Cudak1 pisze:Uzupełniłam na 1. stronie koty do Adopcji Wirtualnej o kilka nowych kociaków (to niestety jeszcze nie wszystkie portowe koty...), może ktoś się skusi na adopcję? Tylko 3 koty mają swoich Opiekunów Wirtualnych... [/size]
Na adopcję wirtualną czekają:
MODEL, duży, kilkuletni kocur, wykastrowany. Ciekawie umaszczony, z uroczą, białą końcówką ogonka. Ostatnio bardzo chętnie pozował do zdjęć i nawet dał się pogłaskać

Szuka Opiekuna Wirtualnego.

KOT W KAPTURZE, wykastrowany, dość masywny. Nazywany "kotem w kapturze" przez swoje charakterystyczne umaszczenie

Ostrożny, raczej nie daje się pogłaskać, ale podchodzi dość blisko do człowieka.
Szuka Wirtualnego Opiekuna.

MAMUŚKA Kilkuletnia kotka, wysterylizowana w zeszłym roku. Jest w dobrej kondycji, bardzo lubi jeść. Ładnie umaszczona, biało - marmurkowa. Jest ostrożna i płochliwa. Nie daje się pogłaskać.
W zeszłym roku przesiedziała u mnie w garażu ok 3 miesięcy, razem ze swoimi kociakami. Obie miałyśmy siebie dość, ale został mi do niej ogromny sentyment

SÓWKA Młoda kotka, wysterylizowana w zeszłym roku. Jest drobnej budowy, ale w dobrej kondycji, ma lśniącą sierść. Ostrożna, i jednocześnie dość ciekawska, nie podchodzi za blisko do człowieka, ale też nie chowa się od razu pod kontenerem, jak większość portowych kotów. Szuka Wirtualnego Opiekuna.

MAMA MAMUŚKI Kotka, wysterylizowana w zeszłym roku. Kilkuletnia. Biało-szara, z pyszczka bardzo podobna do kotki z nr 6. Podejrzewam, że są spokrewnione. Bojaźliwa, trzyma się z daleka od ludzi lub chowa się pod kontenerem. Szuka Wirtualnego Opiekuna.

DZIADEK Starszy kocur, bardzo nieufny.
BABCIA Starsza kotka. Wysterylizowana. Podchodzi dość blisko, jest zaciekawiona, ale nie daje się pogłaskać.

PIĘKNA oswojona, młoda kotka. Wysterylizowana wiosną 2011 r. Znalazła DS, ale po jakimś czasie uciekła i wróciła do portu.

HELENKA, bardzo podobnie umaszczona do HELENY, która znalazła DS, młoda (ok 2-letnia) wysterylizowana kotka. Dość płochliwa, ale jednocześnie ciekawska.

SZARACZEK duży kocur wykastrowany, nieufny i ostrożny. Szuka Opiekuna Wirtualnego

MARMURKA w porcie od niedawna, pięknie umaszczona. Zagadką jest dla mnie, to że ma przycięte uszko, tak jak koty po sterylizacji/kastracji... Nieufna, młoda.
Szuka Opiekuna Wirtualnego

ZOSIA kotka urodzona wiosną 2011 r, podrzucona do portu (wraz z 3 rodzeństwa), wysterylizowana, ale Pani Weterynarz zapomniała przyciąć jej uszka. Oswojona na tyle, że daje się pogłaskać. Szuka Opiekuna Wirtualnego.

MAMBA siostra Zosi, wysterylizowana, daje się pogłaskać, choć bywa nieraz nieco agresywna (próbuje atakować rękę). Szuka Opiekuna Wirtualnego.

DZICZEK bardzo ładnie umaszczony kociak, siostra lub brat Zosi i Mamby, jest z nich najbardziej nieufna, nie da się dotknąć. Mam problem by złapać ją na sterylizację (o ile to kotka). Szuka Opiekuna Wirtualnego.

CHUDY kocur kilkuletni, na chwilę obecną wygląda najgorzej z całego stada. Bardzo nieufny. Szuka Opiekuna Wirtualnego.