Moderator: Estraven
Gibutkowa pisze:poza tym spotkałam się też z opinią weta-profesora (nie wiem czy tak do końca mnie przekonuje) że kot powyżej roku jest w stanie sam przewalczyć FIPa
BUDRYSEK pisze:gerardbutler pisze:pytałam o to!!weterynarze powiedzieli że sciąganie płyny spowoduje szybszy jego wylew spowrotem!
plyn musi byc sciagany
mikela pisze:O kurcze, nie wiedziałam...Zawsze wszyscy radzili koci, jako bardziej skuteczny. A i przecież droższy znacznie
Gibutkowa pisze:poza tym spotkałam się też z opinią weta-profesora (nie wiem czy tak do końca mnie przekonuje) że kot powyżej roku jest w stanie sam przewalczyć FIPa
Toż to rewelacja byłaby! Do tej pory wszyscy twierdzili niemal zgodnie(no, dr Addie miała pewne wątpliwości, tego co pamiętam), że kot, który wyzdrowiał z FIPa, to kot, który FIPa nie miał.
Kto to był, jeśli możesz zdradzić, Frymus?
Jana pisze:BUDRYSEK pisze:gerardbutler pisze:pytałam o to!!weterynarze powiedzieli że sciąganie płyny spowoduje szybszy jego wylew spowrotem!
plyn musi byc sciagany
A jednak nie musi. Wręcz nie powinien.
gerardbutler pisze:objawy: bladosc wychudzenie, brak apetytu
duzy brzuch, pienisty zolty plyn w brzuchu to ksiazkowe objawy fipa.........
Maryla pisze:Jana pisze:BUDRYSEK pisze:gerardbutler pisze:pytałam o to!!weterynarze powiedzieli że sciąganie płyny spowoduje szybszy jego wylew spowrotem!
plyn musi byc sciagany
A jednak nie musi. Wręcz nie powinien.
no chyba ze powoduje juz wielki dyskomfort - uciska narzady, zalewa płuca
ale to jest niestety moment o podjeciu decyzji o eutanazji
gerardbutler pisze:a te albuminy i globuliny to z czego sie robi? z krwi?
kotka do usuniecia plynu zbrzucha musiala by bys uspiona co przy jej stanie odwodnienia i zaglodzenia jest ryzykowne
gerardbutler pisze:objawy: bladosc wychudzenie, brak apetytu
duzy brzuch, pienisty zolty plyn w brzuchu to ksiazkowe objawy fipa.........
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 82 gości