Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 23, 2011 21:25 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Nie twierdzę, że to jest proste, wręcz przeciwnie. Jest bardzo trudne. Ale schowane nigdy się nie skończy i to jest najbardziej okropne :(
W moim mieście jest podobnie, niestety. I też nie ma nikogo, kto chciałby mówić głośno.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt gru 23, 2011 21:32 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Bo to nie jest do wygrania przez jedną ,dwie osoby tylko duża sprawnie działajacą grupę lub fundację.Niestety u nas wolontariat leży a te osobom które są czasami ciężko się porozumieć.Każda z nas ma inne zdanie,jedna wolontariuszka koty ze schroniska odradza ja wyciągam i polecam.Z Achą 13 rozumiemy się bardzo dobrze ale to zbyt mało na psy i koty ,ile jestesmy w stanie uratować.Całe szczęscie ,ze mi pomagacie Wy a Asi dziewczyny z Olsztyna i inni z dogo,inaczej mogłybyśmy tylko sobie popłakać.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt gru 23, 2011 21:34 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Żadna fundacja ani sprawnie działająca grupa nie jest dobrze widziana przez wiadome towarzystwo, to chyba oczywiste i tak jest wszędzie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 23, 2011 21:44 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Tak jest wszędzie bo wszędzie są zaniedbania,śmierć ,znieczulica a do tego nikt się nie przyzna.Wariatki takie jak my to ginący gatunek jest.

horacy 7

Post » Pt gru 23, 2011 21:48 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Horacy, spokojniejszego czasu. Lepszego. "Wesołych świąt" nie jest w moim typie.
Spokoju w sercu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 23, 2011 21:52 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Ja bym bardzo chciała wyciągać koty ze schroniska jak najszybciej, ale muszę myśleć o tych co mam. Muszę zaszczepić Bellę i Mellę i odczekać po szczepieniu. Na początku stycznia planuję sterylkę Sonii w Olsztynie (nie wiem jaki będzie koszt), będzie to moja pierwsza sterylka więc jak siebie znam będę umierała ze strachu, muszę wziąć urlop na 2-3 dni. Po tym wyciągam Zoję. Operacja i sterylka Melli tez jak najszybciej.
joanna3113

Post » Pt gru 23, 2011 21:54 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Za tę sterylkę potrzymam kciuki. Nie martw się, dobry lekarz i szybki zabieg :ok:
Pamiętaj tylko, zapytaj, czy kocio dostało po zabiegu antybiotyk o dłuższym działaniu i przeciwbólowe.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 23, 2011 22:11 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Ja wiem Gosiu że sterylka to pewnie rutynowy zabieg, ale z moim charakterem zamartwiającym się, spanie na podłodze, łażenie żeby nigdzie nie wskoczyła, nawet nie chce myśleć, pewnie zrobię zakupy na 3 dni żeby z domu się nie ruszać.

Proszę powiedzcie mi jak wklejać banerki.
joanna3113

Post » Pt gru 23, 2011 22:14 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Banerki przez kopiuj, ale musisz mieć kod. Jaki baner, może ja mam.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 23, 2011 22:27 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Potrzebuję banerek kotów ze Szczytna, petard na nowy rok i dalej doczytam.
joanna3113

Post » Pt gru 23, 2011 22:32 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

petardy
na 1 stronie w tym wątku masz kod
viewtopic.php?f=1&t=105483
wklejasz: zaznaczasz całośc, ctrl c, wchodzisz do wyznaczonego miejsca i wklejasz ctrl v
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 23, 2011 22:40 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Asiu spokojnie ze sterylka będzie dobrze ,na pewno dostaniesz leki tzn.antybiotyki osłonowo i p/bólowy.Lord otrzymał je nawet po kastracji ,robiłam mu zastrzyki co drugi dzień.Oczywiście stresu jest trochę zawsze,tak już mamy.Musi być dobrze, przeciez w końcu nadchodzi lepszy dzień.Ja też pomyślę by coś zabrać tylko muszę odsapnąć trochę.Niestety leczenie jest bardzo meczące bo te dojazdy do Olsztyna zajmują mnóstwo czasu.

horacy 7

Post » Pt gru 23, 2011 22:40 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

MalgWroclaw pisze:petardy
wklejasz: zaznaczasz całośc, ctrl c, wchodzisz do wyznaczonego miejsca i wklejasz ctrl v

Gosiu kopiować umiem :D tylko gdzie mam wkleić w moim profilu, ale w którym miejscu :oops:
joanna3113

Post » Pt gru 23, 2011 22:43 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

joanna3113 pisze:
MalgWroclaw pisze:petardy

Gosiu kopiować umiem :D tylko gdzie mam wkleić w moim profilu, ale w którym miejscu :oops:

Panel użytkownika -> profil -> edytuj podpis

:ok:
po_prostu_kaska

Post » Pt gru 23, 2011 22:51 Re: Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

horacy 7 pisze:Asiu spokojnie ze sterylka będzie dobrze ,na pewno dostaniesz leki tzn.antybiotyki osłonowo i p/bólowy.Lord otrzymał je nawet po kastracji ,robiłam mu zastrzyki co drugi dzień.Oczywiście stresu jest trochę zawsze,tak już mamy.Musi być dobrze, przeciez w końcu nadchodzi lepszy dzień.Ja też pomyślę by coś zabrać tylko muszę odsapnąć trochę.Niestety leczenie jest bardzo meczące bo te dojazdy do Olsztyna zajmują mnóstwo czasu.

Basiu ja wiem że w Olsztynie dostane leki i antybiotyki, bo lekarze super, zastrzyki umiem robić nauczyłam się przy Belli. Tylko żeby ten głupi charakter zmienić i nie zamartwiać się tak bardzo. Wiem musi byc dobrze. Tylko czy to wystarczy.
joanna3113

[poprzednia][następna]