DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 01, 2012 18:03 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

ok-to czekam na tel a tymczasem wielkie buziaki dla słodkiej panieneczki Obrazek

i jeszcze- bo potem zapomnę-czy Isiaczek ma w umowie że jest zaczipowany?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sty 01, 2012 18:12 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

tak, w umowie (i w książeczce) jest wklejony kod z nr chipa, jest też informacja o wpisaniu do bazy danych save animal i Urzędu Miasta Warszawy :)

kommy

Od: Wto lis 15, 2011 15:36

Post » Nie sty 01, 2012 20:07 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

a to super !
bo już nie wiem od którego kicia zaczęłam czipować :roll:
stanowczo mam za dużo kiciów :ryk:

ale stąd wniosek że zaczęliśmy od Carlowych czyli od rodzeństwa Isiaczka ale BeBe chyba nie jest czipowana-muszę zapyać domku BeBe...wstyd normalnie :oops: sklerozka :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie sty 01, 2012 20:08 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Przecież mozesz sprawdzić w umowach :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sty 01, 2012 20:18 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

rzeczywiście :roll: ale ja jestem przytomna.. :oops: a przecież prawie nic nie piłam 8O :ryk:

smarti

Post » Nie sty 01, 2012 20:19 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

smarti pisze:a przecież prawie nic nie piłam 8O :ryk:

a może to dlatego? :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie sty 01, 2012 20:20 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

chyba stanowczo tak :!: :!: :!:

smarti

Post » Nie sty 01, 2012 20:59 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

a mam jeszcze pytanie... może jest jakiś sposób, żeby Isiaczek nie znaczyła terenu? nie wiem jak mogłabym to opanować, dzisiaj dopiero raz siknęła, ale wczoraj w nocy aż 6 razy... boję się, że jak to się utrzyma przez całą rujkę to się potopimy :lol: ma ktoś może jakąś radę?

edit: no, juz nie raz ;)

kommy

Od: Wto lis 15, 2011 15:36

Post » Nie sty 01, 2012 23:32 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Niestety, ciężko to ogarnąć. Taka jest cecha rujki ;)
Można ograniczyć jej teren, ale dla kota to będzie spora krzywda.

Widzę, że dużo zmian. Oby było jak najlepiej, dużo najlepszych adopcji w Nowym Roku!

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie sty 01, 2012 23:55 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Kommy-masz wybór-możesz od dziś czy od jutra zacząć dawać jej proverę-przez 3 dni po 1 tabl potem 3 dni po pół.
rujka skończy się najdalej pojutrze.
ale to zawsze jest hormon i mówią że to dla takiej młodej kici niekorzystne-jak to hormon...
także albo przetrzymac, zaciskająć zęby-a jak się skończy posikiwanie to spryskać wszystkie miejsca gdzie posikała biologicznym neutralizatorem który rozkłada do zera zapach moczu(słowo-do zera ! ), albo polec, dac za wygraną na starcie i zastosowac hormon.
wybór należy do Ciebie :D

smarti

Post » Pon sty 02, 2012 0:05 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

Jeśli podasz hormony i po wyciszeniu w szybkim czasie (tygodnia na przykład) zrobisz sterylkę to powinno byc ok.

smartinku - nie chciałam, ale życie mnie zmusiło :mrgreen: do otworzenia prezentu od dt smarti :mrgreen: :piwa: :piwa: :piwa:

Marzenia11

Post » Pon sty 02, 2012 0:49 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

no przecież pre-zenty są po to aby je otwierać :piwa: :piwa: :piwa:

smarti

Post » Pon sty 02, 2012 1:11 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

dziś w onecie;

"Choć sprawienie dziecku kota może ochronić je przed alergią w przyszłości, w przypadku dorosłych futrzany domownik może nawet podwoić ryzyko rozwoju reakcji immunologicznej - informuje "Journal of Allergy and Clinical Immunology".

Wnioski te płyną z analizy przeprowadzonej wśród ponad 6 tys. dorosłych Europejczyków, z których na początku nikt nie był uczulony na kocią sierść. W krwi osób, które w ciągu dziewięciu lat trwania obserwacji sprawiły sobie kota, częściej obserwowano wystąpienie przeciwciał wskazujących na rozwój reakcji alergicznej. Odsetek uczuleń wciąż pozostawał jednak mały.

Cztery na dziesięć osób, u których pojawiły się przeciwciała, przyznały, że zaczęły odczuwać objawy alergii, gdy w pobliżu znajdowały się zwierzęta - zwraca uwagę prowadzący badania dr Mario Olivieri ze Szpitala Uniwersyteckiego w Weronie.

Potwierdzono ponadto, że osoby, które w dzieciństwie miały w domu kota, były w znacznie mniejszym stopniu narażone na alergię w porównaniu z osobami, u których zwierzęta te zagościły po raz pierwszy.

Naukowcy podkreślają, że jeżeli w wieku dorosłym mamy astmę i/lub alergię, powinniśmy dobrze zastanowić się zanim nabędziemy kota, a zwłaszcza zanim wpuścimy go do pomieszczenia, w którym śpimy. Okazało się bowiem, że do rozwoju reakcji alergicznej dochodziło jedynie wtedy, gdy kot miał dostęp do sypialni."
Ostatnio edytowano Pon sty 02, 2012 1:12 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Pon sty 02, 2012 1:12 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

smarti pisze:no przecież pre-zenty są po to aby je otwierać :piwa: :piwa: :piwa:

tylko dlaczego potem jest dwa razy więcej kotów w domu? 8O :roll: :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pon sty 02, 2012 1:13 Re: DT Smarti 7- Nowy Rok....

kommy pisze:a mam jeszcze pytanie... może jest jakiś sposób, żeby Isiaczek nie znaczyła terenu? nie wiem jak mogłabym to opanować, dzisiaj dopiero raz siknęła, ale wczoraj w nocy aż 6 razy... boję się, że jak to się utrzyma przez całą rujkę to się potopimy :lol: ma ktoś może jakąś radę?

edit: no, juz nie raz ;)

Przeczekać a po ciachnięciu użyć tego http://www.ecodor.pl/Wiadomosci/Latest/ ... onany.html
Działa rewelacyjnie :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]