ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 30, 2011 21:08 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Malgosia Wroc pisze:Ptysiaki dziś przeżyły pierwszą wizytę u weterynarza we Wrocławiu 8O

Zabrałam je, przez to ich miauczenie w kuwecie. Młoda Pani weterynarz zbadała kociaki, stwierdziła, że może jeszcze nie są przyzwyczajone do mojego mieszkania i nowego żwirku i byc może to przez niego marudzą. Ponadto zostały kolejny raz odrobaczone i umówione na 2 porcję szczepionek :ryk:

Ponadto balbinka dziś ma dzień dbania o figurę... Rano jak dałam im jeść, a było to koło 7 rano, coś tam dziubła, dziś zostałam wcześniej wypuszczona z pracy i byłam koło 14 i od mojego powrotu do godziny 18:30 - 19 nic praktycznie nie jadła... Jednak dziś gotowałam im kurczaka i zjadła skórę... Nie żebym panikowała, ale wolę, aby to z mojej decyzji nie jadły - w sensie, że albo zjedzą, albo były głodne, niż jak same mają sobie uprawiać dni głodu bez mojej wiedzy... A na marginesie Ptysiu oczywiście wyczyścił michy za siebie i Balbinke :lol: :lol:

Aaa Ptysie były dziś ważone 8)
"maleństwo" Ptyś waży (końcówki nie pamiętam) 2 200 g 8O 8O 8O 8O "maleństwo" 3,5 miesięczne....
drugie "maleństwo" Balbinka (też nie pamietam końcówki) 1 800 g 8O 8O 8O i ponownie to 3,5-miesięczne kocie..

Mam dosłownie małe lwy, bądź z racji umaszczenia, małe pantery w domu 8) 8)

8O Jakby nie liczyć to masz ponad cztery kilogramy "maleństw" :lol: słodkich maleństw :ryk:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pt gru 30, 2011 21:45 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Oczywiści, z drobnym szczegółem, że to większe "maleństwo" je za 2 a nawet 3 kociaki, a to mniejsze "maleństwo" je jak pół kociaka... Nie żebym narzekała, ale wydaje mi się, że ta moja laska przesadza z tym odchudzaniem w tym wieku.... Dbrze, że choć skórę z tego udka zjadła.. A nie chce jeść nic... ani przysmaków, które jeszcze wczoraj wcinała i to na wyścigi z Ptysiem, ani kuraka nie chciała jeść (w sensie mięsa...) może jutro się jej poprawi...

Malgosia Wroc

Od: Nie lis 20, 2011 15:30

Post » Pt gru 30, 2011 22:01 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

8O 8O 8O no to juz ladna waga jak na takie "malenstwa" :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt gru 30, 2011 23:54 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Małgosia , masz nie złe nieMaleństwa :1luvu: Balbinka faktycznie nie może się odnaleźć :cry: smutno mi i szkoda mi Balbinki ,ale wiem że z Ptysiem pokona swoje lęki :ok: dobrze ,że Balbinka ma Ptysia :1luvu: .... i super Małgosiu, że rozwiałaś u weta swoje wątpliwości - jesteś SUPER MAMUSIĄ :1luvu:
ucałuj i mocno utul ode mnie Ptysie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Sob gru 31, 2011 0:13 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

no widzicie, to jest najlepszy przyklad na to, ze najlepiej brac dwa koty, bo im latwiej sie zaaklimatyzowac. Byloby znacznie gorzej zapewne, gdyby Balbinia byla sama.... :roll:

Balbisiu, kotuniu slodka, kotuniu kochana :1luvu: wszystko bedzie dobrze :ok:

Kociara82

Post » Sob gru 31, 2011 10:43 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Kociaki mnie dziś obudziły o 6 rano - tak wstaje jak ide do pracy nie w sobotę... :evil: Dałam im ugotowanego kurczaka z ryżem - to co jedli u Animalon :) Balbinia zjadła, nie dużo, ale zjadła, a teraz co chwila pakuje mi się na kolana :P Ptyś cały czas jest na etapie - "miauczę i żebram o jedzenie - JESTEM TAAAKI GŁODZONY MIAAAAUUUU" I udaję, że nie widzi pełnych mich.. Ale po wczorajszej rozmowie z Panią Weterynarz - to już nie ze mną te numery Bruner 8) 8) 8) 8) Z chodzeniem po stole też jesteśmy do przodu :1luvu: ale to akurat zasługa koleżanki, która mi podpowiedziała, żę kotom pokazuje się swoją wyższość w sposób jaki matka robi - czyli bierze się za skórę na karku i ściąga się ze stołu - i POMOGŁO :twisted: :twisted: :twisted: Teraz wystarczy, że jak sa na stle powiem donśnym tonem ich imie - momentalnie schodzą :D oczywiście jeszcze popracujemy - Moniśka naoglądała się filmów o kotach i ciut o behawiorystyce wie, takie tam pierdoły jak z tą skórą na karku, ale pomocne :D i co najważniejsze DZIAŁA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Malgosia Wroc

