Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 02, 2012 14:08 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

kordian pisze:mam nadzieję, że kotkowi się nic nie stało, ale jest to strasznie śmieszne.

http://img.myepicwall.com/i/2011/12/d5b51f8505c21707188a0512db7396d1.gif?1325331689

Może dla ciebie, bo większość z nas miała na DT koty po różnych urazach będących winą takiej nieodpowiedzialności :evil:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pon sty 02, 2012 14:19 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

kordian pisze:mam nadzieję, że kotkowi się nic nie stało, ale jest to strasznie śmieszne.

http://img.myepicwall.com/i/2011/12/d5b51f8505c21707188a0512db7396d1.gif?1325331689

dla prezesa Miko taki skok smiesznym nie byl

viewtopic.php?f=1&t=103183
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pon sty 02, 2012 15:53 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

I tu możemy przejść do pytania :arrow: czy masz zabezpieczone okna :?:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon sty 02, 2012 16:26 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

mimbla64 pisze:
kordian pisze:OK, czyli jutro u weterynarze zrobię mu testy na FeLV/FIV (muszę poczytać co to jest :)), zaszczepię, odrobaczę i zrobię generalny przegląd techniczny :) Dam znać jak poszedł.

Może lekarz Ci to wyjaśni, ale testy w kierunku białaczki i FIV są niewiarygodne u kociąt do 6 miesiąca życia. Kocię może mieć przeciwciała od matki. Jeśli chcesz robić te testy, to może lepiej poczekać. Masz przecież zdrowego kotka. Nie ma on kontaktu z innymi kotami, nie wychodzi. Nie ma pośpiechu. Najważniejsze zaszczepić przeciwko kociemu katarowi i panleukopenii.

Też tak myślałam, wyprowadzono mnie z błędu.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sty 02, 2012 16:45 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Kordian z najszczęśliwszą nie tylko ja mam starcia.Jest wieeele osób na forum.Pobędziesz na miau dłużej to Sam zobaczysz jak tu jest.Czasem miło i dużo dobrych rad,a czasem odwrotnie.
Testów nie Masz co robić dopiero w wieku pół roku.Raczej wątpię by Twój kot miał te wirusy bo matka kotka i ojciec zapewne nie były wypuszczane luzem na dwór.Jaki Twój kot ma charakter?
Podgryza Was?Widziałeś matkę lub ojca kotka?Jeśli tak to w jakich kolorach były?Tak sobie myślę że pewnie matka tylko była :roll: i jego wybrałeś czy tylko jeden był?
Jestem bardzo ciekawska :P ale nie po to by kogoś zjechać :)
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon sty 02, 2012 16:47 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

A ja słyszałam, że do 6 tygodni nie można testować kociąt, albo do 2-3 miesięcy, co wet to rewelacja... Ehh...

Tak czy siak jak wyjdzie minus to masz z głowy kłopot, a jak plus to może być zafałszowany i tyle.
najszczesliwsza

Post » Pon sty 02, 2012 16:56 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Podaję moje źródło-weci z SGGW.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sty 02, 2012 16:59 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

najszczesliwsza pisze:A ja słyszałam, że do 6 tygodni nie można testować kociąt, albo do 2-3 miesięcy, co wet to rewelacja... Ehh...

Tak czy siak jak wyjdzie minus to masz z głowy kłopot, a jak plus to może być zafałszowany i tyle.

Co wet to innaczej np.z odrobaczaniem to niektórzy od 4 tygodni pierwszy raz karzą to robić,a u nas jest tabliczka że od 5 tygodnia życia.(U weta wisi tabliczka :wink: )
Obrazek ,

vailet

Post » Pon sty 02, 2012 17:01 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

A ja wiem, że już od 3 tygodnia można takim preparatem w płynie z Bayera..
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Pon sty 02, 2012 17:10 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Lilianna J-wie pisze:A ja wiem, że już od 3 tygodnia można takim preparatem w płynie z Bayera..

U nas Vethmintem zawsze małe odrobaczają bo Pyrantelum podobno jest nie na wszystko,a jest Batmint? nie wiem jak to się pisze,ale wogóle tu nie stosują bo pytałam.Lilianna tego co piszesz nie znam :roll:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon sty 02, 2012 17:14 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Nazwy Ci nie podam bo za nic się nie doczytam z pisma weta, wiem tylko, że producentem jest firma Bayer.. A do odrobaczania reszty mojego towarzystwa dostaję Pratel
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Pon sty 02, 2012 17:16 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Lilianna J-wie pisze:Nazwy Ci nie podam bo za nic się nie doczytam z pisma weta, wiem tylko, że producentem jest firma Bayer.. A do odrobaczania reszty mojego towarzystwa dostaję Pratel

Tak o piśmie wetów coś wiem :lol: nic nie odczytasz :ryk: wolę na kartce zapisać by wiedzieć co zostało podane.
Obrazek ,

vailet

Post » Pon sty 02, 2012 17:17 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Kocięta odrobacza się Vetmithem :)
najszczesliwsza

Post » Pon sty 02, 2012 17:18 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

ewar pisze:
mimbla64 pisze:
kordian pisze:OK, czyli jutro u weterynarze zrobię mu testy na FeLV/FIV (muszę poczytać co to jest :)), zaszczepię, odrobaczę i zrobię generalny przegląd techniczny :) Dam znać jak poszedł.

Może lekarz Ci to wyjaśni, ale testy w kierunku białaczki i FIV są niewiarygodne u kociąt do 6 miesiąca życia. Kocię może mieć przeciwciała od matki. Jeśli chcesz robić te testy, to może lepiej poczekać. Masz przecież zdrowego kotka. Nie ma on kontaktu z innymi kotami, nie wychodzi. Nie ma pośpiechu. Najważniejsze zaszczepić przeciwko kociemu katarowi i panleukopenii.

Też tak myślałam, wyprowadzono mnie z błędu.

A czego się dowiedziałaś?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon sty 02, 2012 17:53 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

to ten link będzie bardziej neutralny, ale też śmieszny ;)
http://www.youtube.com/watch?v=11xzmHP13fY

vailet Kotek nas podgryza, ale ma dopiero 3 miesiące. Zresztą często my go zaczepiamy, więc chętnie podłapuje tą zabawę. Ale robi to tylko podczas zabawy, uspokoi się i mruczy przy boku bez użycia zębów :) Matka była z wyglądu syberyjką, w miocie było więcej kociaków, nie kojarzę maści, ale na zdjęciach profesjonalnych hodowców były takie umaszczenia. Kotka wybrałem, bo chciałem mieć rudzika. Kotek jest szalony i czasem zastanawiam się, jak takie małe stworzenie może być takie szybkie. Jest bardzo ciekawski, jak go wołam, to przychodzi jak piesek, ale nie zawsze ;) Jest czyścioszkiem, czasem i mnie umyje. Moja córcia czasem go mocniej chwyci, ale jeszcze nigdy nie zrobił jej krzywdy. Wszystko co wisi cieszy się jego ogromnym zainteresowaniem, gardzi Whiskas, dużo śpi, potem wstaje, 15 min szaleństwa i przychodzi się połasić.

kordian

Od: Pt gru 30, 2011 21:45

[poprzednia][następna]