FIV+

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 27, 2011 16:57 Re: ....

Kazia pisze:
Zofia&Sasza pisze:
Poker71 pisze:
Gibutkowa pisze:A działanie osób które doprowadziły człowieka do skrajności, człowieka z ogromną wiedza i doświadczeniem, to przepraszam bardzo to nie jest działanie przeciwko chorym kotom?

(czyje, tego nie wie nikt, ale co to kogo obchodzi, nie?)

to jest dopiero żalpeel..

Zapytam jeszcze raz - czy to koty-nosiciele i ich obecni w tym wątku opiekunowie zrobili "kęsim" szanownej założycielce? A jeśli tak, to w jaki sposób?
Ach...rozumiem, że Agn teraz będzie odpowiedzialna osobiście za los wszystkich FIV-ków ? a może i za inne choroby?
Chyba powinna się powiesić z rozpaczy, że tak skrzywdziła te biedne koty. I ich opiekunów oczywiście.

Doprawdy, wstyd.
Jak sie chce coś mieć, to trzeba to uszanować.

A kto nie uszanował? Kristinbb, Moha? Inni opiekunowie? Te chore koty? Swoje mądrości miała prawo usunąć. Natomiast usunięcie tytułu to zwykła, małpia złośliwość.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto gru 27, 2011 17:01 Re: ....

Zofia&Sasza pisze:A kto nie uszanował? Kristinbb, Moha? Inni opiekunowie? Te chore koty? Swoje mądrości miała prawo usunąć. Natomiast usunięcie tytułu to zwykła, małpia złośliwość.

Co Ty tak ten tytuł przeżywasz? Przecież to najmniejszy problem, wystarczy, ze mod to zedytuje. :roll:
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Wto gru 27, 2011 17:02 Re: ....

Jako młodociany czytelnik niezwiązany z żadnym stronnictwem i do tej pory z ciekawością śledzący ten pouczający wątek poświęcony chorym kotom, wypowiem tu dwie uwagi.

1.
Monika pisze:W kwestii technicznej - wystarczy poprosic moderacje o usuniecie 4 pierwszych pustych juz w tej chwili postow w watku i tytul bedzie mogl wpisac PcimOlki.

SUPER :1luvu: To mi się podobało!

2. Zofia&Sasza, czy mogłabyś opuścić ten wątek (wszak on nie jest twój) i więcej tu nie wchodzić?
Może dzięki temu trochę by się przewietrzyło 8O :oops:

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Wto gru 27, 2011 17:04 Re: FIV

Uzupełniłam tytuł wątku. Wszystkich uczestników dyskusji proszę o wpisy mniej emocjonalne a bardziej merytoryczne.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto gru 27, 2011 17:06 Re: FIV

alix76 pisze:Uzupełniłam tytuł wątku. Wszystkich uczestników dyskusji proszę o wpisy mniej emocjonalne a bardziej merytoryczne.

Bardzo dziękuję i już milczę. Mam nadzieję, że po zebraniu info o FIV mozna będzie liczyć na jego wrzucenie gdzieś z przodu?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 27, 2011 17:15 Re: FIV

Zofia&Sasza pisze:
alix76 pisze:Uzupełniłam tytuł wątku. Wszystkich uczestników dyskusji proszę o wpisy mniej emocjonalne a bardziej merytoryczne.

Bardzo dziękuję i już milczę. Mam nadzieję, że po zebraniu info o FIV mozna będzie liczyć na jego wrzucenie gdzieś z przodu?

O, na pewno :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto gru 27, 2011 20:09 Re: ....

wojtek_z pisze:Jako młodociany czytelnik niezwiązany z żadnym stronnictwem i do tej pory z ciekawością śledzący ten pouczający wątek poświęcony chorym kotom, wypowiem tu dwie uwagi.

1.
Monika pisze:W kwestii technicznej - wystarczy poprosic moderacje o usuniecie 4 pierwszych pustych juz w tej chwili postow w watku i tytul bedzie mogl wpisac PcimOlki.

