Przenosimy wątek: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 10, 2011 21:53 Re: Taniec połamaniec, czyli miziak Messer, s.77 Zabrze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie gru 11, 2011 21:38 Re: Taniec połamaniec, czyli miziak Messer, s.77 Zabrze

Witam, koniecznie zapiszę sobie wątek :)
Widzę, że kicia ma się już o wiele lepiej, no i jest piękny :1luvu: :1luvu:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw gru 15, 2011 20:55 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ Albiś :kotek:

szukajcie w podpisie Olalola 8)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw gru 15, 2011 21:06 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

rety malo sobie glowy nie ukrecilam :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt gru 16, 2011 6:36 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

halbina pisze:ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ Albiś :kotek:

szukajcie w podpisie Olalola 8)

super to jest :)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto gru 20, 2011 19:59 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Dla niezorientowanych, mam następujące koty:

Pomponię i Jurusia - swoje
dwa z Łodzi - pingwinka Znikotka i tygryska Konsula
dwa z Tarnowskich Gór: krówka Albisia i tygrysię bezoczkę Minię
i połamańca z Rudy Śląskiej - pingwinka Messera

Albiś i nie tylko: https://picasaweb.google.com/1171519987 ... INieTylko#
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Wto gru 20, 2011 21:30 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Mnie ktos podrzucił podobnego kotka biały z czarnym ogonkiem zamieszkał u mnie w kotłowni gdzie ma ciepło przy piecu wode i suche :wink:
Gosiara

Post » Śro gru 21, 2011 19:34 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Byliśmy dziś u weterynarza z chłopakami z Łodzi - Konsulem i Znikotkiem, obaj zostali obejrzani przez Formicę i odkryliśmy to i owo w uszkach. Zostały oczyszczone, zapodano stronghol, za trzy tygodnie kolejna dawka. Obcięliśmy pazurki. Znikotek będzie jakiś czas w klatce kennelowej, bo uparcie chowa się na całe dnie na szafie w pudle z kocykami, w klatce jest zmuszony obserwować życie stadka i - mam nadzieję - szybciej się odblokuje, no i będę mogła go brać na ręce, nie ścigając po całym mieszkaniu... może też wreszcie uda się go sfotografować, to przecież piękny kot, tylko taki uparcie wycofany... Tygrysek Konsul jest już od dawna pełnoprawnym członkiem stada, bawi się z kotami i ociera o psy, a Znikotek...
Następna tura wizyty w piątek, pójdą Albiś i Mina, a potem jeszcze Messer, też w piątek. Wszystkie koty dostaną stronghol, moje też. Odrobaczę też psy, jak wszyscy, to wszyscy...
Mina i Messer wymagają dokładniejszego przeglądu: ona - oczka, on - łapki...
Mina ma jedno oczko najprawdopodobniej do usunięcia, zdecydują Kasia i Piotr, co dalej z oczkiem Terminator (pierwsze imię Miny). Ją i Albisia trzeba zaszczepić też. Może ktoś mógłby pomóc finansowo kotom? Oczywiście niekoniecznie przed Świętami.
Nadchodzi pora zabiegu wyjęcia gwoździa... a ja nadal nie mam dokumentacji pierwszego zbaiegu, zdjęcia rtg. Trzeba więc będzie podejść do sprawy w ten sposób, że kot nie ma tejże dokumentacji, od nowa diagnozować i decydować. Operacja na tej łapce to duża odpowiedzialność i jednak poważna sprawa, a więc i koszty. Mam nadzieję, że kilka osób dorzuci na to przedsięwzięcie? Kota chcemy też zaszczepić. Prosimy więc o wsparcie Messera.
Zabieg czeka też moją dożycę - Inkę... ma jakiś podskórny guzek na udzie, trzeba to usunąć... starzeje mi się moje kochanie... będziemy potrzebować kciuków...
Ostatnio edytowano Śro gru 21, 2011 19:52 przez halbina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro gru 21, 2011 19:39 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

:ok: :ok:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Śro gru 21, 2011 20:11 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Mocne kciuki za Inkę :ok: :ok:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro gru 21, 2011 21:08 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pt gru 23, 2011 19:38 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Mina i Albiś odwiedzili dziś panią weterynarz i jednocześnie naszą panią prezes. Zostali obejrzeni od czubków nosów do końców ogonków. Stwierdzono obcych w uszach. Zapodano Stronghold. Pazurki obcięte. Jak pańcia posprząta, to pstryknie parę fotek stadku. :oops:
Aaaa! najważniejsze: Mina nie będzie bezoczką. Częściowo widzi na to oczko. Ale operacja tez nic nie da, oczko już takie zostanie... :ok:
U Formicy był też Messer. Dostał stronghold (moje koty też, a psy tabetki na odrobaczenie :-) ). Łapka w porządku w ocenie pani doktor. W styczniu wyjmujemy gwoździe!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pt gru 23, 2011 20:45 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Super wiesci o oczku i lapce-a obcym mowimy nie :idea:

anulka111

Post » Sob gru 24, 2011 15:24 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Magia Świąt to dziecięca wiara w Świętego Mikołaja, spokojna rozmowa z bliskimi przy kominku, rozleniwiony telefon, zaspany budzik i śnieg, który nie jest utrapieniem.
Magicznych Świat Bożego Narodzenia
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Sob gru 24, 2011 16:19 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Podzielić się opłatkiem,
Powiedz mi, co to znaczy?
- To dobrze życzyć innym
I wszystko im przebaczyć.

Przy wigilijnym stole -
Niech obcy gość zasiędzie,
W Twoim rodzinnym kole -
Przy opłatku, kolędzie...

(M. Buczkówna)

Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia
Zdrowia - bo ono najważniejsze
Szczęścia - bo wielu go pragnie a tak niewielu zna