Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 29, 2011 11:58 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Uważałabym z czosnkiem - nie wszyscy lubią i jak nie będzie alternatywy to będzie lipa :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw gru 29, 2011 12:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

AYO pisze:Uważałabym z czosnkiem - nie wszyscy lubią i jak nie będzie alternatywy to będzie lipa :roll:

To fakt. Zazwyczaj upewniam się wcześniej co do preferencji konsumujących :roll:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Czw gru 29, 2011 12:02 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Do gotującego się brokuła warto dodać pół łyżeczki cukru - brokuł zachowa żywozielony kolor :mrgreen:
Albo spaghetti z owym brokułem w sobie z sera pleśniowego?

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Czw gru 29, 2011 12:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Przestaw proporcje - daj wedliny i ze dwie sałatki a na ciepło strogonowa 8)
Ciasto kup po prostu w sprawdzonym miejscu albo daj lody :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw gru 29, 2011 12:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

grunt, że ja lubię czosnek 8)

Satyr77 pisze:Ja podam szybki przepis. W googlach wpisujesz żarcie na wynos kraków, dzwonisz pod wybrany numer i zamawiasz :ryk:

ten pomysł już był :P

spaghetti z tuńczykiem - pycha i ja tak uwielbiam, ale
no własnie nie wiem, czy oni ... itd

z tymi brokułami to całkiem miły pomysł - jak znam siebie na pewno przypalę płatki migdałowe, ale może zdąży się wywietrzyć zanim przyjdą?
(spaliłam pestki dyni, które suszyłam w piekarniku na kolację halloweenową - dwukrotnie spaliłam, eh)

te pierogi TŻ pana Patmola strasznie mnie korcą
a jakby tak pierogi zrobić dziś, a jutro je zapiec?

a może ja ich wezmę i przyjadę do którejś z was, która w kuchni świetnie śmiga? :mrgreen:

różne pierogi?
to takie polskie danie
tylko, czy TŻ Patmola zdąży przyjechać :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw gru 29, 2011 12:07 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

pozytywka pisze:aaa
a ten łosoś to nie na ciepło?

Niee - wędzony na zimno.
Mogę dać ci przepis na rybę zapiekaną z brokłami - też niedużo roboty -i na ciepło.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw gru 29, 2011 12:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

te pierogi TŻ pana Patmola strasznie mnie korcą
a jakby tak pierogi zrobić dziś, a jutro je zapiec?

Bardzo dobrze moja droga ale przy tym jest dopiero pieprzenia :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw gru 29, 2011 12:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

miałam doczytać, nie doczytam, bo ja w robocie z głodu umrę czytając o takich przysznościach :mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw gru 29, 2011 12:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

pozytywka pisze:jak znam siebie na pewno przypalę płatki migdałowe, ale może zdąży się wywietrzyć zanim przyjdą?
(spaliłam pestki dyni, które suszyłam w piekarniku na kolację halloweenową - dwukrotnie spaliłam, eh)
Nie można ;) okropny efekt wizualny i w smaku czuć węgielek ;) Stoisz nad patelnią
i cały czas mieszasz - tylko ok. 3-5 min (zależy od patelni).

pozytywka pisze:a może ja ich wezmę i przyjadę do którejś z was, która w kuchni świetnie śmiga? :mrgreen:
Zapraszam - kocham gotować. Skoro jestem dziś pierwszy dzień w pracy po świętach, to może być to ostatni w tym tyg. :mrgreen: Z chęcią pójdę w gary :mrgreen:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Czw gru 29, 2011 12:17 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

załamka, panie dzieju

a może ciasto francuskie (gotowiec) i coś w to zawinąć i spalić w piekarniku?
Plus te przekąski, co wcześniej były wymienione?

ja sobie całkiem spoko radzę na kuchennej niwie, jak się tylko nie spinam :roll:
Pisałam może, że znowu przepieprzyłam barszcz wigilijny? :twisted:
A to trudne u nas w domu, bo większość lubi pieprzny.
Przy czym ja sama do gotowania w ogóle pieprzu nie dodaję, chyba, że ziołowy.
Coś mi świta, żeśmy z jeżozwierzem trochę nad tym barszczowym garem cudów nawyczyniali i to raczej później, niż wcześniej, jak nam już więcej gwiazd świeciło na niebie, niż zwykle w gwiazdozbiorach bywa :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw gru 29, 2011 12:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Gotowe ciasto francuskie kroisz w paski na -+ dwa palce, posypujesz kminkiem i grubą solą, lekko skręcasz, żeby powstał paluszek i pieczesz.
W wersji na słodko cukier i cynamon 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw gru 29, 2011 12:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

znowu kupa roboty :roll:

:ryk:

nie dostałam ANI JEDNEJ książki od aniołka :evil: (co za parszywiec z niego, no)
więc mam mnóstwo niezagospodarowanego czasu - właściwie mogę go poświęcić na polu (bitwy) kulinarnym :twisted:

Biedni ludzie, a oni pewnie marzą o marchwii i brokułach :lol:

pozytywka

Post » Czw gru 29, 2011 12:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Zmień anioła koniecznie - ani jednej? 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw gru 29, 2011 12:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

no :evil:

pozytywka

Post » Czw gru 29, 2011 12:41 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

a ja zamawiałam lustrzankę :evil: i nie dostałam :evil:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]