Szyszka odeszła-zostal ból i pustka...żegnaj kiciu:((((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 28, 2011 20:54 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

tak kochana szkoda jej.................jak se pomysle ze gdyby moja kumpela nie szla tamtedy z psem to ta kotka umarla by z glodu.
albo rozszarpal by ja pies.................tak bardzo mi jej zal.................
gerardbutler

Post » Śro gru 28, 2011 20:57 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

a powiedzcie znacie jakies przypadki zeby kot wyszedl z kompletnego zaglodzenia i zoltaczki? szczerze,ja nie,,,,,,
mam bardzo zle przeczucia
gerardbutler

Post » Śro gru 28, 2011 20:58 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Obrazek

komórka... :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro gru 28, 2011 21:00 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

sama skora .sucha jak pergamin
koteczka byla odwodniona oczki zapadniete...............
gerardbutler

Post » Śro gru 28, 2011 21:00 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

ja wysyłam z komórki sobie na mail, zapisuję w jakimś folderze i stamtąd już wiadomo.. :wink:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro gru 28, 2011 21:04 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

gerardbutler pisze:a powiedzcie znacie jakies przypadki zeby kot wyszedl z kompletnego zaglodzenia i zoltaczki? szczerze,ja nie,,,,,,

Mam nadzieję, że właśnie ta koteczka z tego wyjdzie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Śliczna burasia. Oby jej się udało :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Śro gru 28, 2011 21:08 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

znikam do domu.musze sprawdzic co z kicia.
'mam nadzieje ze zyje.................nie wiem czy jutro bede na necie sami wiecie nie mam w domu korzystam u znajomych
gerardbutler

Post » Śro gru 28, 2011 21:15 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Piszę oficjalnie, żeby nie było, ze kręcę coś :wink: zaproponowałam mikela i gerardbutler , że mogę pośredniczyć finansowo czyli mikela wpłaci pieniążki na moje konto , a ja wyślę do gerardbutler tą kasiorkę przekazem pocztowym.

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Śro gru 28, 2011 21:37 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Jak ewentualnie conwa przesłać?
Może ktoś jedzie?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro gru 28, 2011 21:39 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

U nas się ostatnio nie udało :( Żółtaczka to zły znak, bardzo zły. Ale mam nadzieję że kicia da radę.
Poszperam w szafce może mam jeszcze jaką saszetkę conva.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 28, 2011 21:44 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

gerardbutler pisze:a powiedzcie znacie jakies przypadki zeby kot wyszedl z kompletnego zaglodzenia i zoltaczki? szczerze,ja nie,,,,,,

Gerardbutler - byłam zaangażowana w uratowanie jedego kociaka, który był w masakrycznym stanie. Miał pól roku, ważył 60 dkg, był odwodniony i taką ilością chorób, że chyba żaden z parametrów badań nie był w normie. Załączam Ci zdjęcie, jakie lecznica dostała w podziękowaniu za uratowanie życia Alusiowi - to tak ku pokrzepieniu, udaje się :ok:

Obrazek
Aluś ma się dobrze i waży już 4 kg.

Gagga - a ja mogę się podłączyć do Twojego finansowego pośrednictwa :?: Nie mam szansy na odwiedzenie poczty w najbliższych dniach z racji obowiązków zawodowych, a przelew netowy mogę zrobić jutro rano.

Edit: powiększyłam ostatnie zdanie :wink:
Ostatnio edytowano Śro gru 28, 2011 22:01 przez Aleksandra59, łącznie edytowano 1 raz

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro gru 28, 2011 21:55 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Potrzebne koniecznie dokładne badania krwi. Mój lekarz mówi, że jak jest żółtaczka i płyn, to żeby najpierw właśnie zdiagnozować wątrobę, a dopiero potem ewentualnie zakładać FIP.

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro gru 28, 2011 22:07 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Dostałam sms od gerardbutler. Kotka żyje; conva mokrego (pasztetu) nie chce jeść.
No trzeba spróbować z proszkiem.

Myślałam, żeby zamówić dziś w Krakvecie, ale nie pamiętam maila ani hasła do mojego konta :roll: ... W jakim innym internetowym można kupić Convalescence w proszku?
Edit: Widzę w innych sklepach, ale dostępne za 5-7 dni. Znalazłam na Allegro: http://allegro.pl/royal-canin-convalesc ... 01372.html
Mogę zamówić, ale czy ktoś mógłby dołożyć 40 zł (ja ze swojej strony daję 50)?

Gerardbutler pyta, co jeszcze może podać. Żółtko może? :?:

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Śro gru 28, 2011 22:14 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Gwoli pocieszenia- z wycieńczenia można wyjść:
to jest Apsik z lipca, wyniszczony doszczętnie i odwodniony kocurek z KK, robaczycą i atakami padaczki:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Nie jadł, nie pił, dopiero po paru dniach zaczął łykać conva. Jak leżał, wyglądał jak plasterek, taki był wychudzony. Nie miałam nadziei, że przeżyje.

A to Apsik z listopada, z DT (ten większy :) )
Obrazek

Obrazek

[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Śro gru 28, 2011 22:16 Re: Zaglodzona chora porzucona kotka blagam o pomoc wadowice

Nie mam nr telefonu do niej a mam w domu conva w proszku. Jutro mogę wysłać - ale adres niezbędny. Powinnam dać radę z samego rana.
Pewnie można jeszcze kuraka ugotowanego w odrobinie wody bez przypraw i zmiksowanego. Najlepiej podać w temp. ciała, bo chętniej kicie jedzą taki. A może ryba na parze? A tego conva czy recovery to jak rozrobisz odrobiną gorącej wody powinna chętniej zjeść - bo ciepłe i mocniej pachnie. :ok: :ok: za kicię
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]