2. Zofia&Sasza, czy mogłabyś opuścić ten wątek (wszak on nie jest twój) i więcej tu nie wchodzić?

8O 8O 8O przepraszam, ale to forum nie jest niczyim prywatnym folwarkiem i jesli nie ma ewidentnych dowodow na to, ze ktos zostal tu obrazony (np czyjesz poglady religijne) to jedynie moderacja forum moze decydowac o tym, kto powinien opuscic jakis watek czy forum. Poza tym ty nie jestes administratorem tego watku, wiec mysle, ze twoja prosba jest nieco nie na miejscu.

mam tez nadzieje, ze mimo tego wszystkiego, co tu sie teraz dzieje watek nie zostanie zamkniety, bo jest cennym zrodlem informacji o tej chorobie, sposobach leczenia, i ciesze sie, ze powstal wlasnie taki watek, gdzie wszyscy, ktorzy z FIV jakkolwiek mieli do czynienia moga sie tu swoja opinia podzielic, napisac, w jaki sposob i z jakimi skutkami leczyli swoje FIV-ki. :ok:

Chcialabym sie zapytac was o jedna rzecz... wciaz jeszcze malo o FIV wiem... :oops:
podobno moze zdarzyc sie nagly zgon kota chorujacego na FIV, choc nic wczesniej nie wskazywalo na to, ze cos jest nie tak.
Na ile w takich sytuacjach przyczyna jest FIV sam w sobie a na ile dodatkowe choroby ktore podobno "lubia" sie zdarzac u FIV-kowcow?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro gru 28, 2011 7:46 Re: ....

Kociara82 pisze:
wojtek_z pisze:Jako młodociany czytelnik niezwiązany z żadnym stronnictwem i do tej pory z ciekawością śledzący ten pouczający wątek poświęcony chorym kotom, wypowiem tu dwie uwagi.

1.

8O 8O 8O przepraszam, ale to forum nie jest niczyim prywatnym folwarkiem i jesli nie ma ewidentnych dowodow na to, ze ktos zostal tu obrazony (np czyjesz poglady religijne) to jedynie moderacja forum moze decydowac o tym, kto powinien opuscic jakis watek czy forum. Poza tym ty nie jestes administratorem tego watku, wiec mysle, ze twoja prosba jest nieco nie na miejscu.

mam tez nadzieje, ze mimo tego wszystkiego, co tu sie teraz dzieje watek nie zostanie zamkniety, bo jest cennym zrodlem informacji o tej chorobie, sposobach leczenia, i ciesze sie, ze powstal wlasnie taki watek, gdzie wszyscy, ktorzy z FIV jakkolwiek mieli do czynienia moga sie tu swoja opinia podzielic, napisac, w jaki sposob i z jakimi skutkami leczyli swoje FIV-ki. :ok:

Chcialabym sie zapytac was o jedna rzecz... wciaz jeszcze malo o FIV wiem... :oops:
podobno moze zdarzyc sie nagly zgon kota chorujacego na FIV, choc nic wczesniej nie wskazywalo na to, ze cos jest nie tak.
Na ile w takich sytuacjach przyczyna jest FIV sam w sobie a na ile dodatkowe choroby ktore podobno "lubia" sie zdarzac u FIV-kowcow?

Na ile nagły zgon masz na myśli?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro gru 28, 2011 9:33 Re: ....

Kazia pisze:
Zofia&Sasza pisze:
Poker71 pisze:
Gibutkowa pisze:A działanie osób które doprowadziły człowieka do skrajności, człowieka z ogromną wiedza i doświadczeniem, to przepraszam bardzo to nie jest działanie przeciwko chorym kotom?

(czyje, tego nie wie nikt, ale co to kogo obchodzi, nie?)

to jest dopiero żalpeel..

Zapytam jeszcze raz - czy to koty-nosiciele i ich obecni w tym wątku opiekunowie zrobili "kęsim" szanownej założycielce? A jeśli tak, to w jaki sposób?
Ach...rozumiem, że Agn teraz będzie odpowiedzialna osobiście za los wszystkich FIV-ków ? a może i za inne choroby?
Chyba powinna się powiesić z rozpaczy, że tak skrzywdziła te biedne koty. I ich opiekunów oczywiście.

no ba
a jeszcze wczesniej należy oblać smołą i wytarzać w pierzu

bo tarzanie w g..nie to już było :x

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro gru 28, 2011 11:29 Re: ....

1.

...
Hehe.... istotnie pokrętna logika. Genialne jest, że dzięki temu rozwiązałem powracający od czasu do czasu dylemat, czy robiłem Olkowi testy FIV, FELV.
Jeśli wówczas napisałem:
PcimOlki pisze:Mam nakaz od weta wykonania testów FIV i FeLV u kocura. ...
...oznacza, ze testy zostały zrobione, a wynik był negatywny - dlatego nie pamietam. :lol:

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro gru 28, 2011 19:25 Re: ....

