Szyszka odeszła-zostal ból i pustka...żegnaj kiciu:((((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 28, 2011 22:21 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Alienor, wysłałam Ci pw.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Śro gru 28, 2011 22:24 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

mrr pisze:Dostałam sms od gerardbutler. Kotka żyje; conva mokrego (pasztetu) nie chce jeść.
No trzeba spróbować z proszkiem.

Myślałam, żeby zamówić dziś w Krakvecie, ale nie pamiętam maila ani hasła do mojego konta :roll: ... W jakim innym internetowym można kupić Convalescence w proszku?
Edit: Widzę w innych sklepach, ale dostępne za 5-7 dni. Znalazłam na Allegro: http://allegro.pl/royal-canin-convalesc ... 01372.html
Mogę zamówić, ale czy ktoś mógłby dołożyć 40 zł (ja ze swojej strony daję 50)?

Gerardbutler pyta, co jeszcze może podać. Żółtko może? :?:

A na Krakvecie mają? Bo coś nie widzę, a mam tam konto i mogłabym zamówić. Tylko, jakby nie sprzedawali pojedynczo tylko w takich zbiorczych opakowaniach jak na Allegro, to nie dam rady... :oops: :(
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Śro gru 28, 2011 22:26 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

mikela, na stronie mają: http://www.krakvet.pl/royal-canin-conva ... -2000.html sprzedawane pojedynczo
Mogę Ci przesłać 50 zł, gdybyś miała zamówić u nich. Tyle że do KV warto zadzwonić, czy faktycznie mają w magazynie to, co wisi na stronie... różnie z tym u nich bywa.

mrr

Post » Śro gru 28, 2011 22:47 Re: koteczka

gerardbutler pisze:
NIGDY NIE WYDAM KOTA DO DOMU WYCHODZACEGO

Ja też... No chyba, że kota który nie może być w domu, ale wtedy trzeba szukać jak najbezpieczniejszego miejsca.

Czasu nie da się cofnąć, ale można tym razem postąpić inaczej.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro gru 28, 2011 22:54 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

mrr pisze:mikela, na stronie mają: http://www.krakvet.pl/royal-canin-conva ... -2000.html sprzedawane pojedynczo
Mogę Ci przesłać 50 zł, gdybyś miała zamówić u nich. Tyle że do KV warto zadzwonić, czy faktycznie mają w magazynie to, co wisi na stronie... różnie z tym u nich bywa.

cholera, nie zadzwonię stąd... :(
zwykle u nich kupuję za pobraniem, więc nie ma z tym problemu, ale racja. Jakbyś mogła, to daj znać, ja już rano mogę zamówić, dołożę się oczywiście i prześlę dowód wpłaty mailem.
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Śro gru 28, 2011 23:00 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Dogadałam się z gerarbutler - jutro z rana wysyłam priorytetem jedno opakowanie. recovery z odrobiną wody ciepłej nie chce jeść - będzie próbować wszystkiego aż mała co załapie. Niby po operacji kiepskie perspektywy, ale kicia jest kontaktowa, przymilna, po kroplówkach ma się jej na życie :ok: Więc ona walczy, my walczymy też :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 28, 2011 23:07 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Jakby co ja też mam conva. Alienor jeśli masz więcej to oddam Ci potem, bo Wy też wciąż potrzebujecie.

No i miksowany kurczak z zółtkiem. Ja dawałam jeszcze bielucha z zółtkiem.
A do conva dodawałam siemie lniane.
Do picia można dawać rosół z kurczaka. Przy moim wychudzonymi odwodnionym dawałam tez wode z miodem. W książce o kotach wyczytałam, żeby podawać po troszeczku ale ciągle.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro gru 28, 2011 23:18 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Niestety - w domu mam tylko jedna dużą torebkę conva w proszku. Część problemu polega na tym, że kicia ma zatkany cokolwiek nosek a nie da sobie go oczyścić - w trakcie narkozy był wyczyszczony, ale znów pełen. Ona w ogóle każde dotknięcie łebka traktuje jak zagrożenie :? .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 28, 2011 23:24 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Można koło miejsca gdzie leży położyc waciki z olbasem albo innym inhalatorem.
Albo dać ja do transporterka przykryc kocem i dac koło transporterka garnek z zaparzonym majerankiem. Można też maść majerankową maznąć pod nosem.
Inhalacje moga byc z solą też. Ja czasem jak już majeranek byl chłodniejszy dosypywałam troche soli bocheńskiej.
Kiedyś przy maluchahc próbowałam inhalatora ale najwygodniej było nasycic pudło i włożyć tam maluszki, bo syku inhalatora się bały.
Trzymam kciuki.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro gru 28, 2011 23:28 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

mikela pisze:
mrr pisze:mikela, na stronie mają: http://www.krakvet.pl/royal-canin-conva ... -2000.html sprzedawane pojedynczo

cholera, nie zadzwonię stąd... :(
zwykle u nich kupuję za pobraniem, więc nie ma z tym problemu, ale racja. Jakbyś mogła, to daj znać, ja już rano mogę zamówić, dołożę się oczywiście i prześlę dowód wpłaty mailem.

