PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 21, 2011 16:00 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Ja miałam kociaka z calci. Kociak słabnie traci apetyt ma owrzodzoną śluzówkę czasem kuleje. Niestety u kociaków, które przeszły kk zdarza się często właśnie pod wpływem stresu. Reagować trzeba szybko, bo to choolerstwo lubi się przenieść na płuca.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro gru 21, 2011 21:01 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

biamila pisze:Ja miałam kociaka z calci. Kociak słabnie traci apetyt ma owrzodzoną śluzówkę czasem kuleje. Niestety u kociaków, które przeszły kk zdarza się często właśnie pod wpływem stresu. Reagować trzeba szybko, bo to choolerstwo lubi się przenieść na płuca.

Fakt- Witek na wjeździe do DS stracił na 1-2 dni apetyt, ale później ponoć już wszystko było ok, do czasu kiedy wymiotował całą noc i tak się odwodnił , że nie można było znaleźć żyły na wenflon...

18.11. - robiłam mu foty i na jednym ze zdjęć sobie ziewnął , całą paszczę mam uwiecznioną, zero nadżerek...
Zaglądam futrom-tym którym mogę do pyska - Alci i Pomci zaglądam jak na mnie prychają- jedyny sposób, generalnie pilnuję "nadżerek" .
Witek ma 1,5roku góra, bo on z lipca/sierpnia zeszłego roku- gdzie i jak stan zapalny mógłby zjeść dziąsła i zęby , żeby usuwać mu wszystkie ??
Konsultowałam to z dr M. Łukuć dziś- wywlokłam się , jeszcze jestem chora, ale mail mnie zszokował do tego stopnia ,że musiałam...przy okazji Dyzia dr obejrzała , bo kaszle i ma zaostrzony szmer...a wświetle tej dzisiejszej kacli...to już mam stan paniki...

Zastanawiam się czy nie wkleić tu maila z DS, bo może ja mam urojenia ??
EDIT : wkleiłam maila w naszym wątku...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw gru 22, 2011 10:30 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Monia, uwielbiam Twoich rezydentów :1luvu:
Powiedz mi czy Sonia to koteczka, którą ja Ci przytargałam? Trafiła do pokoju, z jeszcze wtedy dzikowatym Soksikiem :)

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Czw gru 22, 2011 11:06 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Nie tamta to była Fifi.
To było wcześniej, Sonia była z 'naszego' podwórka z wrzeszcza.

Obie całe czarne.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw gru 22, 2011 23:35 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Wczoraj wieczorem byłam 'dobra ciocia' szkoda mi było rudaska w kołnierzu, wcześniej też mu na wieczór zdejmowałam ale pilnowałam go non stop, a wczoraj wyszłam na jakieś 10 min. z pokoju, wracam a Gucio miał wyjęty całą resztę sączka :?
Byłam dziś rano z nim u wet. zostało orzeczone, że już trudno, że nie trzeba nowego wkładać i tak miał mieć jutro wyjęty. Goi się ładnie. Chyba jutro zdjęcie szwów i ostatni zastrzyk.
W ogóle Guciek się robi słodziak, już mi super mruczy na rekach, jak mu przemywam wacikiem okolice tego zaszytego oka bo się sierść zabrudzała wysiękiem, to bardzo to lubi, może kociaki kojarzą to z opieką matki jak wylizuje.

A tak poza tym to nawet mnie dopadło świąteczne szaleństwo - upiekłam ciasto typu piernik :mrgreen:
Zainspirowała mnie Basia, koleżanka z pracy, która robi przepyszny piernik (dziś na pracowym spotkaniu wigilijnym jedliśmy), mój wyrób raczej nie umywa się do Basi piernika, nie wzięłam od niej przepisu (bo nie planowałam nic piec), tylko sama coś skleciłam na podobieństwo.
Ale za to jak pachnie w domu! Obłęd! :1luvu:
Wcale kocich kuwet i sików nie czuć, muszę codziennie piec aromatyczne ciasta, ha, ha 8)

No to dość już świątecznych szaleństw, choinki nie będzie - wiadomo i tak mam dość sprzątania rozniesionego żwiru z kuwet i sierści, żeby jeszcze igliwie sprzątać (a plastikowe choinki to dla mnie profanacja). Wielkiego gotowania też nie będzie, wielkie sprzątanie i tak jest ustawicznie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw gru 22, 2011 23:38 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

:) u nas sztuczna, bo tak ekologiczniej...

seja

Post » Pt gru 23, 2011 10:39 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Monika, mam do oddania domek, solidny z desek + stare ciepłe ciuchy do wyłożenia; używany ale stan naprawdę przyzwoity; dostałam od tych ludzi z Fikakowa, od których z ogródka łapaliście koty z Łukaszem
jakbyś wiedziała czy ktoś potrzebuje daj znać; trzeba by go odebrać
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pt gru 23, 2011 11:36 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

seja pisze::) u nas sztuczna, bo tak ekologiczniej...

Tworzywa sztuczne i ekologiczne ? :evil:

Karolina - popytam gdzie potrzeba domek, ale na razie wygląda na to, że nie potrzeba, wszędzie tak przerzedziłyśmy stada prez sterylki, że domków się zrobiło za dużo :D .
Ja i Doro nie mamy pilnej potrzeby na domek - napisz na ogólnym wątku PKDT, może ktoś potrzebuje - ja służę transportem w razie co.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt gru 23, 2011 11:46 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

mpacz78 pisze:
seja pisze::) u nas sztuczna, bo tak ekologiczniej...

Tworzywa sztuczne i ekologiczne ? :evil:

Ikeowa z recyclingu...i na lata for ever ... :)

seja

Post » Pt gru 23, 2011 11:51 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

No jak z recyclingu to si :ok: .

Ja dziś wyrzucając śmieci natknęłam się na płaszcz z naturalnych karakułów :roll: .
Cóż no wzięłam go - dam komuś na legowisko dla psa - też będzie recycling, bo nosić nie będę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt gru 23, 2011 12:05 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Tolka w ds:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wyrosła co nie, taka mała pchełka była a teraz młoda kocica - już ze 4 mies. ma.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt gru 23, 2011 12:14 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Ale podobna do mojego Zenka! I w podobnym wieku :) Nie pochodzi przypadkiem z Oliwy?
Z Zenka też jest czort jakich mało :wink:
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt gru 23, 2011 13:39 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

mpacz78 pisze:Ja dziś wyrzucając śmieci natknęłam się na płaszcz z naturalnych karakułów :roll: .
Cóż no wzięłam go - dam komuś na legowisko dla psa - też będzie recycling, bo nosić nie będę.

Do kociej budki, na ocieplenie :) będzie budka de luxe :mrgreen:

seja

Post » Pt gru 23, 2011 14:49 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

maria_z pisze:Ale podobna do mojego Zenka! I w podobnym wieku :) Nie pochodzi przypadkiem z Oliwy?

Tolka jest z Redy, Poker znalazła.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt gru 23, 2011 17:13 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

maria_z pisze:Ale podobna do mojego Zenka! I w podobnym wieku :) Nie pochodzi przypadkiem z Oliwy?

Mi przypomina Witka...
Dziś dostałam maila, że chcą mi go zwrócić...

seja

[poprzednia][następna]