Zofia&Sasza pisze:Na ile nagły zgon masz na myśli?

slyszalam o przypadkach, ze kot pozytywny, ktory nie wykazywal wczesniej zadnych objawow innych chorob zmarl nagle, z dnia na dzien. I ze tak sie moze zdarzac FIV-kom.
Nagle czyli jakby "bez przyczyny".
chodzi mi o to, na ile fiv sam w sobie powoduje zgon kota a na ile dopiero, gdy jeszcze cos sie przyplacze? Czy faktycznie, jak to pare razy zdarzylo mi sie uslyszec czy przeczytac w necie-jest tak, ze kota pozytywnego moze najmniejsza infekcja zabic? Sama w sobie czy jej nastepstwa?

Kociara82

Post » Śro gru 28, 2011 21:17 Re: FIV

Kociara82 pisze:
Zofia&Sasza pisze:Na ile nagły zgon masz na myśli?

slyszalam o przypadkach, ze kot pozytywny, ktory nie wykazywal wczesniej zadnych objawow innych chorob zmarl nagle, z dnia na dzien. I ze tak sie moze zdarzac FIV-kom.
Nagle czyli jakby "bez przyczyny".
chodzi mi o to, na ile fiv sam w sobie powoduje zgon kota a na ile dopiero, gdy jeszcze cos sie przyplacze? Czy faktycznie, jak to pare razy zdarzylo mi sie uslyszec czy przeczytac w necie-jest tak, ze kota pozytywnego moze najmniejsza infekcja zabic? Sama w sobie czy jej nastepstwa?
Kociara82, obawiam się, że Zofia&Sasza nie TEN zgon miała na myśli. A ja w ogóle NIE ZGON miałem na myśli. Co tu takie dziwne jakieś "czytanie ze zrozumieniem" panuje w tym wątku :roll:

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Śro gru 28, 2011 21:19 Re: FIV

UWAGA!!! KARMIMY PSIAKI W CZECHACH!!!
http://spechato.cz/inzeraty/fenka-jezinka-ID4xwW.html

Akcja trwa do 15 stycznia, tutaj jest ranking psów (najlepiej wchodzić właśnie na tą stronę i klikać)
http://spechato.cz/dogs/rankings/
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 28, 2011 23:49 Re: FIV

wojtek_z pisze: Kociara82, obawiam się, że Zofia&Sasza nie TEN zgon miała na myśli. A ja w ogóle NIE ZGON miałem na myśli. Co tu takie dziwne jakieś "czytanie ze zrozumieniem" panuje w tym wątku :roll:

:roll: moze sie ludzie nie opamietali po swietach jeszcze, dlatego tak? :D

Kociara82

Post » Pt gru 30, 2011 21:27 Re: FIV

Agn - nie mam pojęcia co się tutaj dzieje i kto kogo obraża. Nie wiem i całe szczęście - nie muszę wiedzieć. Informacje, które tutaj umieściłaś były jednak bardzo pomocne dla ludzi i ich kotów. Pamiętam, kiedy sama walczyłam z PP i KK u mojej koteczki, to wiedza z forum okazała się niesamowicie wartościowa i potrzebna. Ktoś ją tu umieścił - wiele osób a ja mogłam nie szukając i nie tracąc czasu szukać pomocy dla koteczki, która była pod moją opieką. Nie udało się :( Widocznie tak musiało być. Ale wiem, że zrobiłam wszystko co mogłam i gdyby tylko kocia miała więcej szczęścia, to wyszlibyśmy na prostą. Dlatego nie mogę się zgodzić na usunięcie informacji tak ważnych dla leczenia kotów.

Zebrałam kopie wszystkich Twoich postów dotyczących tematu. Jeśli uda mi się umieścić tutaj wszystko w jednej dużej wiadomości, to tak zrobię. Jeśli nie, to przekażę plik modom, pewnie ktoś będzie mógł je wpisać we właściwych miejscach. Tak byłoby najlepiej ze względu na wygodę dostępu do informacji.

Dziękuję, że podzieliłaś się tą wiedzą tutaj. Mam nadzieję, że jeśli ktoś będzie szukał informacji to nadal będzie mógł liczyć na fachową poradę. Jeśli nie tu, w wątku to chociaż na PW.

Domyślam się, że czujesz się właścicielką wprowadzonych informacji, jednak pkt 7 regulaminu forum mówi:
"7. Użytkownik, pisząc wiadomość na Forum wyraża zgodę na jej publikację na Forum i w serwisach miau.pl. Wysłana wiadomość staje się częścią serwisu i jej usunięcie w przyszłości nie będzie możliwe."
Regulamin zaakceptowałaś rejestrując się na forum.
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 21:40 przez Falka, łącznie edytowano 1 raz

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

[poprzednia][następna]