Broszka & Company cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 01, 2012 12:18 Re: Broszka & Company

Beasia pisze:Bardzo się cieszę, że udało się Wam i zwierzakom jakoś dotrwać do rana.
Życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla Ciebie, Tż i zwierzaków wszelkiej maści i gatunku :ok: :)

Nie pozostaje mi nic innego jak przyłączyć się do życzeń :D :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 01, 2012 12:27 Re: Broszka & Company

I ja się przywitam w Nowym Roku,
oby był dla nas lepszy od poprzedniego,
a wszystkie kociaki zdrowe i szczęśliwe :lol:
Obrazek
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie sty 01, 2012 13:31 Re: Broszka & Company

Witam sie w Nowym Roku! :piwa:
Ciesze sie Broszko, ze udalo Ci sie jakos przetrwac te noc...
U mnie za oknem to dawali czadu :evil: dobra godzine!!! Tyle kasy poszlo w dym... ile to jedzonka dla bezdomniaczkow by bylo...
A huk taki... strzelali zaraz pod moimi oknami... Moja kotka nic w sumie sobie z tego nie robila, ale kocur (ten siwy z mojego podpisu) latal po mieszkaniu jak by mu pieprzu w pod ogon nasypali, obijal sie o sciany, myslalam, ze sie zabije :( Nawet dzisiaj jeszcze jak uslyszy jakis szmer, wystarczy butem zaszurac, to podskakuje i leci przed siebie nie patrzac gdzie i na co... :roll:
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Nie sty 01, 2012 15:00 Re: Broszka & Company

Dziękujemy za życzenia :1luvu:

Jeszcze dzisiaj musimy przetrwać resztki fajerwerków, ale to już nie będzie na szczęście taka kanonada tylko raczej pojedyncze.

Kiedy wróciłam w nocy ze stajni to koty w domu spały jakby nic się nie działo 8O
Nie wiem czy już zdążyły się uspokoić i pójść spać czy po prostu fajerwerki mają w głębokim poważaniu :roll:

A tak w ogóle to doszłam do wniosku że już się zestarzałam - jeszcze niedawno nic sobie nie robiłam z zarwanej nocki a dziś nie mogę dojść do siebie po niecałych dwóch godzinach snu :| Czuję się jakbym miała gigantycznego kaca a przecież nie piłam...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie sty 01, 2012 15:37 Re: Broszka & Company

Coś w tym jest:)
Mam koleżankę około 10 lat młodszą i ta patrzy na mnie dziwnie, ze wielu rzeczy nie zrobię a ona jeszcze może, a to jednak latka robią swoje, chociaż jesteśmy jeszcze młódź :kotek:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie sty 01, 2012 17:17 Re: Broszka & Company

Wszystkiego dobrego z Nowym Rokiem :partygirl: :balony:

Cieszę się, że jakoś bezboleśnie u Was ta noc przeszła. U nas jedynie Chrumcia była bardziej zdenerwowana, reszta stada jakoś spokojnie podeszła do huków. Na szczęście :roll:
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Pon sty 02, 2012 9:55 Re: Broszka & Company

Kto to widział taką pogodę i temperatury w środku zimy? U nas jest teraz 11 stopni 8O
Ze stajni wróciłam cała mokruteńka tak się spociłam przy obrządku koni :|
Przyroda i zwierzaki wolnożyjące głupieją: na krzakach pojawiły się spore zielone pąki, latają muchy i komary a koty wolnożyjące już się marcują pełną parą :evil:
W piwnicy warzywa zaczęły porastać i gnić na potęgę, niestety nic się nie przechowa - do wywalenia są ziemniaki, buraki, cebula, jabłka i jakieś 250kg marchwi dla koni która miała wystarczyć do marca :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sty 02, 2012 12:57 Re: Broszka & Company

Ano wlaśnie. A niektórzy postulują, żeby już byla wiosna. Jak tam wolę jak chociaż trochę zimy jest - zdrowiej dla wszystkich.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon sty 02, 2012 14:52 Re: Broszka & Company

felin pisze:Ano wlaśnie. A niektórzy postulują, żeby już byla wiosna. Jak tam wolę jak chociaż trochę zimy jest - zdrowiej dla wszystkich.

