DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 02, 2012 1:14 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

bo jak wynika z mojego poprzedniego postu z cytatem z onetu-koty należy mieć jak najwcześniej,a stąd wynika już prosty wniosek że...kotów nigdy za wiele...

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: .... :kotek: :kotek: :kotek: ....... :kotek: :kotek: .................. :kotek: ..........................
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 02, 2012 1:58 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

A ja sobie dzisiaj słuchałam takiej fajnej audycji w radio... no i tam było takie coś:

"Chyba już można iść spać, dzis już się nic nie wydarzy,
chyba już można się położyć - marzeń na jutro trzeba namarzyć..." :D :D

Dobranoc! niech pierwsza noc w tym roku będzie pełna marzeń... :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon sty 02, 2012 7:19 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

nic no, zamknęliśmy maleństwo na noc w łazience, przez pół nocy była grzeczniutka i spokojna, jak zaczęła się już bardzo denerwować to ją wypuściłam (mam za miękkie serce, żeby mojego dzieciaczka tak zamykać, wiem, że krzywda jej sie tam nie stanie, ale no po prostu serce się kraje... ;/) i już grzecznie przespała resztę nocy obok mnie :). Isiaczek dość mało miaukoli, na szczęście :D.
Oj, no nie wiem jak z tym hormonem... boję się, że źle na nią podziała, z drugiej strony jak będzie sikać w te naszą biedną kanapę 2 tygodnie to nam zakwitnie :(. Provera na recepte chyba jest? u weterynarza dostanę, czy muszę iść do lekarza i kombinować?
Kupiliśmy Vitopar w zoologicznym (tylko to mieli) na te siuśki, ale nie działa jakoś super, chyba podejdę do weta i popytam o te środki co mi polecacie :)
w ogóle tragedia ta rujka... aż smutno na Misię patrzeć, jak taka "połamana" chodzi :(

kommy

Od: Wto lis 15, 2011 15:36

Post » Pon sty 02, 2012 9:38 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Witam :D
smarti nieśmiało poproszę o foty czarnuchów, Funia do ogłoszeń i Milki i Krówki też jeśli już są gotowe do adopcji. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon sty 02, 2012 10:54 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Witam Noworocznie.
Mało mnie ostatnio jest na Miau (czytam, mało piszę) pracy full, koniec roku.... u nas wszystko do 0 trzeba czyścić.

Melduję, że Lalunia jje jak smok, ofutrzona pięknie, puchatek taki czarny. Dalej nieznosi Tośki i omija ją wielkim łukiem. Kocha mnie miłością wielką (tak przynajmniej mi się wydaje :D ) Układa sie do głaskow jak małe dziecko i pięknie mruczy.

Co do rujki Małej Czarnj nic nie wiem , dopytam i odpowiem.
UUU po tym co przeczytalam o Isi to już wiem co czeka mnie z Tośką......

Przeraziła mnie historia Pasztecika (*) i teraz bardziej musze uważać na stan tłuszczyku Franka. Na szczęście odkąd jest Tośka ma on duuużo ruchu :)

Jeszcze raz wszystkiego naj dla Smartinkowa i przyjaciół.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon sty 02, 2012 11:25 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Oj smutno Edytka jak jesteś tak rzadko a więc tym bardziej fajnie że jesteś chociaż czasem :D -Wszystkiego Najnajnaj Noworocznie !!

Provera jest na receptę więc trzeba receptę wziąć u weta bo wtedy podobno wychodzi taniej niż gdyby wziąć u ludzkiego lekarza.

Po tej Proverze nic jej się strasznego nie stanie-w każdym razie nic zauważalnego poza tym że rujka ustanie.
Tak naprawdę to muszę zapytać dlaczego weci mówią aby pierwszą rujkę dac przeżyć kotce a nie tłumić.
dziś zapytam..

A Vitopar nie daje zbyt wiele-to znaczy on rozkłada zapachy ale nie odstrasza,czyli kicia może zrobić w to samo miejsce-dobre jest to co Alareipan poleca i co mówi Gibutkowa. Ja mam też Urine-off mały spray od weta i dobrze niweluje zapachy ale one wszystkie to nie są odstraszacze a tylko rozkładacze zapachu.
Ja prywatnie myślę że jak ona tak bardzo lejkuje to bym jej hormon dała bo bez przesady-to może być trudne do wytrzymania..
ale nawet jeśli tego nie zrobisz to możesz być spokojna-po sterylce posikiwanie przejdzie w ciągu kilku dni albo nawet od razu.

