Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 21, 2011 17:09 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Następna bieda w potrzebie

W sumie to i tak był z tamtymi kotami cały czas, więc epidemiologicznie to bez znaczenia, czy on tam wróci. Kontakt miały długo. Skąd wiemy, czy i inne już nie są zarażone? Jeśli Pumek czuje się dobrze, to bym go wypuściła z powrotem, skoro alternatywą ma być uśpienie. Poza tym, aby mieć pewność, to badanie trzeba powtórzyć. Weci w stosunku do dzikusów ferują pochopne wyroki.
To już trzeci odłowiony w tym roku, który miałby umrzeć. :( Jedynie Burakowi się udało...
Moim zdaniem, jeżeli to tak ma wyglądać, jeżeli nie ma zapewnionego domu, to jaki sens je łapać? Żeby przyspieszyć śmierć w stresie lecznicowym i nasze ludzkie sumienia uspokoić?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro gru 21, 2011 19:18 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Następna bieda w potrzebie

Fleur pisze:słuchajcie, jest bardzo źle - choć Pumek sam zwalczył infekcję, przez wykrycie FIV jest problem - nie wróci już na cmentarz żeby nie zagrażać innym kotom, więc właściwie zostaje wybór DT - uśpienie.
Pumek jest naprawdę najmilszym Mruczkiem z cmentarza, nie można go pozbawić żywota :(

Zrobiłam wydarzenie na FB, bardzo proszę udostępniajcie!
: http://www.facebook.com/events/267977776591832/

udostępniłam , prosimy innych
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro gru 21, 2011 19:47 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Następna bieda w potrzebie

Rozmawiałem przed chwilą z Panią dr. Kot ma się podobno dużo lepiej niż wczoraj, służy mu ciepły kąt i regularne jedzenie. Ma podwyższony poziom leukocytów (32000, przy górnej granicy 20000). Otrzymuje antybiotyk, witaminy i lek na osłonę wątroby. Objawy "smarkowe" i furczenie w środku kota ustały. Próby nerkowe i wątrobowe wyszły ok. Pierwszy test FIV wyszedł dodatnio, ale planowane jest przeprowadzenie drugiego testu, być może w innym laboratorium, gdyż pierwszy mógł być fałszywie dodatni (według opinii P. dr).

Tutaj wczorajsze zdjęcie Pumka:

Obrazek

Pani doktor powiedziała, że jeszcze nie spisujemy tego kota na straty :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Śro gru 21, 2011 20:05 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Następna bieda w szpitalu.

Czy dobrze widze, że Pumcio taki zrezygnowany leży w kuwecie?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro gru 21, 2011 20:19 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Następna bieda w szpitalu.

Wczoraj Pumcio trochę się przestraszył i uznał, że "tak będę leżał, nie ruszę się".
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Śro gru 21, 2011 22:01 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Następna bieda w szpitalu.

No na litość boską, co za wieści :(
Pumciu trzym się!!!!!
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw gru 22, 2011 19:05 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Kotka w domku stałym.

Kwiaciarka Bożena pisze:Witam
Super super :1luvu: :1luvu: :ok:
Jesli chodzi o pudełko to jak zwykle soboty niedziele i świeta (raczej całe swieta)
Dziękuje zapraszam!!!

Do której będzie Pani w wigilię? Może kolejny domek bym przywiozła, karmę też.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw gru 22, 2011 21:12 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Kotka w domku stałym.

mziel52 pisze:
Kwiaciarka Bożena pisze:Witam
Super super :1luvu: :1luvu: :ok:
Jesli chodzi o pudełko to jak zwykle soboty niedziele i świeta (raczej całe swieta)
Dziękuje zapraszam!!!

Do której będzie Pani w wigilię? Może kolejny domek bym przywiozła, karmę też.

W Wigilię będziemy napewno do zmroku czyli gdzieś do 15-tej z małym hakiem
Zapraszam :D

Kwiaciarka Bożena

Od: Nie lis 20, 2011 19:20

Post » Czw gru 22, 2011 21:40 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Następna bieda w szpitalu.

WOW!!!!!!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
SERDECZNE PODZIEKOWANIA DLA MAGGIE! :1luvu: ZA ŚWIATECZNY PREZENT DLA WOLSZCZAKÓW!!!
OTRZYMALISMY NA SPÓŁKE Z P WIESŁAWĄ MNÓSTWO PUSZECZEK 96SZT
REWELACJA KOTY BĘDA NAPEWNO SZCZĘSLIWE
BARDZO BARDZO WIELKIE PODZIEKOWANIA :ok: :ok: :ok: :ok:
NAPEWNO JEST TO DUŻE ODCIAZENIE DLA NAS KARMICIELEK
JESZCZE RAZ DZIEKUJEMY POZDRAWIAMY ZYCZYMY ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIAT
JAK ZWYKLE ZAPRASZAMY DO PUDEŁKA PRACUJEMY JUŻ JUTRO I PRZEZ CAŁE ŚWIETA
ZAPRASZAMY :D

Kwiaciarka Bożena

Post » Czw gru 22, 2011 22:13 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Następna bieda w szpitalu.

Kwiaciarka Bożena pisze:WOW!!!!!!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
SERDECZNE PODZIEKOWANIA DLA MAGGIE! :1luvu: ZA ŚWIATECZNY PREZENT DLA WOLSZCZAKÓW!!!

wobec tego czy mogę jutro nie jechać? kociaki z górki coś dostaną? nie mam na nic czasu ostatnio :(

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Czw gru 22, 2011 22:29 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Następna bieda w szpitalu.

Fleur pisze:wobec tego czy mogę jutro nie jechać? kociaki z górki coś dostaną? nie mam na nic czasu ostatnio :(

Może by Pumcia odwiedzić? Ja mogę wieczorem podjechać, ale on mnie raczej źle kojarzy. Może Twoje odwiedziny sprawią mu przyjemność? Ostatnio panie z lecznicy pytały mnie, czy Pumcio mnie kojarzy...
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Czw gru 22, 2011 23:03 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Następna bieda w szpitalu.

Fleur pisze:
Kwiaciarka Bożena pisze:WOW!!!!!!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

wobec tego czy mogę jutro nie jechać? kociaki z górki coś dostaną? nie mam na nic czasu ostatnio :(

jAK MY WSZYSCY TERAZ ALE SPOKOJNIE SĄ POD DOBRĄ OPIEKA ALBO JA ALBO P. WIESIA NAPEWNO NIE BEDA GŁODNE WSZYSTKO POD KONTROLĄ
POZDRAWIAM :D

Kwiaciarka Bożena

Post » Pt gru 23, 2011 1:05 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Następna bieda w szpitalu.

My też się wybieramy do pudełka w wigilię :kotek:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pt gru 23, 2011 13:45 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Następna bieda w szpitalu.

Kwiaciarka Bożena pisze:OTRZYMALISMY NA SPÓŁKE Z P WIESŁAWĄ MNÓSTWO PUSZECZEK 96SZT

Podziękowania to nie dla mnie tylko dla chojnych sposnsorów :1luvu: :1luvu: :1luvu:
dzięki którym mogłam coś lepszego kupić wolszczakom :1luvu: :1luvu:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt gru 23, 2011 14:12 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Następna bieda w szpitalu.

Najserdeczniejsze życzenia
Radosnych i Zdrowych Świąt
Bożego Narodzenia
dla wszystkich osób wspomagających
koty na cmentarzu wolskim,
oraz sympatykom naszego wątku
Obrazek

ode mnie i pani Wiesi.

Obrazek
(z I.Krasickiego)

meggi 2

[poprzednia][następna]