Już nawet nie chcę myśleć o tym co będzie się działo w tym roku z powodu totalnego braku mrozu i wymrożenia np różnych insektów - po zbyt lekkiej zimie bardzo dużo kotów wolnożyjących cierpi z powodu chorób przenoszonych przez pchły czy kleszcze bo będzie ich zatrzęsienie :(
Były takie lata kiedy krótka lekka zima powodowała u nas plagi pcheł, kleszczy, komarów, much, mrówek i innego robactwa a także gryzoni (myszy, szczurów) - a takiej ciepłej zimy jak żyję nie pamiętam :roll:

Czytam tu i tam wpisy że jak to dobrze dla kotów wolnożyjących że jest tak ciepło... Szkoda że te osoby nie mają pojęcia jak to się potem na tych kotach odbije :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sty 02, 2012 17:33 Re: Broszka & Company

Masz rację, robactwa będzie znacznie więcej jak już nie pomrozi chociaż trochę. Ale jeszcze przed nami styczeń i luty. A przysłowie mówi: "Idzie luty więc podkuj buty". Może jeszcze będzie prawdziwa zima. Prawdą jest, że koty wolno żyjące maja teraz lepiej bo nie jest im tak zimno, ale co potem? :cat3: :cat3: Pozdrawiamy :1luvu: :roll:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon sty 02, 2012 18:14 Re: Broszka & Company

A potem to będziemy jajka wieszać na choince w wielkanoc, a kocięta urodzone po tym styczniowym marcowanu pozamarzają, jeśli zrobi się zimno.
O komarach i innych robalach nie wspominam - u mnie ciągle w domu koty na jakieś muchy polują :evil:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto sty 03, 2012 9:01 Re: Broszka & Company

Koty nie bardzo chcą jeść karmę z ostatnich zakupów. I to koty wolnożyjące które przecież jedzą ze smakiem właściwie wszystko :|
Wcześniej ta sama karma bardzo im smakowała a teraz żaden kot jej nie chce ruszyć :roll:
Wyszperałam z zakamarków szafki puszkę z poprzednich partii, zaczęłam się przyglądać - i zrobiłam tak: 8O
Kupiłam tą samą karmę co poprzednio tzn ta sama marka i ten sam smak - nazywa się tak samo, wygląda bardzo podobnie, ale przy bliższym przestudiowaniu okazuje się że ma inny skład :roll: :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto sty 03, 2012 9:25 Re: Broszka & Company

Dzięki za pomoc i za to ,że wpadłaś do mnie .Byłaś pierwsza w Nowym Roku :1luvu: Rok zaczął się dla mnie i mojej rodziny bardzo źle,ale to tematy nie na wątek.Mnie pokręciło i słabo chodzę nie mówiąc już o bólach unerwień :(
Nie wiem co oni zaczęli robić z tymi karmami.U mnie też nie chcą jeść.

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto sty 03, 2012 11:00 Re: Broszka & Company

welina pisze:Dzięki za pomoc i za to ,że wpadłaś do mnie .Byłaś pierwsza w Nowym Roku :1luvu: Rok zaczął się dla mnie i mojej rodziny bardzo źle,ale to tematy nie na wątek.Mnie pokręciło i słabo chodzę nie mówiąc już o bólach unerwień :(
Nie wiem co oni zaczęli robić z tymi karmami.U mnie też nie chcą jeść.

Łączę się w bólu - ja też mocno pokręcona i obolała a leki działają tak sobie :|

Oto karma: Animonda Carny Adult o smaku: koktail wielu mięs
Koty nie chcą jeść tej gdzie jest 85% wołowiny i Anti-Protect
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto sty 03, 2012 11:06 Re: Broszka & Company

Tak coś się dzieje z karmami.Kupuje te co uwielbiały,a teraz podchodzą i zagrzebują :roll: I ja łączę się w bólu.Żadne leki nie pomagają.Bóle unerwień całego ciała,a teraz doszła jeszcze dyskopatia :( Może ty bierzesz jakieś dobre leki to napisz mi na PW.

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

[poprzednia][następna]