Marzeniu-planujemy aby Milkę dać razem z Kałbojsikiem/Maciusiem do weta na miejsce Sznycelka-bo ponoć Kałbojkowi zaczyna się katarek a Milce słabo mija mimo leków skierowanych. A więc Kamil chce się blizej kiciom przyjżeć,no i u mnie miejsce nie bardzo jest dla kotków powracających bo mi burzą układ stada-nie ma się co oszukiwać-po takim czasie to są prawie zupełnie obce koty dla moich tymczasków..
mam wprawdzie nadzieję że Mila z Kałbojsikiem choć trochę się pamiętają i to lepsze dla Kałbojsika niż być samemu albo w wielkim stadzie u mnie w którym jest Funio-mogliby się nie pogodzić.
Ale najpierw musi pójść Sznycelek a Botwinka coś się nie odzywa-dziś do Niej zadzwonię..

A Krówka właśnie kończy rujkę a więc będzie sterylka wkrótce.

Zdjęć Fila nie dostałam-piszę znowu do pani bo bez zdjęć ani rusz...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon sty 02, 2012 15:05 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

wiem,dzięki ale mnie chodzi o foty z ds-u Fila-podobno jest ich mnóstwo.

smarti

Post » Pon sty 02, 2012 15:06 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Marzenia11 pisze:A ja sobie dzisiaj słuchałam takiej fajnej audycji w radio... no i tam było takie coś:

"Chyba już można iść spać, dzis już się nic nie wydarzy,
chyba już można się położyć - marzeń na jutro trzeba namarzyć..." :D :D

Dobranoc! niech pierwsza noc w tym roku będzie pełna marzeń... :wink:

Hmm.. kto wie a może gdzieś tam ktoś marzy o Marzeni :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sty 02, 2012 15:42 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

smarti pisze:wiem,dzięki ale mnie chodzi o foty z ds-u Fila-podobno jest ich mnóstwo.

No toć mówię, że wrzucałam ;)

Obrazek Obrazek

I Twój post z Marzeni zdjęciami wątku Paluchowego ;]

smarti pisze:...jupi... :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

Marzenia11 pisze:Fotorelacja czyli FILEMON w swoim domku! :D :D :D :piwa: :piwa: :piwa: :ok: :ok: :ok:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sty 02, 2012 15:53 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Ale ten Filemonek śliczny :1luvu:
Misia dostała PromonVet, zjadla bez grymaszenia tabletkę schowaną w kawałku wątróbki ;).
Ale jak to mówią, jak nie urok to sra... to przy odpowietrzaniu kaloryfera stara uszczelka pokruszyła się doszczętnie i leje nam się ciurkiem woda z grzejnika ;////

kommy

Post » Pon sty 02, 2012 16:53 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

hahaha na pewno :D mało, że lejący kot, to teraz jeszcze lejący kaloryfer :D o spaniu możemy zapomnieć, bo co mniej wiecej 40 min trzeba wymieniać miskę, a "pogotowie" hydrauliczne dopiero jutro rano może przyjechać ;). Przynajmniej Isiaczka zamykać nie trzeba będzie w łazience na wypadek lania, bo będę mogła jej pilnować :D

kommy

Post » Pon sty 02, 2012 20:40 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

teraz to by Ci nawet lejący kot nie przeszkadzał :ryk:

Mam wiadomość że:

Po Sznycelka przyjeżdza narzeczony Botwinki w weekend bo Botwinka jest chora. Ja go wiozę na Centralny-delegacja pożegnalna mile widziana :D

Filemonek ma czas prawie do końca miesiąca bo mieszka teraz z panią a pan wynajmuje mieszkanie do końca miesiąca,jednak pani chce przed powrotem pana zedrzeć ściany z alergenu-podobno jest jakaś firma która to robi. I pani wyrzuca też dywany i meble-niezła jazda...
Dlatego będę jutro prosiła o fejsbuczka dla Fila bo jeszcze czekam na obiecane foty od pani ( alareipan chyba mu robi podwieszane allegro ) a jeśli fajny domek się nie znajdzie to wezmę kotka do siebie-może do weta...fajnie mieć taki awaryjny tdt w dodatku u weterynarza :ok: ja to chyba jestem jednak "w czepku urodzona" :D

No i muszę lada dzień zabrać Kałbojsika-do siebie lub do weta-wtedy z Milką.
czekamy więc na wyjazd Sznycelka i potem pomyslimy który z powracających kotków gdzie będzie szczęśliwszy...

czy ktoś wie coś o wyprzedażach gołego leona?

bo postanowiliśmy wyłożyć kiciom podłogi gołym leonem aby łapek na betonie nie zdzierały i szukam najtańszego bo to jednak ze 300 m kw. będzie :roll:

smarti

Post » Pon sty 02, 2012 20:55 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Smartuniu, napisz kiedy dokładnie ta delegacja pożegnalna będzie potrzebna. Może uda mi się wyrwać na chwilkę, żeby mojego ulubieńca wygłaskać :D
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]