mikela, zadzwonię jutro - ale pojęcia nie mam, o której będę mogła. W każdym razie dam znać, jak tylko się dowiem.

mrr

Post » Śro gru 28, 2011 23:44 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Moja córka jedzie na sylwestra do Wadowic lub w okolice wadowic. Rano z nią porozmawiam i dam znać, może mogłąby cos przewieźć przed weekendem. Z Zółtaczki wyszedł Karmel ( ode mnie) u kocurii. Miał salmonelle.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro gru 28, 2011 23:50 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Ja Funiowi robię inhalacje tak, że zagotowuję wodę w dużym garnku, wkraplam na wrzątek kilka (5-7) kropli Inhalolu (tańszy niż olejek Olbas, może być zresztą Amol czy coś takiego) i zamykam kota razem z tym garnkiem w kabinie prysznicowej, żeby pooddychał powietrzem pełnym pary i ulatniających się olejków. On spokojny kocurek jest, więc sobie siedzi na ręczniku dopóki nie otworzę kabiny (na ogół ok. 20 minut, aż woda ostygnie i olejki się ulotnią). Nie musi być oczywiście kabina, byle było małe i w miarę szczelne pomieszczenie, żeby się para za szybko nie rozłaziła.
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro gru 28, 2011 23:51 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Tosza pisze:Moja córka jedzie na sylwestra do Wadowic lub w okolice wadowic. Rano z nią porozmawiam i dam znać, może mogłąby cos przewieźć przed weekendem. Z Zółtaczki wyszedł Karmel ( ode mnie) u kocurii. Miał salmonelle.

Tosza, to bardzo Cię proszę o waidomość, czy mogłabym przekazać conva!!!

mrr

Post » Czw gru 29, 2011 0:03 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

kciuki za koteczkę :ok: :ok: :ok:
jest prześliczna i podziwiam za trud w jaki wkładasz by uratować te biedactwo :kotek: :kotek:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw gru 29, 2011 0:37 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Lidka pisze:Można koło miejsca gdzie leży położyc waciki z olbasem albo innym inhalatorem.
Albo dać ja do transporterka przykryc kocem i dac koło transporterka garnek z zaparzonym majerankiem. Można też maść majerankową maznąć pod nosem.
Inhalacje moga byc z solą też. Ja czasem jak już majeranek byl chłodniejszy dosypywałam troche soli bocheńskiej.
Kiedyś przy maluchahc próbowałam inhalatora ale najwygodniej było nasycic pudło i włożyć tam maluszki, bo syku inhalatora się bały.
Trzymam kciuki.

Olbas to olejki eteryczne a tego chyba nie wolno :roll:
Ja stosowałam właśnie majeranek ale jest też woda morska - Disnemar (to dla dzieci, nie dla dorosłych, ma być w niebieskiej butelce) i tym można psikać. Ładnie oczyszcza nosek - np. przed karmieniem samym psiknąć. Do dostania w każdej aptece.
A inhalację robię tak że wkłdam kota do transportera, zakrywam cały transporter ręcznikami, wkładam do transportera rękę trzymając kubek z zaparzonym majerankiem, obwijam ręcznikami rękę nadgarstek tak żeby para z majeranku nie uciekała z transportera i tak sobioe siedzę z tą ręką w transporterze trzymając napar. Trochę niewygodnie ale efekt fajny. Potem jak już wyjmuję kubek z naparem to transporter jeszcze dobre 15 minut przykryty żeby powietrze za szybko się w środku nie oziębiło i kot się nie przeziębił (nie mówiąc o przeciągach jak się otworzy drzwi do pokoju/łazienki czy gdzie tam jest kot.

Dajcie adres na PW, wyślę jutro rano zestaw moich kocich jedzeniowych wynalazków ;)
Ostatnio edytowano Czw gru 29, 2011 0:43 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 2 razy
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]