Post » Sob gru 31, 2011 11:12 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Witajcie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Sob gru 31, 2011 11:51 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Malgosia Wroc pisze:Kociaki mnie dziś obudziły o 6 rano - tak wstaje jak ide do pracy nie w sobotę... :evil: Dałam im ugotowanego kurczaka z ryżem - to co jedli u Animalon :) Balbinia zjadła, nie dużo, ale zjadła, a teraz co chwila pakuje mi się na kolana :P Ptyś cały czas jest na etapie - "miauczę i żebram o jedzenie - JESTEM TAAAKI GŁODZONY MIAAAAUUUU" I udaję, że nie widzi pełnych mich.. Ale po wczorajszej rozmowie z Panią Weterynarz - to już nie ze mną te numery Bruner 8) 8) 8) 8) Z chodzeniem po stole też jesteśmy do przodu :1luvu: ale to akurat zasługa koleżanki, która mi podpowiedziała, żę kotom pokazuje się swoją wyższość w sposób jaki matka robi - czyli bierze się za skórę na karku i ściąga się ze stołu - i POMOGŁO :twisted: :twisted: :twisted: Teraz wystarczy, że jak sa na stle powiem donśnym tonem ich imie - momentalnie schodzą :D oczywiście jeszcze popracujemy - Moniśka naoglądała się filmów o kotach i ciut o behawiorystyce wie, takie tam pierdoły jak z tą skórą na karku, ale pomocne :D i co najważniejsze DZIAŁA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jeszcze trochę i nie będziesz musiała budzika nastawiać :D masz takie dwa słodkie,żywe budziki-po co ci mechaniczne.Ja kiedyś miałam taki żywy budzik,skakała na klamkę i w ten sposób wpadała do pokoju z głośnym miaukiem jakby chciała powiedzieć TY JESZCZE ŚPISZ?Dopiero jak odchyliłam kołdrę,żeby sobie weszła to rozumiała że jest wolna sobota lub niedziela i można sobie poleniuchować :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Sob gru 31, 2011 12:35 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Jak wspomninałam...

Ptyś jest w domu, Balbińcia jeszcze nie...

Obrazek

Malgosia Wroc

Post » Sob gru 31, 2011 12:53 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Cześć słodziaczki :1luvu: miziaczki :1luvu: jak patrzę na te zdjęcia , to tak chciałabym wyciągnąć rękę i was wygłaskać :1luvu: i tak razem utulić :1luvu: i szepnąć na uszko,że wszystko będzie dobrze :ok: Ptysie - sielanka się skończyła i teraz trzeba sie wziąść do roboty . Pilnie się uczcie i słuchajcie Dużej :ok:
Małgosia - proszę przekaż specjalnie dla Ptysia i Balbinki tulanki :1luvu:

A drapią ci kanapę albo coś innego?
Obrazek

animalon

Post » Sob gru 31, 2011 13:06 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Kanapa w moim mieszkaniu jest 1 i praktycznie zawsze rozłożona, bo na niej śpie - wiem mały leniuszek ze mnie :)

A kociaki drapią, ale krzesła - te na których śpią oraz dywany...

Malgosia Wroc

Post » Sob gru 31, 2011 13:23 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Ja w pokoiku mam dywanik z grubym, chropowatym spodem . I 1/2 dywaniku zaciągałam na drugą i tym samy robił się jeden ogromny drapak dla kociaków. Moje koty są w w 7-mym niebie :1luvu: . Ale mam jeszcze jeden praktyczny drapak - czasami w hipermarketach sprzedają takie pseudo wycieraczki do butów - takie cieńkie i często prujące się , ale świtne są do drapnia. Koszt ich to zaledwie 2 PLN- :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Sob gru 31, 2011 13:44 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

buhaha,nooo,poco baterie marnować jak masz w domu żywe budziki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wszystkiego Najlepszego Maleństwa :1luvu: :1luvu: :1luvu: w Nowym Roku ,no idla Duzych też ,tych DT i waszej

WITAMY

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob gru 31, 2011 19:26 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Wszystkim wszystkiego naj naj naj w Nowym 2012 Roku :1luvu: :1luvu:

Kiciom dużo miłości a Opiekunom dużo cierpliwości :1luvu: :1luvu:

Malgosia Wroc

Post » Sob gru 31, 2011 22:06 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Obrazek
wszystkiego dobrego, kociego w Nowym Roku, zdrowka przede wszystkim Obrazek

Kociara82

[poprzednia][następna]