Skarpecia, Niunia, PusiaKlusia, Kelsi i Fajans

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 22, 2011 20:33 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Ma już DS! <3

Karolek(ona) pisze:a może zostawisz jednego maluszka z matką - ie bedziesz miala problemu z dokoceniem i zapoznaiem kotów

Nie chciałam dokacać Skarpetki- Burasia jak i wcześniejszy lokator to wyłącznie tymczasy, choć z drugiej strony nie wiem jak zachowa się Skarpecia po opuszczeniu domu przez kociaki.... Ona jest taka skomplikowana, nie to co inne koty :roll:
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Od: Pt wrz 07, 2007 20:48

Post » Pt gru 23, 2011 20:42 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Ma już DS! <3

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie gru 25, 2011 12:00 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Ma już DS! <3

To co się stało wczoraj udowodniło mi że Skarpecia mnie kocha :) Przedwczoraj rozerwało chyba rurę na ulicy i odcieli w nocy wodę, z tego powodu rury się trochę zapowietrzyły, chciałam się wczoraj wykąpać, no więc wiadomo-woda strzela w kranie i dźwięk dość straszny-przynajmniej dla kota, stałam przy kranie, odkręcam wodę, strzela i czuję, że coś mnie ciągnie za nogawkę, to Pecia próbnowała mnie ratować, patrzyła na mnie przerażona z napuszonym ogonem, ale nie uciekła tylko ciągnęła mnie za spodnie... kochana moja... :) Niejeden pies mógłby się takim czynem pochwalić, za taką unikalność kocham moją Pecię .. :) :1luvu: :1luvu:
Ach, zapomniałabym, Wesołych Świąt wszystkim! :)
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Post » Pon gru 26, 2011 11:40 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Ma już DS! <3

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon gru 26, 2011 16:35 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Ma już DS! <3

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Wto gru 27, 2011 11:21 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Ma już DS! <3

Heeeej! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob gru 31, 2011 10:15 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Ma już DS! <3

Witamy w ten ostatni dzień roku, życzymy udanego Sylwestra oraz
Obrazek

Karolek(ona)

Post » Sob gru 31, 2011 15:13 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Ma już DS! <3

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto sty 03, 2012 10:53 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Ma już DS! <3

Obrazek

Karolek(ona)

Post » Wto sty 03, 2012 13:31 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Ma już DS! <3

Halo! 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw sty 05, 2012 13:35 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Ma już DS! <3

Wem, wiem, nieobecna jestem, ale mało czasu przed komputerem spędzam, bo internet nie chodzi jak powinien, ani zdjęć nie wrzucę bo transfer zje :D poza tym głupi linuks stawia mi opory przy instalacji kodeków do odtwarzania muzyki i filmóe, więc nie mam co na nim robić :ryk:
Maluchy rozrabiają na całego, wczoraj mi doniczkę wywaliły na ziemię, w nocy ciągle Skarpecia miauczy jak najęta, małe zrywkami szeleszczą, spać się nie da :lol:
Dodatkowo kociaki małe, szczególnie jedna (ta bez skarpetek) nie zawsze potrafi znaleźć drogę do kuwety :/ ubzdurały sobie że mały kawałek dywanu jest druga kuwetą (ale tylko do sikania), co słyszę drapanie to od razu je wyrzucam do kuwety..
Ps. właśnie jedno maleństwo skarpetkowe leży mi na kolankach, trąca mnie delikatnie łapką i mruczy :D
Obrazek

spookyaga

Post » Nie sty 08, 2012 9:44 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Ma już DS! <3

Ojoj.. :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto sty 17, 2012 15:05 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Nareszcie doczekałam się normalnego internetu! 8)
Kociaczki znalazły nowe domki w tą sobotę... teraz jest tak pusto w domu :( Tęsknię za maluchami, Skarpecia również. Ciągle chodzi po mieszkaniu i strasznie miauczy, a jeśli nie miauczy to śpi. Widać, że rozgląda się za maluchami. Straciła też apetyt, na nic nie ma ochoty, szkoda mi jej :( Próbuję się z nią bawić, ale nie chce..
Chce ją wysterylizować, może hormony się jej uspokoją i nie będzie takim 'rozdzierkiem'.
Na pożegnanie kociaków wrzucę ich parę fotek, których nie miałam możliwości dodać wcześniej.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

spookyaga

Post » Wto sty 17, 2012 16:20 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Witanko! Dobrze, że już masz necik! :ok:
Jak najszybciej wykastruj Skarpecię. :ok: :ok: :ok:
Maluszkji urocze, :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto sty 17, 2012 17:28 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

moge małe OT ?
jak możecie to wyslijcie eska na tego maluszka cięzko chorego

http://www.rc.fm/polityczne/moj-syn-franek-blog.html

fajnie ze maluchy maja domek ale mylsałam ze zostawisz cos dla Skarpeci żeby sama nie była

Karolek(ona)

[poprzednia][następna]