmy spać przez grzejnik ( na szczęście już naprawiony! :ryk: ) ale była grzeczniusia. Przepieknie zjada tabletki ukryte w mięsku, w ogóle się nie muszę męczyć i kombinować :mrgreen:
Obrazek
no ja tu sobie ładnie śpilkam, a mi foty trzaskają...
Obrazek
także z tym aparatem, to prosiłabym się usunąc :lol:

kommy

Od: Wto lis 15, 2011 15:36

Post » Wto sty 03, 2012 22:10 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Dzień dobry w nowym roku :)
jednak kotki dwa to podwójna porcja głaskania, więc nie bardzo miałam czas zaglądnąć :)

na początku: bardzo mi przykro z powodu Pasztecika! :((((( to strasznie smutna wiadomość! :( :( :( :( :( :( :( :(

Zuzka już po 2-gie rujce, miała ją też dwa dni, i też bardzo cichuteńko - ledwo zauważalnie, ale Simbek, jak na faceta przystało zauważył. co do terminu wizyty - zadzwonię za chwilę(środa, czw) , bo na razie jakaś jestem poświątecznie rozlazła i cieżko mi się ogarnąc, choć wiem, że temat b. ważny i pilny. Dziękuję. :*

Simba, jak na króla przedmieścia przystało, opanował sobie najwyższe punkty mieszkania i stamtąd łypie okiem na domowników, Zuzanka woli krzesła i koszyk koło kaloryfera. Rozsmakowały się w mojej kuchni i są strasznie ciekawe, co jemy, często podkradając kęs, kiedy nikt nie patrzy, a sa przy tym tak bardzo zgodne, że zastanawiam się, czy układaja plan działania jakiś czy co?? :evil: pięknie jedzą, pięknie się załatwiają zawsze tam, gdzie trzeba, już opanowaliśmy czesanie grzbietów z kłaków (Simbek ma gęściejszą sierść od Zuzy - są zupełnie inne w dotyku! <szok> ).
Uwielbiaja podkradac ze stołu słomki do napojów i ciągając każde za swój koniec potrafią poniewierać słomkę dobre kilka minut! Simbek już nie gryzie tak żarliwie przy głaskaniu - miauczenie pomogło i jest świetnym sposobem, kiedy koty chcą wejśc Dziecku na głowę (tak, tak - podbierają puzzle, kredki, ostatnio Zuzka ciągnęła lalkę swojej wielkości po domu :))) ) i Kaja miauczy właśnie aby pokazać, ze nie chce takiego zachowania - moim zdaniem fajnie się dogadują, a Ona ma jakieś "narzędzie" aby w razie różnicy zdań coś kotom zakomunikować. Drapią tylko drapak. Asystują przy wszystkim (Zuzka już nawet się ze mną wykąpała, i choć nie była zachwycona, teraz dzielnie sprawdza, czy Pańcia cierpi równie wielkie katusze, jak ona podczas kąpieli - tylko widzę takie uszy i oka znad wanny ciekawskie ;) Simba kocha włazić pod kołdrę, ale szybko mu się tam nudzi i chodzi sprawdzać wszystko, łaskocząc przy tym niemiłosiernie ogonem :)
Ogólnie bardzo je chwalę! Są mądre, sprytne, ciekawe świata i super przylepne! Niby takie same a zupełnie różne! Inna sierść w dotyku, nne oczka, inne temperamenty, inne strefy głaskające, inne głosy, preferencje do spania, sposoby na zabawę - jestem zadziwiona, że dwa kocury, które są bliźniętami, są tak bardzo różne (bo umaszczenie to chyba jeden łączący je szczegół! - no, poza gatunkiem ;) :lol: )
Ale one też między sobą mimo, że czasem są kłótnie i gonitwy jak na wielkiej pardubickiej, są zgrane - myja się wzajemnie, często w ciągu dnia śpią wtulone w siebie (wtedy Córa je przykrywa i czasem łypnie któreś okiem i mruczą) no i ekipa zwiadowcza z nich prima sort.

Przeprazam, ze chaotycznie, ale chciałam jak najwięcej o nich napisać i pisałam spontanicznie :) (i prozę nie wyłapywać mi literówek :PP ;) )
teraz właśnie jedno śpi koło Córy drugie ogrzewa Małżowi stopy myjąc się (a ja zastanawiam się, gdzie się zmieszczę ;) )

Jeszcze raz dużo szczęścia w tym Nowym Roku!

