Miś-Mauryś

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Iwona11 pisze:Nie dziwię się kotu, że padł, po takiej lekturze...
Kocia Mama Ewa pisze:Aha, bardzo ważne, a zapomniałam napisać -
Weroniczka ma jakąś narośl na dziąśle z lewej strony na dole. Ma też bardzo jasny kolor dziąsełek, czy ona miała robione wszystkie testy?
Iwona11 pisze:Gosiu, p.doktor poleciła następujące suche karmy:
1) i/d Hills
2) EN Purina
3) Intestinal Royal
ale niekoniecznie muszą być właśnie te, mogą być też inne suche "jelitowe"
Iwona11 pisze:Po wizycie u weta z Aiszą (Diabełkiem):
Aisza ma lamblie, test kupki dał wynik słabo-pozytywny, co oznacza, że trzeba zastosować leczenie. Innych pasożytów nie ma. Temperatura w normie, pani doktor nie stwierdziła też żadnych innych problemów.
Leczenie:
Aniprazol - 1/8 tabletki 1 raz dziennie przez 7 dni (tabletki są już podzielone na dzienne dawki)
Pro-kolin pasta - 2 razy dziennie po 1 ml (pół strzykawki), trzeba nabierać do strzykawki, żeby nie zanieczyścić tuby, bo może się przydać dla innych kotów.
Dzisiaj leki zostały podane podczas wizyty.
Założyłam kartę leczenia, leki są w witrynie opisane.
Po zakończonej kuracji ponownie zbadać kupę.
Inne koty nie powinny mieć kontaktu z kupami Aiszy. Wypuszczanie z boksu w tej sytuacji jest ryzykowne, trzeba naprawdę uważać. Jeżeli sierść w okolicy będzie zabrudzona, a inny kot to zliże, to też może się zarazić.
Zalecenia co do karmy - nie podawać mokrego, najlepiej karmić suchą karmą "jelitową"
Gosiu, p.doktor poleciła następujące suche karmy:
1) i/d Hills
2) EN Purina
3) Intestinal Royal
Michałowa w przyszłym tygodniu też powinna mieć zbadaną kupę, żeby sprawdzić czy są efekty leczenia.
gosiakot pisze:Iwona11 pisze:Gosiu, p.doktor poleciła następujące suche karmy:
1) i/d Hills
2) EN Purina
3) Intestinal Royal
Iwona , bardzo CI dziekuje za pomoc dla Aiszy , oczywiscie kupie jedzenie dla malutkiej i dostarcze do kch zaraz jutro.
Mam prosbe do osob ktore posiadaja numery telefonow do nowych wlascicieli trzech wyadoptowanych diabelkow .
BARDZO PROSZE O ZAWIADOMIENIE NOWYCH WLASCICIELI ze kociaki moga miec lamblie . Jesli nie macie czasu sie tym zajac bardzo prosze o przekazanie mi numerow telefonow to ja zadzwonie do ludzi. Trzeba im pomoc w doprowadzeniu kotkow do zdrowia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: fruzelina, Google [Bot] i 652 gości