ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 29, 2011 0:43 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Małgosiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: witaj w klubie ....

no i czas spojrzeć prawdzie w oczy :

Sposób rozumowania psa i kota

Główną cechą odróżniającą kota od psa jest sposób myślenia o człowieku:

Pies myśli: daje mi jedzenie, mieszkam w jego domu, mogę spać w jego łóżku – jest moim bogiem!
Kot myśli: daje mi jedzenie, mieszka w moim domu, może spać w moim łóżku – jestem jego bogiem!
:ryk:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Czw gru 29, 2011 10:31 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

buhaha,kapitalne :ryk: :ryk: :ryk:

Animalon,a wydarzenie na fb Miśków to zostawić,tylko tytuł zmienić,czy odwołać?
na razie zmieniłam tytuł
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw gru 29, 2011 12:15 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Myszolandia, myślę że usunąć, coby w błąd nie wprowadzało, dziękuję :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Czw gru 29, 2011 16:06 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Malgosia Wroc pisze::ryk:

Początkowo bałam się tym miauczeniem w kuwecie, ale dziś już mniej miauczą i pomiałkują - szczególnie Balbinka... Stwierdziłam wczoraj, ze to połączenie emocji z podróży, z tęsknotą za Animalon i jej kociakami, a do tego nowe miejsce, nowe zapachy, nowa Opiekuńcza Pańcia :1luvu:
Oczywiście jeśli sytuacja będzie się powtarzać to przejdę sie do weterynarza, bo nie wiem czy One tak mają z tym pomiaukiwanie, czy może ich brzusie bolą po zmianie jedzonka... Aaa i oczywiście grzecznie obserwuję Balbinię, bo rano kichała, jak przyszłam z pracy też ze 2 razy kichnęła, ale teraz jest spokój :D

A poza tym jak dziś wróciłam z pracy był FOCH Balbini, podejrzewam, że jutro jak wrócę będzie to samo... ewentualnie WIĘKSZY FOCH :ryk: ale się przyzwyczają :1luvu: Na razie znalazłam przekąski, które smakują jednemu i drugiemu i zaczęliśmy 1 klasę kociej podstawówki - "nie chodzimy po stołach" :1luvu: :1luvu: jak same zejdą dostają nagrodę, jak je ściągnę to nie dostają :1luvu: :1luvu: ciekawa jestem czy okażę się dobrym Belfrem 8) 8) 8)

Małgosiu zapamiętaj to sobie,że niedługo to sama nie zauważysz kiedy to ty pójdziesz do 1 klasy w szkole "Jak wychować sobie Dużą" nauczycielami będą oczywiście Ptysie :ryk: :ryk: :ryk:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw gru 29, 2011 16:54 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Na razie nie jest źle :) Owszem skaczą po stole, ale powiem dość mocno - nie czytać głośno, ale dosadnym głosem i schodzą :) ale wiem, żę jeszcze dużo pracy przede mną :)

Malgosia Wroc

Od: Nie lis 20, 2011 15:30

Post » Czw gru 29, 2011 19:22 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Obrazek
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Czw gru 29, 2011 20:37 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Witam się wieczorkiem z Ptysiolami i urobioną po pachy Małgosią :1luvu: Buziaki słodziaki dla ciasteczek poproszę 100x
Obrazek

animalon

Post » Czw gru 29, 2011 20:39 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Małgosia pewnie ćwiczy maluchy, albo odwrotnie :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt gru 30, 2011 10:11 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Akurat żadna nie zgadła :mrgreen:

Miałam wczoraj gościa - koleżanka przyszła zobaczyć na żywo Ptysie, a potem byłam umówiona z inna znajoma na wieczorne ploty. Skończyło się na tym, że wróciłam o 23 do domu, a Ptysie wyspane elegancko chciały sie bawić...

Niestety muszę przejść na opcję mało "humanitarnej" Mamusi i popołudniami nie dawać im spać. Jak się przemęczą tak od 17 do 22 to prześpią cała noc :ryk: Sprawdziłam w środę 8) 8) Jak wróciłam nie dałam im pospać tak koło 20, tylko wymęczyłam do 22 i spały do 6 rano :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: no z małym przebudzeniem o 1 w nocy na mizianko, ale za chwilkę znów smacznie spały :ryk: :ryk: :ryk:

Malgosia Wroc

Post » Pt gru 30, 2011 10:17 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Całuję Ptysie :1luvu: ...
Obrazek

animalon

Post » Pt gru 30, 2011 12:08 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Pt gru 30, 2011 12:14 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Malgosia Wroc pisze:Akurat żadna nie zgadła :mrgreen:

Miałam wczoraj gościa - koleżanka przyszła zobaczyć na żywo Ptysie, a potem byłam umówiona z inna znajoma na wieczorne ploty. Skończyło się na tym, że wróciłam o 23 do domu, a Ptysie wyspane elegancko chciały sie bawić...