S&Z

Od: Pon gru 12, 2011 13:32

Post » Wto sty 03, 2012 23:16 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Kommy, S&Z nie macie pojęcia jak miło Was widzieć i czytać o moich ukochanych kiciach i ich życiu,oglądac piękne zdjęcia :D :1luvu: :kotek: :1luvu: :kotek: :kotek: :1luvu:

S&Z bardzo proszę -uważajcie aby broń Boże nie połknęły żadnego puzzla ani malutkiego kawałka zabaweczki bo to byłaby tragedia-nawet nie chcę o tym myśleć..

Isiaczek/Misiaczek jest o równo dwa miesiące młodsza od Simbusia i Zuzuni-dlatego myślę że w przyszłym tygodniu dobrze by było zrobić sterylkę najpierw Zuzi a w tydzień potem Isi/Misi-ale oczywiscie czekam na tel.od Was.

Mała która jest u koleżanki Edytki jest rodzoną siostrzyczką S&Z-ciekawa jestem bardzo co u niej..
Marzeniu-może warto by sie dowiedzieć co u trzeciej siostrzyczki Simbusia-pewnie też już rujkuje-miałyśmy tam chyba jechać-może warto by się jakoś delikatnie umówić?

W następnej kolejności trzeba zaplanować sterylke BeBe/Rumby , Misi i Pysi czyli pozostałych trzech siostrzyczek Isi/Misi...

sama nie wiem jak ja się w tym jeszcze nie pogubiłam :roll:

Wysłałam Szalonemu Kotu zdjęcia tłuszczyku Pasztecika-jak wstawi linki to będzie można zobaczyć czego nigdy przenigdy nie wolno robić kotu :cry:

smarti

Post » Wto sty 03, 2012 23:25 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

A to pewne, że to rodzeństwo? Bo szczytniaki malutkie to były przecież z dwóch różnych miotów :)
Plus trzeci - ten, z którego jest Isiaczek :)

Fajne wieści.
FB będzie, oczywiście :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sty 03, 2012 23:30 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

5 było z jednego miotu- Simba,Zuza, Mała Czarna, Czarna Nieśmiałka i mój Charlie-szósta, z innego miotu była właśnie moja ś.p. Punia-taka najmniejsza karliczka-zmarła właśnie po połknięciu uszczelki a połknęła ją nie u mnie a jeszcze wcześniej-zresztą prawdopodobnie dlatego nie rosła.
2 miot był Isiaczka i wszystkie w domkach, a trzeci Coffiowych i w domku jest Zozi1,u mnie Zozi2,Neska i Pedros . Ich siostrzyczka Mokka ,która zmarła miała wadę serduszka.

smarti

Post » Wto sty 03, 2012 23:40 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

smarti pisze:5 było z jednego miotu- Simba,Zuza, Mała Czarna, Czarna Nieśmiałka i mój Charlie-szósta, z innego miotu była właśnie moja ś.p. Punia-taka najmniejsza karliczka-zmarła właśnie po połknięciu uszczelki a połknęła ją nie u mnie a jeszcze wcześniej-zresztą prawdopodobnie dlatego nie rosła.
2 miot był Isiaczka i wszystkie w domkach, a trzeci Coffiowych i w domku jest Zozi1,u mnie Zozi2,Neska i Pedros . Ich siostrzyczka Mokka ,która zmarła miała wadę serduszka.

Ta piątka to była od tej pani, co to chciała je utopić, a jedną sobie zachować? :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sty 03, 2012 23:46 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

chyba nie utopić tylko przyniosła do weta do uśpienia a wet był chyba jakoś blisko schronu i stąd Marzenia na nie trafiła-jakoś tak.
..ale wiele razy myslałam o tym że może nie byłoby ich na świecie gdyby sprawy się wtedy inaczej potoczyły i gdybym nie wzięła ich wtedy na przekór rozsądkowi...
Carla też została oddana do schronu na dwa dni przed porodem i mieli zamiar również uśpić kociaki gdybym ich nie wzięła..
Kociaki Coffi też miały nie żyć...

takie cudowne istotki...teraz wszystkie są takie szczęśliwe, a gdybyśmy się spóżniły choćby o dzień....

smarti

[poprzednia][następna]