kot i króliki...? - TAK! apdejt kociokróliczy str. 2 :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 28, 2011 16:36 kot i króliki...? - TAK! apdejt kociokróliczy str. 2 :)

Kochani... od dłuższego czasu marzę o kocie, ale potrzebuje zdroworozsądkowego podejscia bez emocji (od których nie mogę się uwolnić - "chce kota chcę kota chcę kota!!!!!!!!!!!!!!!!" )...

Otóż mam dwa króliki... i teraz pytanie ejst takie: czy w ogole powinnam o kocie mysleć? czy kot z królikiem w zgodzie i komitywie to często spotykany finał czy raczej rzadkość której naoglądałam się na youtubie, w celu potwierdzenia swojej teorii że to jest TO..?

Wcześniej myslałam tylko o devonach i syberyjczykach, ale teraz chciałabym po prostu dac dom jakiejś kochanej biedzie której życie już dopiekło.... tylko temat królik+kot=??? spędza mi sen z powiek...

apdejt:
Mamy Basię. Kociczkę. Narazie to kotek widmo. znaczy wiemy ze jest ale nie wyłazi ;) króliki trochę oszalały ale dramatu nie ma ;)
Ostatnio edytowano Pt sty 06, 2012 17:12 przez enkaomenka, łącznie edytowano 1 raz
Buziaki, enka z Baśką :)
Obrazek

enkaomenka

Od: Sob sty 08, 2011 11:28

Post » Śro gru 28, 2011 17:10 Re: kot i króliki...?

To ja cię bardzo a to bardzo pociesze :) Jak wiadomo króliki nie należą do najmniejszych zwierzątek, więc tym bardziej się nie bój.
Ja już 3 koty miałam ze świnkami i żaden świniak nie ucierpiał ( wcześniej kotka, a teraz jednocześnie kotka i kocurek).

Tutaj masz mój wątek ze zdjęciami kotów i świnek razem.
viewtopic.php?f=1&t=109122&start=0
ObrazekObrazek

Ewciia

Od: Pon mar 08, 2010 22:55

Post » Śro gru 28, 2011 17:30 Re: kot i króliki...?

czuję się pocieszona :) znaczy nie rezygnowac? :mrgreen:
Obrazek

enkaomenka

Post » Śro gru 28, 2011 17:41 Re: kot i króliki...?

Nie nie :) tylko zanim kot się nauczy zabawy z gryzoniem to czasem trzeba machnąć go skarpetką ;)
Kociaki szybko rozumieją w jaki sposób można a w jaki nie można się bawić z innymi gatunkami.
Czasem trzeba im pomóc. Poza tym królik jak by coś mu sprawiło dyskomfort lub zabolało to odda kotowi :)
Skoro świniak potrafi to i królik na pewno tak. Dwa obecne koty trafiły do mnie w wieku około 4-6 miesięcy.
Starszy też był by chyba odpowiedni :) Ważne żeby nie wprowadzić od razu kolosa który zanim się
nauczy współżycia z gryzoniami przypadkiem go nie przygniótł :)
.
Ja mam klatkę 24h/dobę otwartą, często koty śpią razem z prośkami.
U mnie nawet kotka przeżyła śmierć jednej ze świnek - kilka dni spała cały czas i prawie nie jadła.

http://www.youtube.com/watch?v=6KNt_RmY ... re=related
przewiń do 8.20 tam jest pokazany świniak i kot.
Ostatnio edytowano Śro gru 28, 2011 17:46 przez Ewciia, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Ewciia

Post » Śro gru 28, 2011 17:45 Re: kot i króliki...?

no wlasnie szukam takiego malucha 4-6 mcznego wlasnie, zeby rozmiary byly porownywalne... jeden krolik to stary i zgrzybialy kawaler, drugi to mały (7mcy) narwaniec, wszędzie go pełno... myślę że z małym kotem by sie dogadał - stary nie chce sie z nim bawić, z lenistwa... ;) u nas tez klatki (narazie dwie bo jestesmy w trakcie zaprzyjazniania królików, mały jest u nas nowy, po śmierci poprzedniego staruszka...) caly czas otwarte...
Obrazek

enkaomenka

Post » Śro gru 28, 2011 17:49 Re: kot i króliki...?

Edytowałam poprzedni post, dodałam filmik i odesłałam do dokładnej minuty.
Wydaje mi się że króliczek będzie zadowolony z kociego towarzystwa ;)
ObrazekObrazek

Ewciia

Post » Śro gru 28, 2011 17:57 Re: kot i króliki...?

cudne... :1luvu:
Obrazek

enkaomenka

Post » Śro gru 28, 2011 18:01 Re: kot i króliki...?

Ciebie też to czeka :) wystarczy tylko pokazać nowemu mieszkańcowi co wolno a czego nie.
Po jakimś czasie się nauczy i wszyscy będą szczęśliwi :)

Czekam na Twój wątek koto- królikowy :) Powodzenia :)
ObrazekObrazek

Ewciia

Post » Śro gru 28, 2011 18:14 Re: kot i króliki...?

Miałam królice Perełke i naście kotów.To ONA własnie rozstawiała koty po kątach.Biegała za nimi, siedziały razem obok kominka,ale na noc ja zamykałam.To wszystko zalezy od kota.Mysle ,że drobny kot na pewno krzywdy nie zrobi,ale kiedys zdarzyło sie,ze moje 2 koty wychodzace upolowały sporego zajaca,więc trzeba uważac też :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro gru 28, 2011 18:47 Re: kot i króliki...?

:1luvu:

ja wlasnie na youtubie się naogladalam kociokroliczych idylli.... a nasz nowy mlody królik ma charakter łaknący wszelkich towarzyszy, stary ma go w nosie... może kot miałby dla niego wiecej serca ;) i pociechy zeń... a ja z ich trojga.. :ryk:
Obrazek

enkaomenka

Post » Śro gru 28, 2011 19:06 Re: kot i króliki...?

no dobra. wysłałam 3 mejle do domów tymczasowych. i czekam w napięciu. ;)
Obrazek

enkaomenka

Post » Czw gru 29, 2011 0:57 Re: kot i króliki...?

enkaomenka pisze:no dobra. wysłałam 3 mejle do domów tymczasowych. i czekam w napięciu. ;)

Ja mam pieknego kota ,szukam mu domu jako jedynak lub z jednym kotem.Biało-rudy,duży,mięciutki
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw gru 29, 2011 1:08 Re: kot i króliki...?

ja chyba powinnam królinkom zapewnić malego... w sensie gabarytowo, żeby ich nie przygniótł w walce o dominację. ;)
Obrazek

enkaomenka

Post » Czw gru 29, 2011 1:17 Re: kot i króliki...?

W moim domu mieliśmy 2 zestawy króliczo-kocie...powiem jedno...to króliki rządziły ;)
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

[następna]