Niestety muszę przejść na opcję mało "humanitarnej" Mamusi i popołudniami nie dawać im spać. Jak się przemęczą tak od 17 do 22 to prześpią cała noc :ryk: Sprawdziłam w środę 8) 8) Jak wróciłam nie dałam im pospać tak koło 20, tylko wymęczyłam do 22 i spały do 6 rano :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: no z małym przebudzeniem o 1 w nocy na mizianko, ale za chwilkę znów smacznie spały :ryk: :ryk: :ryk:

Jak Ptysie zareagowały na gości i czy goście byli zachwyceni Ptysiami? :D

rudy kociak

Post » Pt gru 30, 2011 14:17 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Ptys jak przystało na mężczyznę od razu.. zaczął się do Moniki łasić :twisted: branie na rączki, głaskanie i takie tam :kotek: Natomiast Balbincia jak na nią przystało początkowo przyglądała się bacznie - ona jest taka wyciszona, motorem napędowym tego związku jest Ptyś, a ona go w wielu rzeczach naśladuje :)
A potem nawet sama zaczęła podchodzić do Monisi, aby ją głaskała i nawet pozwoliła się wziąć na rączki :piwa: Ona jest indywidualistką, ale dzięki Ptysiowi jest grzeczniutka i nie jest charakterna. Nawet jak nie chce być na rękach to schodzi, nie gryzie i nie drapie :) ale bardziej zastanawia się nad tym czy do kogoś podejść czy nie, Ptyś idzie na żywioł :ryk: :ryk: :ryk: Byle ktoś go miział :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Malgosia Wroc

Post » Pt gru 30, 2011 16:11 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Malgosia Wroc pisze:Ptys jak przystało na mężczyznę od razu.. zaczął się do Moniki łasić :twisted: branie na rączki, głaskanie i takie tam :kotek: Natomiast Balbincia jak na nią przystało początkowo przyglądała się bacznie - ona jest taka wyciszona, motorem napędowym tego związku jest Ptyś, a ona go w wielu rzeczach naśladuje :)
A potem nawet sama zaczęła podchodzić do Monisi, aby ją głaskała i nawet pozwoliła się wziąć na rączki :piwa: Ona jest indywidualistką, ale dzięki Ptysiowi jest grzeczniutka i nie jest charakterna. Nawet jak nie chce być na rękach to schodzi, nie gryzie i nie drapie :) ale bardziej zastanawia się nad tym czy do kogoś podejść czy nie, Ptyś idzie na żywioł :ryk: :ryk: :ryk: Byle ktoś go miział :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No to rośnie ci kot salonowy :lol: a Balbi myślę,że też rozkręci się ma taki fajny wzór do naśladowania braciszka :wink:

rudy kociak

Post » Pt gru 30, 2011 20:56 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Ptysiaki dziś przeżyły pierwszą wizytę u weterynarza we Wrocławiu 8O

Zabrałam je, przez to ich miauczenie w kuwecie. Młoda Pani weterynarz zbadała kociaki, stwierdziła, że może jeszcze nie są przyzwyczajone do mojego mieszkania i nowego żwirku i byc może to przez niego marudzą. Ponadto zostały kolejny raz odrobaczone i umówione na 2 porcję szczepionek :ryk:

Ponadto balbinka dziś ma dzień dbania o figurę... Rano jak dałam im jeść, a było to koło 7 rano, coś tam dziubła, dziś zostałam wcześniej wypuszczona z pracy i byłam koło 14 i od mojego powrotu do godziny 18:30 - 19 nic praktycznie nie jadła... Jednak dziś gotowałam im kurczaka i zjadła skórę... Nie żebym panikowała, ale wolę, aby to z mojej decyzji nie jadły - w sensie, że albo zjedzą, albo były głodne, niż jak same mają sobie uprawiać dni głodu bez mojej wiedzy... A na marginesie Ptysiu oczywiście wyczyścił michy za siebie i Balbinke :lol: :lol:

Aaa Ptysie były dziś ważone 8)
"maleństwo" Ptyś waży (końcówki nie pamiętam) 2 200 g 8O 8O 8O 8O "maleństwo" 3,5 miesięczne....
drugie "maleństwo" Balbinka (też nie pamietam końcówki) 1 800 g 8O 8O 8O i ponownie to 3,5-miesięczne kocie..

Mam dosłownie małe lwy, bądź z racji umaszczenia, małe pantery w domu 8) 8)

Malgosia Wroc

[poprzednia][następna]