Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Alex405 pisze:....Dziś oddałam drugi raz mocz na posiew. Tym razem tylko z kuwety, ale nie miałam możliwości zawiezienia jej dziś na pobranie z pęcherza. Mam nadzieję, że wyjdzie coś konstruktywnego...
Alex405 pisze:No i mamy prawdziwy posiew: wyhodowano:
1. enterococcus
2. klebsiella![]()
Obydwa mało wrażliwe i to na inne antybiotyki. Sol będzie więc dostawać 2....
Alex405 pisze:Musimy spróbować z antybiotykami. Fakt, że mocz mógł być zanieczyszczony, bo zebrałam go z kuwety, ale i tak tam załatwia się tylko ona. Być może te enterokoki są zanieczyszczeniem, bo raczej nie sądzę, żeby szalała u mnie klebsiella...A przynajmniej nie chciałabym, żeby tak było.
Raczej musicie. Zwłaszcza, że poprzedni wynik posiewu, w całej swej niedoskonałości, jest zgodny z obecnym.Alex405 pisze:Musimy spróbować z antybiotykami....
Alex405 pisze:Nikt już do nas nie zagląda...
Od wczoraj Sol ma ruję:( Przestała jeść, co martwi mnie szczególnie także dlatego, że dostaje antybiotyki w jedzeniu. Jest przeszczęśliwa będąc w pobliżu moich rezydentów, w przeciwieństwie do nich. Ponieważ jedynie Morsik nie chce jej zamordować, przytula się do niego i śpią razem. Najgorsza sytuacja jest z moją kotką - Tosia warczy na Sol i atakuje ją, gdy ta jest w pobliżu. Gdy wypuszczam ją z łazienki, Tosia ucieka pod łóżko:(
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 79 gości