Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 17, 2011 8:55 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

Oj, tam... ciocia Fanszeta obiecała 'najlepszy domek' znaleźć, wiec kotek spokojny :1luvu:

Swoją drogą - zdarzają sie adopcje takich kotków?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob gru 17, 2011 9:14 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

Zdarzają ;)
Jeszcze się pewnie zdziwicie, jak sobie będzie radził z tym kicaniem :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon gru 19, 2011 9:37 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

Ciocia Fanszeta strasznie zaniedbała Czarusia :oops:. Mam za małą głowę, mieści mi się tylko określona liczba kłopotów. Ale postaram się poprawić.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon gru 19, 2011 20:17 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

A wyobrażasz sobie siebie z większa głową ? :strach:

Co u kicaczka?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto gru 20, 2011 0:45 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

morelowa pisze:A wyobrażasz sobie siebie z większa głową ? :strach:

Co u kicaczka?

Martwię sie nim. Strasznie mnie to przybiło.
Tyle czasu, staran, tyle nadzieji i nic z tego nie wyszło. :(

Czaruś poczuł sie zagrożony przez Wiesię, w swej pozycji beniaminka.
Strasznie na nią fuczał i chował sie przed nią. Od wczoraj nadal fuczy, ale widać, że jest nią zainteresowany.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Czw gru 22, 2011 17:09 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

Jakby jakieś zdjęcia Czarusia i Wiesi... to byłoby miło :D

Obrazek

morelowa

Post » Pt gru 23, 2011 3:10 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

morelowa pisze:Jakby jakieś zdjęcia Czarusia i Wiesi... to byłoby miło :D

Jeśli wszystko zaskoczy, to moze jutro jakieś fotki będą,
a jak nie to całe święta przed nami.
nie wyjeżdżam, bo gdzie znajdę opiekunkę do niepełnosprawnych kocich dzieci ?
Obrazek

kotika

Post » Pt gru 23, 2011 17:36 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

Pewnie wszyscy Cię kochają, ale plus jest taki, że będziesz z tymi, którzy kochają Cię najbardziej... , co nie? :1luvu:

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 24, 2011 13:11 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

morelowa pisze:Pewnie wszyscy Cię kochają, ale plus jest taki, że będziesz z tymi, którzy kochają Cię najbardziej... , co nie? :1luvu:

Kochają? :lol: no, może malenka Wiesia, mimo wszystko...
Czaruś, którego nosiłam kiedyś codziennie na kroplówki (jak można kotu wbijać igły w łapki!), którego woziłam do dalekiej lecznicy
(kłuli tam i usypiali kotka, potem nie wiadomo co robili), cały czas myję mu doopkę, suszę suszarką, jak on może mnie kochać ?
Syczy na mnie i fuczy.

Nie jest ważne, że dostaje najlepsze jedzonko, że dostaje pyszną pastę z witaminkami, że dostaje kocie przysmaki i kocie zabawki, to się nie liczy.
Obrazek

kotika

Post » Nie gru 25, 2011 19:12 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

OKI pisze:Zdarzają ;)

Wiem, ma mnie to pocieszyć, ale wcale nie pociesza.
Czaruś chciałby bawić się z Wiesią, a gdy dokica do niej, jej już nie ma, już w innym miejcu podrzuca myszkę,
gdy tam dokica, ona już biegnie w inne miejsce... :(

Najbardziej jest szczęśliwy, gdy Angelek chwilę się z nim pobawi, ale on też wolałby się ganiać,
więc szybko rezygnuje z zabawy z zajączkiem.
Czaruś dostał fajną zabaweczkę w prezencie, później zrobimy fotki, narazie w jego ulubionym koszyku z wikliny. :D

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Czw gru 29, 2011 13:23 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

Pozdrawiam biedulka :1luvu: :1luvu: :1luvu: Strasznie to przykre, co go spotkało. Może zabiegi (fizykoterapia) by mu pomogły??? To duże koszty, ale gdyby tak dołożyć grosz do grosza... To byłaby dla Czarusia jakaś szansa..
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Czw gru 29, 2011 13:44 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

TAK :?: Byłaby taka szansa? Był konsultowany pod tym kątem?
hmm... żeby choć bardziej uruchomić..

Obrazek

morelowa

Post » Czw gru 29, 2011 13:45 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

A, a jak on z kuwetą? Pisałaś, że może jakaś niska... I co? wchodzi, czy jak ?

Obrazek

morelowa

Post » Pt gru 30, 2011 1:13 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

morelowa pisze:A, a jak on z kuwetą? Pisałaś, że może jakaś niska... I co? wchodzi, czy jak ?

Zamówiłam mu taką dla kociąt, ale narazie jeszcze z niej nie korzysta, ale to dopiero kilka dni.
Myślę, że się uda, próbuję go uczyć. Bardzo by to odciążyło mój budżet bo podkłady w takiej ilości, strasznie go wykańczają.
Potrzebuję też zawsze dużo czasu na sprzątnięcie klatek, co jest uciążliwe rano, przed pracą.
Obrazek

kotika

Post » Pt gru 30, 2011 9:46 Re: Uraz kręgosłupa! Następny zajączek. Będzie tylko kicał.

kotika pisze:
OKI pisze:Zdarzają ;)

Wiem, ma mnie to pocieszyć, ale wcale nie pociesza.
Czaruś chciałby bawić się z Wiesią, a gdy dokica do niej, jej już nie ma, już w innym miejcu podrzuca myszkę,
gdy tam dokica, ona już biegnie w inne miejsce... :(

Najbardziej jest szczęśliwy, gdy Angelek chwilę się z nim pobawi, ale on też wolałby się ganiać,
więc szybko rezygnuje z zabawy z zajączkiem.
Czaruś dostał fajną zabaweczkę w prezencie, później zrobimy fotki, narazie w jego ulubionym koszyku z wikliny. :D

Obrazek

U mnie też tak było - na szczęście była też spora grupka młodzieży kociej, więc zawsze któreś mu poświęciło chwilę uwagi, zanim się znudziło.
Poszedł do domu z 'dobrze zadbanymi' 3 kotami 9-11 latek. I choć miałam pewne obawy, czy to nie za stare towarzystwo, to wyszło jak najlepiej ;) Młody je 'maltretuje' zmuszając do ruchu (wszystkim 3 się poprawiły wyniki badań po miesiącu od dokocenia :mrgreen: ), a jednocześnie seniorki jednak zbyt leniwe, żeby szybko przed nim zwiewać :lol: Przy tym całkiem opiekuńcze się okazały - sielanka po prostu :)

Co do kuwety, to póki był izolowany, miał właśnie taką kocięcą, niską. Ale wypuszczony na mieszkanie natychmiast się wpakował do największej krytej - z wysokim wejściem :roll: I uznał, że to właściwe miejsce :twisted: I nie, nie było to zgrabne wkicanie do środka, raczej mozolne wgramolenie - ale i tak dzielnie się do niej gramolił ;)

Podkładów używam takich http://www.doz.pl/apteka/p48933-Molinea ... ann_30_szt są cieniuteńkie, ale na kocie potrzeby wystarczą, a cena nie zabija.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

[poprzednia][następna]